zaitsev Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mam wielką prośbę do osób, które niedawno kupiły płytę: Moglibyście napisać gdzie ją kupiliście i dać linka do sklepu? Bo ostatnio jest spory problem, żeby dostać tę płytę. Byłbym wdzięczny, pozdrawiam. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 komputronik, apollo, czy naprawde tak ciężko poszukać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) komputronik, apollo, czy naprawde tak ciężko poszukać?? No widać że cięzko <_< bo wymienionych przez ciebie sklepach nie maja na magazynach tej mobo ;] Zamów tu http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=156354 swoja brałem tez u nich i polecam Mcompa. Sa tez w http://shop.q-x-a.com/product.php?productid=37990 Pozdro Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Gdzies w topiku widzialem, że ktoś zakładał niebieskiego zalmana na NB. Moge się dowiedzieć jak się sprawuje ? Trzeba na niego nadmuch robić ? czy też radzi sobie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) no i co z tego że na magazynie niema, ja jak zamówiłem też nie było i jakoś dostałem, no chyba że musisz mieć sprzęt odrazu to co innego ja se poczekałem dokładnie 5 dni wliczając niedziele i sobote Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Adler91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Gdzies w topiku widzialem, że ktoś zakładał niebieskiego zalmana na NB. Moge się dowiedzieć jak się sprawuje ? Trzeba na niego nadmuch robić ? czy też radzi sobie ? Chyba w tym temacie nawet ktoś pokazywał zdjęcia i opisywał wrażenia, jak dobrze przejrzysz to znajdziesz :wink: W sumie nie wiem jak w Ultrze ale u mnie wiatraczek nie jest glosny i w zasadzie sie nie nagrzewa - max 36C, moze cos poprawili :) a tez mialem zalmana sobie sprawic, ot tak na wyrost. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 No u mnie temp nie przekracza 40 stopni. Wyciszyłem kompa i jedyne co teraz słychać to ten mały bzyczek. Nie jest źle. Ale pytałem tak proforma. Może się skuszę. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Gdzies w topiku widzialem, że ktoś zakładał niebieskiego zalmana na NB. Moge się dowiedzieć jak się sprawuje ? Trzeba na niego nadmuch robić ? czy też radzi sobie ? Zmieniłem chłodzenie chipsetu na zalmana. Sprawdziłem jaką temperature uzyska sam zalman bez nawiewu. Dobił do 65*C na standardowych ustawieniach. Temp nie zmieniała się bez względu czy obniżyłem mnożnik i napięcie na procu, czu podkręciłem procka do 9x270, pamięci 270, napięcie proca 1,55V, pamięci 2,7V, grafika lekko podkręcona i gra FEAR wszystko na maxa i dalej trzymał 65*C. Tyle że mobo leżała na stole, więc strach pomyśleć co się dzieje z chipsetem jak ktoś założy zalmana i nie zadba o dobry przedmuch w budzie, albo jakiś nawiew na niego. Czyli wynika z tego że standardowy wentyl bardzo wydajny: temp ok 46*C i w miare cichy. A zalman sam nie wydoli, czyli i tak trzeba dodać wiatrak. Ta druga temperatura co pokazują programy nie jest temperaturą chipsetu. Ja mierzyłem termometrem cyfrowym z czujnikiem wepchanym pod radiator. Jak zmienisz na zalmana to i tak musisz dodać nawiew. Ja i tak dodałem wiatrak na 120mm na grzbiet grafiki, więc mi nie było różnicy. Temperatura Zalmana z nawiewem z Coolinka zielonego na 7V to ok 38*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaitsev Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zdaje sobie sprawdę z istnienia tych sklepów, ale w Komputroniku puste magazyny, w Apollo płyta zniknęła z cennika ostatnio :/ Często płyta jest w cenniku, ale jak się przedzwoni to okazuje się, że jej nie ma i szybko nie będzie. Te linki, które podał Caleb prowadzą do 9npa3 Ultra, a mi zależy na 9npa+ Ultra. No nic, bedę szukał ;) Jakby ktoś ostatnio kupił 9npa+ Ultra to może napisać, albo posłac PW. