Efyr Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 To masz szczęście, że udało ci się jeszcze załąpać na te ostatnie sztuki :D Chociaż troche drogo ci zawołali, ja płaciłem 343zł Może sprubuj się powołać na ceny w Apollo, Komputroniku i jeszcze jakiś sklepów, to może ci puszczą taniej Ale płytka raczej warta nawet te 380 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisium Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 w Pronoxie rzeczywiście są jeszcze te płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ello wlasnie dzis odebralem swoja plyte i wszystko podlaczylem win sie instaluje ;( mam pytanie do uzytkownikow tej plyty czy wy tez macie niebieskie diody w plycie ??? ??? :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ta... 3 piknie świcące diódki :D Jak ktoś podświetla kompa to mu się przyda, mi tam bez różnicy, ale kolor mają ładny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Tylko czerwony wyświetlacz kodów jakoś nie pasuje :wink: A diody świecą jak małe latarki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Przynajmniej jest fajnie kolorowo :D A jasno tak że wieczorem świtła zapalać nie trzeba, jak się ma mobo na wierzchu. Jaki HTT uzyskaliście max? Mi udało się tak na szybko uzyskać 380MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Gratuluję wyniku. Kilka postów wcześniej wspominałem, że mój dotychczasowy rekord to 330. Jakie napięcie zapodałeś na chipset? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 1,6V chyba. Płytka ciągnie pięknie, szkoda że mi proc znacznie wcześniej się kończy :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Na jakim mnożniku zrobiłeś te 380? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Na 6, bo na 7 to już powyżej możliwości mojego procka, przynajmnniej na 1,55V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam Kupiłem złożyłem działa!!! :D a teraz kilka wyników wszystkie ustawienia biosu grafy itd domyślne 3d2001 16tys 3d2003 7,5tys 3d2005 3,4tys wszystko to śmiga na tej grafice http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23381 podniosłem FSB na 250 reszte zostawiając bez zmian i również 3dmarki wszystkie przeszły :) więc jak na pierwsze podejście nie jest źle chyba choć wiele pracy jeszcze przedemną... i teraz kilka pytań bo już wczoraj o 1 w nocy nie miałałem siły się bawić i tego sprawdzać... mnoźnik w tych procach jest odblokowany? bo piszecie wyżej o jakimś mnożniku... i czemu Vcore po przestawieniu FSB na 250 zrobiło się niejako automatycznie w 1,6 ? normalnie było 1,5... teraz HT to hyper transport? co daje podkręcenie tego paramteru? szybszą wymianę między procem a pamięcią? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Dla sprawdzenia czy proc i pamięci działają stbilnie zalecam program Super PI, zapuść liczenie na 8M i jak przejdzie bez problemów, to raczej wszystko stabilne. Jak masz wątpliwości to możesz puścić 16M lub 32M Napięcie podnosi bo masz ustawione auto, podnosi ci też napięcie Ramów, wieć jeżeli masz jakieś słabsze sztuki to zmień na stałe, do tego auto też są timingi pamięci, im wyższe dajesz FSB tym gorsze imingi ustawia aby pamiątki wytrzymały. HT to mnożnik Hyper transport, tzn. HTxFSB(inaczej HTT)=Hyper transport, HT też jest ustawione na auto Jeżeli chcesz się bardziej pobawić to zmieniasz te wszystkie ustawienia auto na własne Od Hyper transport zależy komunikacja między procesorem a chipsetem (ten natomiast komunikuje się z dyskami, cd-rom'ami i urządzeniami na pci, pci-e), nie musi być ona bardzo wysoka, bo te 1000 co osiąga to raczej marketing, gdzyż nawet jeżeli ustawisz niżej nie