Skocz do zawartości
sienkos

Epox 9npa+ Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

i kto jest DeBeŚcIaK? :lol:

HTT 465 na Epox'ie :wink:

Dołączona grafika

okazało się, że kontroler w procku nie wyrabiał :wink: single channel i jak ręką odjął :wink:

a teraz mnie kość ramu blokuje :lol:

no ładny wyniczek :blink: :blink: Aż wiezyć się niechce niech mi tylko nowy dysk prezyjdzie :mur: :mur:

Pozdrawiam

Janosik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz mnie kość ramu blokuje :lol:

To wywal ją i jedź bez :lol:

Z tego co pamiętam to u mnie w ustawieniach biosu było max HTT400, więc chyba mam jakiś stary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest z clockgena :lol: a w biosie mam do 456 o ile pamietam... tyle, ze nie moge zrobic, by za cholere zbootowala sie powyzej 392 :? ale potrafi wiecej :lol:

Ciekawe, co jest przyczyną, że większość płyt nie wystartuje z takim HTT do jakiego można clochgenem dociągnąć :blink:

Jeszcze żeby Ci proc pracował na pełnym mnożniku na takim HTT to by była maszynka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9x468,4 = 4215,6 MHz - żaden FX tego nie zrobił :lol:

Daj mu zasilanie 3V i chłodzenie ciekłym azotem :razz: Może pociągnie.... przez kilka sekund :lol2:

A jakie dałeś napięcie na mostek, aby osiągnąć takie HTT? Zreszą daje coś podnoszenie napięcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś wytłumaczyć jak to jest z tym napięciem dla proca na tym epoxie. Jeżeli dobrze wyczytałem to zaczyna się od 1.45v ? A jak ktoś ma nowego manchestera lub san diego ? (1.35v) To z założenia musi działać na wyższym v core ? Może ktoś mnie wyprowadzi z blędu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś wytłumaczyć jak to jest z tym napięciem dla proca na tym epoxie. Jeżeli dobrze wyczytałem to zaczyna się od 1.45v ? A jak ktoś ma nowego manchestera lub san diego ? (1.35v) To z założenia musi działać na wyższym v core ? Może ktoś mnie wyprowadzi z blędu ?

Tak chyba że coś w nowszych biosach sie zmieniło.

Ja mam San diego i nic a nic mnie to nie rusza właśnie przy takim napieciu mozna z niego zrobić FX :)

Z tego co widziałem to lukmek też. I też przy takim napięciu ma pewnie wyniki FX

Xtreme Addict a pewien jesteś że poprzednia płyta padła nie z twojej winy ;)

Pozdrawiam Janosik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak chyba że coś w nowszych biosach sie zmieniło.

Ja mam San diego i nic a nic mnie to nie rusza właśnie przy takim napieciu mozna z niego zrobić FX :)

Z tego co widziałem to lukmek też. I też przy takim napięciu ma pewnie wyniki FX

Xtreme Addict a pewien jesteś że poprzednia płyta padła nie z twojej winy ;)

Pozdrawiam Janosik

Dzięki za odpowiedz :)

Mam jeszcze jedno pytanko do użytkowników - chodzi o długie karty graficzne(np 7800GT) i gniazda(wtyki) ide. Nie będzie tu problemów z osadzeniem grafiki ? Spodobała mi się ta płytka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz :)

Mam jeszcze jedno pytanko do użytkowników - chodzi o długie karty graficzne(np 7800GT) i gniazda(wtyki) ide. Nie będzie tu problemów z osadzeniem grafiki ? Spodobała mi się ta płytka.

Podaj długość tej grafiki, to Ci powiem. Ale nawet gdyby blokowała, to raczej tylko jedno gniazdo, czyli jeszcze można podłączyć 2 urządzenia ATA.

