Cypher Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zetknął się może ktoś z nieoficjalnymi biosami do Epoxów? W zasadzie brakuje mi tylko dzielnika 180, ale ucieszyłbym się bardzo posiadając taką opcję :wink: Z góry dzięki za wszelkie info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 @Cypher przegladajac kiedys topic o epoxach s.939 z agp nf3 natknalem sie na jakies wzmianki o modowalnych biosach ale co do tych to nie mam pojeci najlepiej wpisz w wyszukiware 9nda to powinno ci znalezc tamten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) @Cypher przegladajac kiedys topic o epoxach s.939 z agp nf3 natknalem sie na jakies wzmianki o modowalnych biosach ale co do tych to nie mam pojeci najlepiej wpisz w wyszukiware 9nda to powinno ci znalezc tamten temat Do 9NDA powstal modowany bios dodajacy div 180 i bodajze 143, do Epoxow na nF4 nie widzialem nic takiego. Edytowane 23 Stycznia 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ma ktoś na tej mobo Patrioty KH w dulalu? Czy nie gryzą się i czy dobrze się kręcą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Naszukałem się tych biosów i lipa :-| Chyba jest zbyt mało userów epoxów, żeby powstawały zmodyfikowane biosy. Szkoda, może w końcu znajdzie się jakiś odważny i pogrzebie nich odpowiednio :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jakie temperatury procesora macie na swoich plytach w idle/stres? Czy ktos sprawdzal ile V plyta realnie, maksymalnie daje na ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisium Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 U mnie temperatura w stresie to 45 stopni. W idle... u mnie taki stan nie istnieje. Czekam na porządną pastę i liczę, że po jej zastosowaniu obniżę temperaturę w okolice 40 stopni. Proc. AMD A64 Venice E6 2400MHz 1,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 U mnie na takim samym ustawieniu programy wskazuja 42*C w idle i 51-52*C w stresie (Freezer 64, Silver 5). Widac, chyba czujnik zrypany... Ogolnie plyta milo mnie zaskakuje, procek kreci sie niemal identycznie jak na DFI. Sporo ustawien dla ramu, napiecie realne na dimm ~3.3V wiec calkiem niezle. Szkoda tylko ze wentyl na czipsecie tak wrzeszczy... Szukalem tez zmodyfikowanych biosow dla tej plyty, ale nigdzie nie ma :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisium Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Masz trochę za duże temperatury. Albo wentyl źle założony albo słaby przewiew w obudowie. U mnie na procku chodzi wentyl Gigabyte'a - 3D Cooler-Ultra GT (PCU31-VH) na minimalnych obrotach i mam wymuszony obieg powietrza w budzie. A wentyl na chipsecie można puścić na 7 V i jest cicho. Edytowane 31 Stycznia 2006 przez zdzisium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 kolejne lamerskie pytanie :) kupiłem na allegro 9npa+ (nie ultra) i nie wiem jaki tam jest bios,jeśli bedzie jakis starszy i wsadze semprona to się uruchomi ?? czy musze robic manewr z wsadzeniem a64,flash i dopiero semp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Powinien ruszyć, co najwyżej płytą wykryje go jako "Unknown". Jednak jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dowiedziałem się że Epox zaprzestał produkcji modelu 9npa+ Ultra. Ciekawe czemu :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dowiedziałem się że Epox zaprzestał produkcji modelu 9npa+ Ultra. Ciekawe czemu :blink: witam zaprzestal produkcji bo pewnie zbliza sie jakis nastepca tej plyty a tak z innej beczki to ja mam epoxa 8rda3+ jestem z niej bardzo zadowolony i to juz 1,5 roku, i gdybym teraz zamienial to bral bym 9npa+ Ultra , nie wyobrazam sobie jakiegos abita czy asusa w mojej budzie Epoxy to bardzo dobre plyty w rozsadnej cenie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) W sprawie Semprona i 9NPA+ Ultra, dla zainteresowanych: Epox-Europe nie spieszyl sie z odpowiedzia, wiec wyslalem maila na Tajwan... W ciagu kilku godzin dostalem odpowiedz: "We had some experience, some new cpu boot proper before bios update. If you encounter such boot problem, you may have to update bios by old cpu." Ergo, najpewniej zadziala, ale wcale nie musi... rydzyk-fizyk :-/ Edytowane 6 Lutego 2006 przez Fuji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Dowiedziałem się że Epox zaprzestał produkcji modelu 9npa+ Ultra. Ciekawe czemu :blink:gdzies chyba dawałem linka do strony epoxa z nowa wejsa (chyba to była nowa wersja ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168178&hl= W powyższym wątku zostały zaprezentowane nowe płyty epoxa na nf4, które powinny być już w sprzedaży. Różnią się chyba tylko layoutem, o biosach nie mam żadnych informacji. Może ktoś się pokusi i zanabędzie jedno takie cacko i nam zaprezentuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168178&hl= W powyższym wątku zostały zaprezentowane nowe płyty epoxa na nf4, które powinny być już w sprzedaży. Różnią się chyba tylko layoutem, o biosach nie mam żadnych informacji. Może ktoś się pokusi i zanabędzie jedno takie