zmieni się praktycznie wydajność, oczywiście jeżeli nie przesadzisz z tą niskością :-P Procesory na s.939 mają odblokowany mnożnik, ale tylko w dół. Polecam Ci przeczytanie artykułu: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177&action=all Tam jest wszystko wyjaśnione w łatwy i przejrzysty sposób PS. A co do grafiki lepiej Ci było wziąć x800GTO, kosztuje ok 600zł, a teraz są szanse na zmodowanie na 16potoków. MI się np udało. Ale nawet jak nie zmodujesz to lepsza jest od 6600GT. A te które nie chcą sie modować zazwyczaj pięknie się kręcą, a jak dobrze trafisz to będziesz miał modowaną i też pięknie się wykręci. Edytowane 2 Marca 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 SPi 8M to o wiele za mało, by stwierdzić, czy komputer jest stabilny. Mój proc na 2,9GHz przy 1,575v zrobi SPi 8M, ale przy 32M wysypuje się po kilkunastu minutach (pomaga 1,6v). A kiedy zapuszczę SP2004 to nie mija kilka minut i program zaczyna pikać. Stąd wniosek, że dopiero kilkugodzinna sesja w SP2004 (włączone small FTTs) daje pojęcie o stabilności. Plus kilka godzin grania w bardzo wymagające gry. Polecam taką właśnie metodę, gdyż naprawdę nieprzyjemne jest, kiedy w czasie jakiejś trudnej misji nagle nam komputer stanie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 wielkie dzięki za info zaraz sobie poczytam :) co do grafy to jestem raczej zadowolony powiem tak standartowo taktowanie 500/800 ustawiłem na 500/1000 zapuściłem 3Dmarka po 3 godzinach dalej chodzi :) oczywiście proca zostawiłem fabrycznie na wypadek żeby wyeliminować go gdyby coś się krzaczyło a za grafę dałem 540zł :) musiała być z pasywnym jeszcze muszę wywalić ten wyjący wiatrak z mostka :/ ale narazie płytka się wygrzewa mody zacznę później :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zgadza się Cypher Mi chodziło o to że jak podkręcamy skokami i na szybko chcemy sprawdzić stabilność - tzn. czy można kręcić dalej to wtedy zapuszczamy 8M, bo trwa ono krótko a jak proc mocno niestabilny to od razu zakrzyczy :-P A jak uzyskamy maksimum to tak jak mówisz, a do tego bym jeszcze dodał Goldmemory aby pamiątki sprawdził i obniżamy zegary do całkowicie stabilnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 pobawiłem się trochę strasznie to czasochłonne narazie FSB 300 x 8 HTx3 a DDR na 240x2 czyli 480:) zapuściłem na noc 3dmarka rano wstaję a on sobie działa :D więc nie jest źle chyba ciąg dalszy testów dopiero pewnie za tydzień... na tak podkręcony procku i grafie 6600 GT 500/1000 w 3d03 wynik 8500tys w sumie to śmieję się sam z siebie bo na komputerze praktycznie nie pocinam w żadne gierki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 To ładnie Ci się procesor wykręcił Jaki masz? I jakie dałeś mu napięcie? U mnie jest prawie 10000 w 3DMark03, na 270HTT, grafika prawie nie kręcona. Ale za to mi proc wyżej nie chce iść na napięciu 1,55V. Ale za to idzie synchronicznie z Ramem. Ale zbytnio się jeszcze nie bawiłem, bo brak czasu i na razie praktycznie jeszcze wszystkie ustawienia mam na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) napiecie na procku 1,6 :) po katowaniu 4godz 3dmark temp na procu 47st a z procka nie spisałem danych bo zapomniałem a użyłem resztki artic silver 5 i teraz nie chcę go już ściągać :) Edytowane 3 Marca 2006 przez malin_f1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 1,6v jest fajne do benchów, ale na dłuższą metę nie polecam :wink: Mój proc przy 47 stopniach zaczynał już głupieć, Twój idzie w porządku? Jakie masz chłodzenie, bo nie zauważyłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 wentylator to Arctic Cooling Freezer 64 Pro pytanie dlaczego nie polecasz 1,6 napięcia? wogóle jakie jest bezpieczne dla A64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Jeśli chcesz, żeby Twój proc pożył jakiś czas, oszczędź mu 1,6v :wink: Wg mnie 1,55v to max do dziennego użytku, poczytaj topic o prockach, tam jest sporo wypowiedzi na ten temat. Ja sam używam 1,425v przy 2,7GHz. Więcej nie potrzebuję, a szkoda katować proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 popieram kolege wyzej 1,6 vcore to za duzo .. na cozien tylko nie kazdemu robi procek 2700 mhz na 1,425 v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ja na codzień mam 1,55V na sempa, Uważacie że to za dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 1,6v jest fajne do benchów, ale na dłuższą metę nie polecam :wink: Mój proc przy 47 stopniach zaczynał już głupieć, Twój idzie w porządku? Jakie masz chłodzenie, bo nie zauważyłem? Mój "genialny" procek lata sobie na 1,65V już od ponad pół roku i jak narazie żyje... ;) Temperaturka max. w stresie 49-50 stopni na Pentku jak w sigu... Być może przez to napięcie szybciej zdechnie to wtedy kupię sobie inny - i tak mój egzemplarz to delikatnie mówiąc żadna rewelka więc płakał aż tak nie będę, najwyżej kupie sobie X2 3800+ albo jakiegoś Opterona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Powiedzcie mi czy ta płyta ma gdzieś wyjście, aby podłączyć w wyświetlaczu na obudowie kiedy są przesyłane pakiety sieciówką? A tak bardziej po ludzku: moja obudowa ma opcje wyświetlania użycia sieci (czyli wtedy kiedy sieciówka mruga na pomarańczowo), jest gdzieś wyprowadzenie aby to podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Witam właśnie tego tematu potrzebowałem :) czytam czytam aż tu nagle koniec a troche informacji mi brakuje 1: czy Scythe Ninja PLUS się zmieści ?? 2: czy 3700+ san diego pójdzie bez wgraywania jakiegoś nowszego biosu ? 3: czy mozna ją gdzuieś aktualnie kupic (Epox 9npa+ Ultra lub bez plusa jezli róznica polega tylko na braku firewire) Pozdrawiam Janosik Edytowane 5 Marca 2006 przez janosik82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Witam właśnie tego tematu potrzebowałem :) czytam czytam aż tu nagle koniec a troche informacji mi brakuje 1: czy Scythe Ninja PLUS się zmieści ?? 2: czy 3700+ san diego pójdzie bez wgraywania jakiegoś nowszego biosu ? 3: czy mozna ją gdzuieś aktualnie kupic (Epox 9npa+ Ultra lub bez plusa jezli róznica polega tylko na braku firewire) Pozdrawiam Janosik 1. Sądze, że tak. Tu masz zdjęcie jak włożyli jeszcze coś bardziej rozłożystego na tę mobo: 2. Ja nie miałęm problemu z Sempronem, a wygląda nawet, że mam jeden z nowszych biosów, jak nie najnowszy, nie wiem dokładnie bo jeszcze nie sprawdzałem. 3. Mobo jest teraz ciężko dostępna, a jak chcesz wkładać duży cooler, to musisz poszukać, bo ze zdjęć wynika, że w nowej jest tam mniej miejsca. Podobno jeszcze je widziano w Pronoxie PS. To jak orientuje się ktoś z tym wyjściem sygnału aktywności sieciówki? Edytowane 5 Marca 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 @ janosik82 1. Tak. 2. Jeśli kupisz nową płytę, to na pewno będzie obsługiwać te procki. 3. Post wyżej :wink: @ Efyr A patrzyłeś do intrukcji od mobo? IRDĘ znalazłem, więc jeśli ta opcja z sieciówką istnieje, będzie tam opisana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 @ janosik82 1. Tak. 2. Jeśli kupisz nową płytę, to na pewno będzie obsługiwać te procki. 3. Post wyżej :wink: no to zostaje mi tylko znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=6346 tutaj jest dostepna ta plyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...