To nie jest 7800GT?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Efyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, to chyba jednak 6800, ale laminat chyba ma taki sam jak 7800 :huh:

Zresztą Xtreme Addict też potwierdza, że 6800 wchodzi

Jak tak bardzo Ci zależy aby wchodziły grafiki kombi, to poczekaj na nową rewizje mobo, tam przesuneli gniazda ATA. Nowa rewizja powinna się pojawić na dniach. Niestety nie wiadomo jak dokłądnie będzie, dlatego niektórzy kupowali starą jak tylko dostali. Troche wcześniej było o różnicach, które zauważyliśmy pomiędzy tą rewizją co jest a następną. Poczytaj, bo wyboru musisz dokonać sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, to chyba jednak 6800, ale laminat chyba ma taki sam jak 7800 :huh:

Zresztą Xtreme Addict też potwierdza, że 6800 wchodzi

Jak tak bardzo Ci zależy aby wchodziły grafiki kombi, to poczekaj na nową rewizje mobo, tam przesuneli gniazda ATA. Nowa rewizja powinna się pojawić na dniach. Niestety nie wiadomo jak dokłądnie będzie, dlatego niektórzy kupowali starą jak tylko dostali. Troche wcześniej było o różnicach, które zauważyliśmy pomiędzy tą rewizją co jest a następną. Poczytaj, bo wyboru musisz dokonać sam.

Znalazłem w necie wymiary x1800xt tak dla przykładu - Dimensions: 205x100x32mm (the last figure is the maximum thickness of a video card).

Jak byscie mogli wymierzyć. Mam dysk Ata do tego dwa optyki potrzebuje dwóch wolnych ide.

A nowa rewizja kiedy ma się pojawic ?

Edit - na dniach powiadacie - to fajno bo plyte chcialem kupic tak w ciągu 2 tygodni. Jako rezerwę traktuję dfi infinity. Zalezy mi na htt 300 - bezproblemowym i mozliwie cichym chlodzeniu NB

Edytowane przez Sołtys25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzyłem. Od śledzia do końca karty możesz mieć 22 cm, czyli 220mm :-P Nie wliczyłem gniazd na monitor, tylko maxymalna wielkość lminatu, bo chyba tak też producenci podają. Czyli x1800 się mieści

Edit: pomyłka jest 218mm nie 220, machłem się o 2 mm :D

Edytowane przez Efyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam x1800XL i się mieści.

Cieszę się, że jest coraz więcej posiadaczy tych płyt.

W rozsądnej cenie można mieć bardzo porządną płytę.

Xtreme Addict: gratuluje tak wysokiej szyny HTT. Jest to chyba jedna z najwyższych na forum. Chyba muszę trochę dowoltować chipset i zobaczyć, co moje płyta potrafi (jak pozwoli na to czas) :wink:

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te na dniach nie jest do końca pewne, miały już być a jeszcze ich nie ma :unsure:

Ale widziałem je już jakiś czas temu w ofercie zagranicznych sklepów, więc u nas też powinny się w końcu pojawić.

Ale poczytaj sobie najpierw o różnicach w budowie, bo może ci ta nowa nie podpasować.

Ale z tego co słyszałem, to wyjec na Infinity jest znacznie głośniejszy. Sam się zastanawiałem nad Infinity, ale ona ma problemy z kartami dzwiękowymi, a przynajmniej z SB Live!, dlatego z niej zrezygnowałem. Problem pojawia się trzaskaniem w filmach, a słyszałem o nim od kilku osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi - skoro ma 218 mm i sprawdzone na x1800xl (to ten sam laminat jak sie nie mylę) to znaczy ze nie bedzie problemow. Wielkie dzięki - pozostaje tylko znaleść taką płytkę za rozsądną cene. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy, ale dla pewności znajdź lepiej jeszcze rozmiary tego 7800GT, bo przecież bez powodu raczej nie przeniosili by gniazd ATA w nowej rewizji. Więc jeżeli planujesz taki konfig, to poszukaj jeszcze na necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się w niej nie podobał brak przycisków power i reset. Mobo mam na stole i ciągle z nich korzystam.

Jak ktoś chce spore chłodzenie CPU to tam mniej miejsca.

A do tego nie wiadomo jaka będzie ta nowa rewizja, może lepsza może gorsza jeżeli chodzi o OC itd.

A wolałem nie ryzykować, do tego miałem dosyc czekania :razz:

Ale jak chcesz, to przetestujesz ją dla nas :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiarów 7800 nie znalzałem ale jeżeli jest taka jak ultra 6800 to sie zmiesci - ehh zapytalem w topiku o GT moze sie ktos pofatyguje i zmierzy.

Edit - juz znam rozmiar GTX -228 mm - nie da rady wcisnąć :? (zależy jak to jeszcze mierzyli) :-|

Edytowane przez Sołtys25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi