Efyr Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Przeglądałem i nie znalazłem. Chyba, że przeoczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 http://www.imperium.net.pl/product_info.ph...roducts_id=6346 tutaj jest dostepna ta plyta Dzięki ale ale jestem z wa-wy więc jutro pogadam w komputroniku i jak nie będą mieli to tam uderze . Pozdrawiam Janosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Człowieku jesteś z wawy i 9npa+ ultra nie możesz trafić? Olej komputronik! Na WGE firma Giga Multimedia mają te płytki oficjalnie w cenniku po 390zł ja kupiłem ją tam w zeszłym tygodniu w środę własnie trafiłem na dostawę przywieźli chyba 4 sztuki zadzwoń jutro po 11 i zapytaj czy są i rezerwuj! Firmę polecam bo współpracuję z nią od 4 lat na preferencyjnych warunkach :) PS doszedłem do pewnego etapu w kręceniu:) Jak się wam podobają moje wyniki? Są opisane w stopce :) Niestety mój A64 raczej nie da z siebie więcej niż jakieś 2,5Ghz więc wolę mieć 2,4 ale FSB 300 :) no i HT x4 :) coś pięknego :) jestem bardzo zadowolony! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 HTT 300 to dla epoxa chleb powszedni :D Wyniki całkiem ładne, a HT zawsze na tych latało grubo powyżej tysiąca. Szkoda tylko, że nie ma ono praktycznie żadnego znaczenie w kwestii wydajności komputera <_< Możesz sobie porównać np. 800 z 1200, sam zobaczysz. Obniż mnożnik i sprawdź, ile Ci ciągnie max HTT. Który masz aktualnie bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Z powodu, że moja DFI przeniosła się na tamten świat byłem zmuszony szukać zastępczej płytki na czas naprawy -> w końcu wybór padł na Epox 9NDA+ Ultra rev. 1,1 :wink: małe porównanie OC -> Infineon BE6 chodzi gorzej o 5 MHz Samsung TCCC chodzi lepiej o 10 MHz Venice E6 @ 2520 1,71v na obu płytach tak samo działa max HTT DFI -> na moim procu 310 HTT :? na Opteronie 144 max @ 320 HTT :-| Epox -> 425 HTT :lol: B) to chyba najwyższy wynik na tweak'u :wink: [co prawda na wodzie, na standardowym był max - 375] i po co komu DFI :wink: Płytka ma wiele zalet i bardzo mi się podoba krótko mówiąc :wink: Edytowane 6 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Człowieku jesteś z wawy i 9npa+ ultra nie możesz trafić? Olej komputronik! Na WGE firma Giga Multimedia mają te płytki oficjalnie w cenniku po 390zł ja kupiłem ją tam w zeszłym tygodniu w środę własnie trafiłem na dostawę przywieźli chyba 4 sztuki zadzwoń jutro po 11 i zapytaj czy są i rezerwuj! Firmę polecam bo współpracuję z nią od 4 lat na preferencyjnych warunkach :) hehe http://gigamultimedia.com.pl/index.php?klu...68f2&k=19&p=193 460 to mała przesada ale jeszce zadzwonie Nie chodzi o to by kupić aby by kupić tanio :) . WGE zanam ale ta płyta zainteresowałm się przedwczoraj a dopiero dziś leczyłem kaca po imprezie więc narazie chodzi mi o znależienie jak najtańszego żródła bo w zamiaże miałem kupić sporo tańszą płyte. :( BTW Tak wypisujecie jak wam się udało ciekawe co będzie u mnie kupiłem XBLK (z myślą o innej płycie która miała małą regulacje napięć ) i 3700 + san diego ciekawe czy u mnie pójdzie 300 hehe już wiem że procek przynajmniej 2,8GHz śmiga przy standardowym napięciu tej płyty 1,45v :) Ninja to nie WC ale swoją moc też ma. I pomysleć że 2 tygodnie temu odwiedziłem to forum z myśla że podkręcają kompy tylko maniacy i to nie dla mnie :mur: Pozdrawiam Janosik PS Xtreme Addict ale z opisu wynikaz e napiecie masz troche spore 1,82V??? Edytowane 6 Marca 2006 przez janosik82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 HEHE witam Xtreme Addict w Epox team :lol2: Teraz będziesz męczył pamiątki na Epoxie? A coś zrobił biednej DFI? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Nic nie zrobiłem :D sama padła -> wyszły 3 ścieżki :mur: :lol: naprawiona będzie, ale trochę to potrwa :wink: Na Epoxie pamiątki latają bardzo dobrze :) do szczęścia nic nie brakuje :) nie licząc V dla wielbłądów, ale zabawa z tymi ramami zaczęła mnie nudzić :wink: no i te cholerne dzielniki... ale to może się jeszcze zmienić :? póki co cel na Epoxie wyznaczyłem -> HTT 430 stable :lol: może będę musiał użyć zimnej wody :wink: BTW są zmodowane biosy do tej płytki? działam teraz na najnowszym, ale myślę, że fabryczny był lepszy, szczególnie jeśli chodzi o OC pamięci :wink: PS kupiłem płytke w Giga Multimedia na WGE za 400 zł 2 tyg temu [i tak sprzedają taniej niż kupili...], tanio nie dałem, ale chyba warto było? :wink: @ janosik82 3100 MHz na 1,82v tylko mega suicide screen :lol: :mur: może niektórzi pamiętają ręcznik mod? PS Epox'owi na chipset