cacko i nam zaprezentuje :wink: Ta... tylko znajdź mi sklep gdzie to dostane, a dokładnie model 9npa3 Ultra, bo nawet na google mi nic nie znajduje :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=84715472 - takie coś będzie pasowało ? i czy pasywne chłodzenie przy podkręconym procku wyrabia ? koło środy będzie płytka i opek 144 więc się przygotowuje do walki, jeszcze sie zastanawiam czy ninja + fander czy tt big typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisium Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Obawiam się, że ten radiator nie zmieści się na 9npa+ ultra. Karta graficzna chyba będzie przeszkaszała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 mam nie ultra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 @ Efyr Faktycznie, pośpieszyłem się. Zerkałem tu i ówdzie i nie znalazłem tych płyt. Ciekawe, kiedy się pojawią w takim razie. @ adamm84 To nic nie zmienia, umiejscowienie mostka jest takie samo, jak w ultrze. Niebieski zalman czy mały blok wodny wejdzie spokojnie, ale ten pentagram już nie. Widzę to nawet na oko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 @ adamm84 To nic nie zmienia, umiejscowienie mostka jest takie samo, jak w ultrze. Niebieski zalman czy mały blok wodny wejdzie spokojnie, ale ten pentagram już nie. Widzę to nawet na oko :wink: a jest jakieś chłodzenie nie pasywne (i ciche) ktore wejdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Trzeba pokombinować. Np. Vantec Iceberg, który dobrze pasuje na DFI, raczej nie wejdzie na Epoxa. Mostek jest zbyt blisko grafy. Najprostszym rozwiązaniem jest zalman z nawiewem, w innym przypadku trzeba dużo szukać i pewnie modować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Szukałem płyty Epox 9npa+ Ultra po sklepach na necie i .... nigdzie nie mają jej na stanie, a nie wiadomo kiedy będą. <_< Ale jeszcze bardziej zaniepokoiła mnie jeszcze inna rzecz, którą znalazłem na stronie http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=1274 Epox (nie polecamy, nie sprzedajemy) OPINIA ZNAK Centrum Komputerowe: Ze względu na dużą awaryjność płyt Epox zaprzestaliśmy ich sprzedaży. Nasze wyliczenia oparte na stosunku sprzedanych płyt do ilości awarii dowodzą, że płyty Epox są kilkukrotnie bardziej awaryjne od płyt np.. Gigabyte na których w chwili obecnej opieramy montaż komputerów. Do tego ceny płyt Epox są na podobnym poziomie co ceny płyt Gigabyte czy Microstara. Jak wiadomo płyta główna jest kluczowym elementem każdego komputera i jej wymiana czy usterka powoduje zawsze największe kłopoty, dlatego też postanowiliśmy usunąc płyty Epox z naszej oferty. Piotr Doliński Co o tym myślicie? :blink: :mur: :mur: Jest to co prawda napisane w płytach na s.775, więc naskrobałem do nich meila, czy tyczy się to także s. 939 Edytowane 8 Lutego 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Swojego Epoxa mam od sierpnia i nie miałem z nim żadnych problemów, kumpel ma 9NPA+ również od dłuższego czasu i zero problemów. Co do LGA775 może to być prawdą, ale w przypadku s939 nie wydaje mi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 To samo napisali przy Abitach, po prostu dla mnie sa niepowazni, zarowno Epox jak i Abit to czolowi producenci mobo i nie powinno sie tak podchodzic do tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Co oni za głupoty pier.... . Miałem epoxa prawie od zawsze (raz miałem abita) nie tylko na platformie AMD, ale również na Intelu i nigdy nie miałem najmniejszego problemu z płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Mobo już została wycofana ze sprzedaży - tak wynika z rozmów ze sprzedawcami kilku sklepów: :cry: :angry: Komputronik: Niestety nie ma tej płyty u dostawców i nie jesteśmy w stanie jej sprowadzić. Mastercom: Niestety narazie dystrybutor Epox-a czeka na dostawe, trudno powiedziec jak z cena bedzie. Ostatnia cena brutto - 360zl Digitronik: Niestety już jej nie będzie. Juz nie ma ich o naszego dostawcy Efyr (13:17) tzn, że zaprzestano jej produkcji? Digitronik.pl (13:17) tak Agito: Ponieważ płyta główna Epox EP-9NPA+ Ultra nie jest już produkowana i nie będzie dostępna u naszego dystrybutora, została wycofana z naszej oferty. Sirius: nie ma u dystrybutora tej plyty glownej Jeżeli chodzi o nową wersje, to jeszcze jej nie ma i nie wiadomo kiedy będzie :? Ale na pewno nie prędko :mur: :mur: :mur: Co do awaryjności 9npa+ Ultra to zapytałem jeszcze w sklepie Digitronik.pl i tu zacytuje odpowiedź: raczej nie byly awaryjne PS. Jeżeli znajdziecie sklep gdzie jeszcze ją mają na składzie i cena ok 360 zł to bardzo prosze o wiadomość Edytowane 9 Lutego 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Jak to wszystko prawda to się załamie :-| miałe ja sobie kupić za około 2,3 tygodni :) A tu taki zonk :? Może gdzieś ja jeszcze wtedy znajde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisium Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Spokojnie. Z pewnością coś nowego ukaże się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...