robsonl Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 tak ale ja mam manchestera osiaga 2700 na 9*300 na 1.35V + a-data PC-4800 1:1 a to nie to samo bo ma 2*512 cache i to inny proc choc na niego nie narzekam komputer glownie pracuje jako stacja graficzna (obrobka video z canopusem) a tu 2 jajka duuuuzo daja nie mowiac o zwiekszonym taktowaniu i przepustowosci ramu a epoxy w tym konfigu zaniemogly z X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 dzisiaj kupilem pentagrama np40-cu. zamontowalem go na chipset i mam mieszane odczucia... zrobilem to, zeby orginalny przestal wyc - bo juz mialem dosc tego wyjca. cisza jest, bo jakby mialo jej nie byc :) tylko mam obawy, czy ten pentagram poradzi sobie z odprowadzaniem ciepla... po kilku godzinach pracy radiator jest goracy, temperatura na procku skoczyla o jakies 2 stopnia, temperatura wskazywana przez ghost monitora badz bios jako 'system temp' jest porownywalna z tym co bylo, czasami 2stC wiecej niz kiedy uzywalem orginalnego wyjca... sadze, ze nie jest to temp chipsetu, ino diodka zczytuje temp. gdzies w innym miejscu i podaje ja jaka przyblizona temperature panujaca w obudowie... system poki co jest stabilny, jednak mam jakies obawy... a nie chce zakladac wiatraka na ten radiator, bo nie o to mi chodzilo... ma ktos moze taki radiator na swoim epoxie? jak mu sie sprawuje? moze lepiej bylo wziazc jakiego zalmana, np. nb70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ta druga temp to nie jest temp chipsetu, w Epxie niestety nie ma pomiarów jego temp. Pasywnie raczej jest ryzyko chłodzenie, ja miałem niebieskiego zalmana, i włożoną zewnętrzną czujkę. Skala była do 70*C i się skończyła. Po wyłączeniu długo trwało zanim temp zeszłą do 70*C i termometr znów wyświetlał pomiary, a te spadały dość szybko, czyli wynika z tego, że na radiatorze było grupo ponad 100*C a praca w windzie tylko. Ale zazwyczaj wystarczy jakiś podmuch na radiator, aby odbierać z niego ciepło i będzie ok. Nie musi być wiatrak na samym radiatorze, wystarczy, że będzie dmuchał w jego stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 mam pytanie Jak wygląda instalacja winXP na HDD SATA II / WD2500KS/ w kompie z tą płytą. Czy trzeba specjalnie instalować kontroler Sata,czy wystarczy po instalacji XP zainstalować sterowniki od płyty/Auto/ i bedzie OK. Jak powinien być ustawiony bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Można ze sterownikami podczas instalacji, można potem doinstalować, a można w ogóle nie instalować. Testów nie robiłem, ale nie zauważyłem aby były jakiekolwiek różnice w wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 wkładał już może ktoś pamięć ECC do tej płyty? może jednak by działała :D szukałem info na stronie producenta, ale nic nie znalazłem na ten temat........co chyba jednak nie wyklucza, że taka pamięć może współpracować z tą płytą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wld Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 U mnie pentagram chodzi z malym wiatrakiem 40mm i jest cieply tzn nie parzy jak na wiekszosci nf4. Delikatnie musialem poodginac zeberka, zeby sie zmiescil. To moj trzeci Epox i znowu jestem milo zaskoczony ta firma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...