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ja tam używam niebieskiego zalmana i w sumie temperatura mnie nie interesuje, byle komp był stabilny. I jest, nawet w upały nic mu się nie działo. Fakt, że czasem jest gorący, ale nie wpływa to ujemnie na stabilność. Jak się sfajczy, poleci na gwarę, i po problemie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ta druga temperatura co pokazują programy nie jest temperaturą chipsetu. Ja mierzyłem termometrem cyfrowym z czujnikiem wepchanym pod radiator. Jak zmienisz na zalmana to i tak musisz dodać nawiew. Ja i tak dodałem wiatrak na 120mm na grzbiet grafiki, więc mi nie było różnicy. Temperatura Zalmana z nawiewem z Coolinka zielonego na 7V to ok 38*C. W moim przypadku wentyl na ninja dmucha z dołu do góry. Tak było mi najwygodniej a temperatury i tak mam przyzwoite (max 45 full stress) Tak więc zasysałby powietrze z zalmana na NB. To jakiś przewiew by był :rolleyes: Cypher - płyta poleci na gware i po problemie - to fakt ale o ultry ostatnie(o) nie łatwo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ciekawi mnie, czy nVidia podaje maksymalną bezpieczną temperaturę dla nForce'a 4. Wie może ktoś? 6600GT wytrzymała jakieś 140 stopni i jeszcze żyje (spalony wiatrak), to tak na marginesie :wink: @ Sołtys25 Jak nie będzie ultry, to oddadzą kasę i kupię gdzie indziej, albo w ogóle co innego. Aha, na procu mam penta 100Cu+, który wieje dookoła, w tym i trochę na chipset, więc nie jest najgorzej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCyphre Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ta druga temperatura co pokazują programy nie jest temperaturą chipsetu. Ja mierzyłem termometrem cyfrowym z czujnikiem wepchanym pod radiator.zgadza się. mam czujnik od aerogate wepchnięty pod radiator, zwiększone napięcie na chipsecie do 1.6V. Temp. w granicach 45-50 stopni Ciekawi mnie, czy nVidia podaje maksymalną bezpieczną temperaturę dla nForce'a 4. Wie może ktoś? 6600GT wytrzymała jakieś 140 stopni i jeszcze żyje (spalony wiatrak), to tak na marginesie :wink:gdzieś na forum czytałem, że ok 90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Gniazda pamięci są za blisko podstawki cpu, przed założeniem Fryzjera trzeba włożyć ram do 1 slotu inaczej wiatrak go zasłoni. Mam jeszcze tylko zastrzeżenia co do odczytów vcore bo sie troche bujają, np ustawiam 1.42v a w stresie skacze mi od 1.40 do 1.44... nie wiem czy to płyta przekłamuje czy może zasiłka.... jak sądzicie? - to dla mnie dosyć ważne więc prosze o opinie jeżeli ktoś miał podobnie. Hmm... Ja mam AC Freezer PRO 64 i kości z pierwszych slotów wyciągałem i wkładałem bez problemów. Wiatrak od strony Ramu. Po prostu wystarczy wyciągnąć z gniazda lekko do góry, a następnie przesuwamy wzdłuż kości pod wiatrakiem. Na prawde nie jest to trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Hmm... Ja mam AC Freezer PRO 64 i kości z pierwszych slotów wyciągałem i wkładałem bez problemów. Wiatrak od strony Ramu. Po prostu wystarczy wyciągnąć z gniazda lekko do góry, a następnie przesuwamy wzdłuż kości pod wiatrakiem. Na prawde nie jest to trudne. No Tak, ale czy jest to praktyczne? Czy tak powinni byc? Raczej nie, z reszta mniejsza o to i tak nie wyciagam ich za czesto ;] Mimo wszystko warto bylo zainwestowac w zielonych ;] Htt do 400 dociaga, zaj**** ją to chyba jest niemiozliwe - jak przegiołem z timigami i fsb ramu to sama mi ustawiala je na auto po 3 nieudanych bootach ;] Szkoda ze nie dali ciut wiecej miejsca miedzy pcie - ale jak komus mało zawsze może wziąśc Sli Dr Experta za 850 ;p z reszta na Sli Dr umiejscowienie coolera na czipsecie jest zdecydowanie gorsze bo 7800gr zachacza o niego ;[ A tak btw G.Skill poleca pod swoje ramy tylko 3 producentow DFI, MSI i ofc Epoxa ;] mała rzecz a cieszy. Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 To ja dodam od siebie, że mam Zalmana niebieskiego na płycie, ale u mnie na przodzie mam 120 wpychającą przez dyski chłodne powietrze i z tyłu również 120 wyciągającą oraz na bocznej szybce 92 wrzucająca. Dodatkowo już wkrótce założę Silencera na kartę i z niego też gorące powietrze będzie wyrzucane poza budę. Na razie nie mam żadnych problemów ze stabilnością kompa, temperatur na chipsecie nie mierzyłem, ale na procku podniosła mi się o 1-2C - ciepłe powietrze z Zalmana trafia wprost na ramy i Freezera. Jak się dobrze poczyta, to w tym wątku można znaleźć rozważania na temat innych metod chłodzenia. Polecam też poczytać wątek o płytach DFi, bo tam wentyl jest mocno glośny i chłopaki bardziej kombinują... :) No, dziś powinienem dostać zasilacz, niestety wyjeżdżam na weekend więc pewnie już nie popróbuję z większym napięciem na chipsecie. Jak nie zapomnę, to zrobię dziś jakąś fotkę płyty z tym Zalmanem (jak w opisie - mam 9NPA bez plusa!). P.s. Wydaje mi się, że model 9NPA+ jest już praktycznie niedostępny. Jednynie może w mniejszych sklepach jakieś resztki magazynowe mają. Zwykły 9NPA różni się tylko brakiem FireWire... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam taki mały problem, a mianowicie. Kupiłem na allegro Procka A64 Venica SELEKTA E3, który chodził na 1.392 na DFI i 9x300 tak podawał sprzedawca. U mnie proc jest dopiero stabilny na 9x300 na V 1.525 . :blink: Jak mam to rozumieć?? Czy to przez Epoxa?? Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mam taki mały problem, a mianowicie. Kupiłem na allegro Procka A64 Venica SELEKTA E3, który chodził na 1.392 na DFI i 9x300 tak podawał sprzedawca. U mnie proc jest dopiero stabilny na 9x300 na V 1.525 . :blink: Jak mam to rozumieć?? Czy to przez Epoxa?? Proc i tak niezły, ale wątpie czy mobo ma coś do powiedzenia poza max HTT i max napięciem. Czyli proc powinien na każdej mobo na takim saqmym napięciu robić takie same MHz. Ale to moje zdanie i moge się mylić. Sprawdź jeszcze z jedną kością pamięci. Może kontroler ma coś do powiedzenia w tej sprawie :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aartt Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mam drobne pytanie [czytałem cały topik i nie widzialem odpowiedzi]. Czy na 9NPAJ SLI bez problemu [tzn. bez zmiany biosu itp] pójdzie opteron 144 ? No i czy tak samo nie będzie żadnych przeszkód by puścic go 9x300 [2700 MHz, więcej mi nie potrzeba] ? Wiem, że zalezy to od procesora, jednak niemal każdy optek idzie na 2800 i plyta ma tu jednak znaczenie. Sorka za takie proste pytania ale nigdy nie byłem asem o/c B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam taki mały problem, a mianowicie. Kupiłem na allegro Procka A64 Venica SELEKTA E3, który chodził na 1.392 na DFI i 9x300 tak podawał sprzedawca. U mnie proc jest dopiero stabilny na 9x300 na V 1.525 . :blink: Jak mam to rozumieć?? Czy to przez Epoxa?? Może daj nawiew na procesor? Wiesz jeśli to przez allegro to różne krętactwa chodzą... Proc i tak niezły, ale wątpie czy mobo ma coś do powiedzenia poza max HTT i max napięciem. Czyli proc powinien na każdej mobo na takim saqmym napięciu robić takie same MHz. Ale to moje zdanie i moge się mylić. Sprawdź jeszcze z jedną kością pamięci. Może kontroler ma coś do powiedzenia w tej sprawie :mellow: Tu się nie zgodzę, płyta płycie nie równa - przykład: Opek 144 na Abicie AN8 Ultra robił 300x9 na 1,55v, a na DFI tylko na "1,42v", byłem tego naocznym świadkiem [mówię o prime stable]. Na abicie wszelkie zmniejszenie napięcia powodowało bluescreena :lol: ale z moich testów wynika, że Epox jest dobrą płytą i ma dobrą faze zasilającą procesor. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Może daj nawiew na procesor? Wiesz jeśli to przez allegro to różne krętactwa chodzą... Tu się nie zgodzę, płyta płycie nie równa - przykład: Opek 144 na Abicie AN8 Ultra robił 300x9 na 1,55v, a na DFI tylko na "1,42v", byłem tego naocznym świadkiem [mówię o prime stable]. Na abicie wszelkie zmniejszenie napięcia powodowało bluescreena :lol: ale z moich testów wynika, że Epox jest dobrą płytą i ma dobrą faze zasilającą procesor. Czyli się myliłem :oops: Człek uczy się całe życie. :D Ciekawe dlaczego te różnice w potrzebnych woltach <_< Czyżby wolty woltom nierówne :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 raczej ma to związek z cięciami kosztów :wink: na chłopski rozum, jeśli płyta ma 3 fazowe zasilanie, z dobrych gatunkowo mosfetów to napięcie na procesor jest "czyste" i bez spadków tak jak na DFI :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 EEEEEEEh to chyba pozostane na tym 1.525V :cry: Sprzedawca raczej uczciwy :) Może znany wam jest "Ziku" :) Dosyć często sie kiedyś wypowiadał w temacie o A64 Venice :) Z tym ramem próbowałem i nic to nie dało, aby był stabilny w SP2004 musi mieć 1.525 inaczej zwis, chociaż jak ma 1.41 to po wejściu do wina wystarczy myszką ruszyć żeby ekran się zatrzymał i pomaga RESET no i dovoltowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dziwne, może ci się trafił słaby egzemplarz? :oops: u mnie różnic w OC brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam drobne pytanie [czytałem cały topik i nie widzialem odpowiedzi]. Czy na 9NPAJ SLI bez problemu [tzn. bez zmiany biosu itp] pójdzie opteron 144 ? No i czy tak samo nie będzie żadnych przeszkód by puścic go 9x300 [2700 MHz, więcej mi nie potrzeba] ? Wiem, że zalezy to od procesora, jednak niemal każdy optek idzie na 2800 i plyta ma tu jednak znaczenie. Sorka za takie proste pytania ale nigdy nie byłem asem o/c B) Puszczalem na tej mobo HTT 380x6 (Prime stable) wiec nie bedzie problemow, a bios to jak cos aktualizujesz w 30 sekund B) A tak na marginesie tez mam selekta tyle ze Venice 3000 E6 @2600 1.42v i mialo chodzić - ale 2500 na 1.42v to max, zeby dobic do 2600 potrzebuje juz 1.5v (100% stable) - testowany byl na DFI - więc wnioskując z twojej wypowiedzi Xtereme Addict to gdybym zmienil za jakis czas plytke na DFI to moze sie okazac ze jednak 1.42v i 2600 pojdzie bez problemu? Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Właśnie robiłem sobie Prima na 300x9 1.525V i troche sie zdziwiłem napięciami, ponieważ w idle 1.52 (tak pokazuje programik dołączony do Epoxa oraz CPU-z) a jak włącze Prima to jest 1.49V :blink: Czy tak ma być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Właśnie robiłem sobie Prima na 300x9 1.525V i troche sie zdziwiłem napięciami, ponieważ w idle 1.52 (tak pokazuje programik dołączony do Epoxa oraz CPU-z) a jak włącze Prima to jest 1.49V :blink: Czy tak ma być ?? Tez tak mam, to raczej normalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Tez tak mam, to raczej normalne No to dobrze :) Moze rzeczywiście jaką słaba sztuke mam :( Na DFI 1.392 a u mnie 1.525 :cry: Na dodatek mi wyszstkie USB z tyłu nie działają :cry: Może sie zdecyduje i oddam na gwarancje przez te USB moze dostane jakąś lepszą sztuke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Faktycznie - miedzy 1.392 a 1.525 to raczej przepaść jest. Jak możesz to oddaj płytkę na gwarę. Co do sprzedającego to jest ok - wiem bo sam u niego kupowałem grafikę ;-) W moim przypadku - procesor mial robić 2800 przy 1.45 - robi 2750 przy takim napięciu. Kogo lub czego to wina nie chce mi się wnikać - to tylko 50 mhz- ale w twoim przypadku warto powalczyć ;-) Pokombinuj z biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Hmm, mam pytanko... ;) Czy wersja bez Ultra jest dużo gorsza ?? I czym się dokładnie różni?? I jeszcze jesli bedzie ktos wiedział.. to czym się różnią płyty z serii 9NPA3.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...