zapodałem napięcie 1,8v też :wink: Edytowane 6 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Jak tak możesz męczyć Epoxa takimi napięciami :-P Widze, że dużo daje chłodzenie wodne, ale jest kilka rzeczy, które mnie od niego odstraszają: cena, możliwa nieszczelność, praktycznie unieruchomienie kompa - a lubie go czasem wyciągnąć i w wolnej chwili coś pomajstrować :D W tej chwili leży w częściach na biurku, i zimno mi w łapy, bo wentyle akurat tak dmuchają :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 cena? za swoje dałem 310 zł, dobre AC kosztuje rowniez duzo -> Ninja + Fander = 230 zl, cos cichego na chipset :wink: jeszcze przeciag w budzie itp., cena w gruncie rzeczy wychodzi podobna :wink: powiem wam dziwne zjawisko -> na fabrycznym biosie napięcie na procku było lekko ponad 1,91v, a na najnowszym już tylko 1,82 v :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) W tej chwili leży w częściach na biurku Mój już tez kupiłem tak jak mówiliście na WGE 380zł cena dobra mieli jeszce 2 :) FireWire mi niepotrzebne ale trudno. kondenstory to zilone sanyo do 105stopni fioletowe rubicon tez do 105 stopni :) więc wrzuce kilka zdjęć i jedno pytanko po co dali te niebieskie radiatorki ?? Jaki solidny radiator mozna kupić na chipset aby się nie grzał i grafa się zmieściła ?? bo widziałem że polecaliście jakiegoś zalmana za 15zł ale można wtedy kręcić?? Edytowane 6 Marca 2006 przez janosik82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ja nakleiłem te radiatorki na mosfety, fajnie wyglądają, a czy cokolwiek chłodzą, to nie mam pojęcia :wink: W lecie używałem na chipsecie niebieskiego zalmana i z HTT 300 nie było problemów z przegrzewaniem czy niestabilnością. Z tym, że w budzie miałem dobry przeciąg. Teraz jadę na stockowym coolerku puszczonym na 7v i jest cicho i wystarczająco chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Żeby nie być goło słownym, taki krótki teścik na "szybko",a co najlepsze to na standardowym brzęczyku :wink: ustawienia -> 390 bios, HTT x3, 1,6v, do 400 podciągnąłem Clockgen'em :wink:, czemu nie odrazu 400? niestety ale mój Epox nie chce się zbootować wogle powyżej 392... Edytowane 6 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Ładny wyniczek. Pisałeś wyżej o napięciu proca. Jak sprawdzałeś? Za pomocą programów, czy miernikiem? A jak miernikiem, to zapodaj screny, gdzie przyłożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vice Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Chetnie dolącze do posiadaczy epoxa , tylko niestety nie moge nigdzie kupic w Katowicach :-| Jesli ktos wie gdzie mozna dostac wersje ultra to prosze o kontakt na forum lub pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 za pomocą programów, miernika nie mam :cry: PS to nie koniec płytki :wink: 420 jest już w pełni stabilne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Taki tester a miernika nie ma :-P To niedrogi zakup: 5-15 zł, zależy gdzie kupisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 kupię miernik, ale póki co w TESCO jest za 24 zł :lol: jak u was jest z temperaturami? u mnie są jakieś straszliwe wahania -> np. raz jest w stresie na WC ok. 36 stopni [2520 MHz, 1,715v], zrestartuję kompa i mam 57 stopni :? :lol: :sad: oczywiście uważam, że to nie możliwe, gdyż WC jest wydajne, woda w rezie jest zimna, chłodnica też, a bloczki są letnie :wink: ponawiam pytanie, czy są modowane biosy do tej płytki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Dużo się naszukałem i nie znalazłem ani jednego zmodowanego biosu :? Jeśli są, również proszę o info. Na AC nie mam takich skoków temperatur, może to kosmiczne napięcia powodują wariowanie płyty :wink: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 czy wie ktoś gdzie zakupić ta płytke w Katowicach?? oczywiście rev.1.1 w komputroniku jest taka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20211 tylko że troche drogo w porównaniu z innymi sklepami i czy to jest rev. 1.1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 czy wie ktoś gdzie zakupić ta płytke w Katowicach?? oczywiście rev.1.1 w komputroniku jest taka http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20211 tylko że troche drogo w porównaniu z innymi sklepami i czy to jest rev. 1.1?? Byłem tam wczoraj i mi powiedzieli że trzeba czekac około 4 dni a u konkurencji kupiłem od reki za 2zł więcej :) Pozdrawiam Janosik PS dla mnie ten model za 380 to i tak dobre rozwiazanie bo wszedzie musiałbym jeszcze za przesyłke zapłacić i wyszło by na to samo ewentualnie 10zł taniej Ale FireWire mi nie potrzebane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Xtreme Addict Miernik kup sobie na allegro, tu masz linki: http://allegro.pl/item89515669_profesjonal...ej_okazja_.html http://allegro.pl/item88615671_profesjonal...rtowni_60_.html Oba poniżej 7zł, może znajdziesz taniej, bo dokładnie nie szukałem Ale nie wiem czy z kosztem przesyłki, itd nie wyjdzie Ci cena podobna do tej w Tesco. Ja swój kupiłem w OBI i dobrze mi służy, pomimo zwarć, które nim zrobiłem na 230V i 380V-czy 400coś, nie wiem dokładnie :-P Adler91 wygląda na 1.1, ale szczerze, to nie widziałem innej niż 1.1. I w 1.1 widziałem już różne kolory kondensatorów, różne kolory kabli okrągłych ATA (ja mam białe), a nawet różnice w wyposażeniu - janosik82 dostał śledzia z portem Game i Com, ja go nie dostałem, za to dostałem 2 śledzie z USB, chyba, że janosik82 nie ma rev.1.1 Ale zdjęcia mogą mięc całkowicie inne niż sprzedają, więc tym się nie sugeruj, tylko skrobaj do niach maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 No czytając ten wątek od dechy do dechy stwierdziłem że lepjej kupić tego Epoxa niż Asrocka 939SLI. Na początku chciałem tego Asrocka ale nie przekonuje mnie przeszłość tej firmy a dokładnie jakość, no i teraz podobno problemy są z BIOSami. Janosik82- a mobo w K-ce kupowałeś, gdzie? Jak nie znajde innego sklepu niż Komputronik to przejde sie do Silesia City i zamówie. Jeszcze w Cei mogą mieć ale wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Miernik kupię sobie przy najbliżej okazji, obiecuję :wink: Napewno lepiej kupić Epox'a od Asrocka :lol: Z moich doświadczeń wynika, że po DFI [która króluje :D] następny w kolejności jest Epox, Sapphire, MSI [mniej więcej równorzędne miejsca], a potem ABIT :wink: P.S. odkryłem już co było nie tak z temp :lol: ze względu, że posiadam 4x512 MB, które potwornie się grzeją... temp procka skakała według narzędzia epoxa aż o 8 stopni... dałem wentyle [2x80, AC LED blue na ok. 1200 RPM] i z 45 już jest 37... [mowa o stresie, 2520 na 1,71v] Uważam, że to jest niemożliwe, gdyż wentyle nie wieją na bloczek... zresztą wogle nie wieją prawie :lol: dodam, że na innej kości ramu temp. była 36 stopni :rolleyes: poprostu Epox chyba dolicza jeszcze stopnie z otoczenia procka, pamięci ram itp. :wink: Bo to jest na logikę niemożliwe :? Edytowane 7 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Sorki, że 2 posty pod rząd ale jest coś ciekawego :wink: ZMODOWANY BIOS DO EPOX'a PS Poprzeczka już wyżej Edytowane 7 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik82 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 No czytając ten wątek od dechy do dechy stwierdziłem że lepjej kupić tego Epoxa niż Asrocka 939SLI. Na początku chciałem tego Asrocka ale nie przekonuje mnie przeszłość tej firmy a dokładnie jakość, no i teraz podobno problemy są z BIOSami. Janosik82- a mobo w K-ce kupowałeś, gdzie? Jak nie znajde innego sklepu niż Komputronik to przejde sie do Silesia City i zamówie. Jeszcze w Cei mogą mieć ale wątpie. Nie ja jaestem z Wawy i kupiłem tam gdzie ktoś mi polecił kilka postów wyżej :) ale warszawski komputronik powiedził że nie mają na składzie i musieli by zamawiać z hurtowni. BTW Kupiłem Ninje i sie mieści ale cał ta płyta wyglada przy nie jak dziecięca zabawka :) tylko kondensatory sa jakieś 7 mm od heatpipów Dołozyli mi do niej paste termoprzewodzącą wie ktoś czy ta pasta jest ok jak składałem poprzedniego kompa to były srebrne a ta jak widać na załączonym zdjeciu ??? Pozdrawiam Janosik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 2001151[/snapback] BTW Kupiłem Ninje i sie mieści ale cał ta płyta wyglada przy nie jak dziecięca zabawka :) No fakt, aleś bydle zamontował :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) póki co wiem, że jest to jeden z pierwszych -> wolę go nie wrzucać na płytke p.s. zrobiłem porównanie max HTT 3 biosów a ) 5914 - max HTT 340 b ) 5c21 - max HTT 380 c ) 6103 [najnowszy :wink: ] - max HTT 415 - 425 [muszę ustabilizować] sami wyciągnijcie konkluzje :wink: Edytowane 7 Marca 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Hehe, czyli coraz lepiej :D Ja nawet nie wiem jaki teraz mam wgrany, a nie chce się brać za to, bo się wciągne, a nic jeszcze na dyplomókwe nie mam :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 To są oficjalne biosy Epox'a :lol: widać, że firma porządna i pracuje nad biosami :wink: to dla nas lepiej, kto napisze petycje o dzielniki dla pamięci? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...