Efyr Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 malin_f1 raczej ciężko ci będzie już dostać 9npa+ Ultra, jeżeli już to 3 rewizje czyli 9npa3 Ultra Co do kręcenia procków, to z tego co wiem, to jest totalna loteria. Ja kupiłem Sempa na 939, bo wydajność bardzo podobna a cena znacznie niższa, a podobno lepiej się odrobine kręcą od Athlonów, ale tu też loteria :-| Jak chcesz więcej się dowiedzieć o samych Athlonach to jest o nich topic, tam ludzie ci na pewno pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 witam zamierzam sobie kupic ta plyte wiecie moze w jakim sklepie dostane ja od reki ?? ?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mi udało się ją dostać w Apollo, ale już raczej nigdzie jej nie znajdziesz, chyba że jakiś sklep na uboczu, gdzie im na magazynie zostały. Na dniach powinna się pojawić nowa rewizja: 9npa3 Ultra. W sklepie w USA jest już dostępna. A do posiadaczy starego modelu ponawiam pytanie czy dostali śledź z portem Game i Com? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Efyr - posiadam ta płytkę od czerwca ubiegłego roku i też nie było u mnie w pudełku śledzia z portami game i com - były tylko z usb i FireWire... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Dzięki wielkie Tommo za odpowiedź Jakią najwyższą szyne udało się Wam uzyskać na tej mobo? Ja na razie wyciągłem stabilnie 270 synchronicznie z ramem, tyle że na kiepskich bo automatycznych timingach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 330 na 1,6v. Może poszłaby wyżej, ale nie podnosiłem więcej napięcia. A co do tych śledzi, to ja również ich nie posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 U mnie max. FSB to było 330 asynchro z Ramem ale prawdę mówiąc nie bawiłem się tą płytą aż tak dokładnie... Mam kiepski procek E3 - 18-ty tydzień, który powyżej 2700MHz już się wysypuje niezaleznie od napięcia i ustawień Ramu, FSB... zreszta na tych 2475 na których mi biega też już wymaga napięcia 1,65 :? Swoją drogą to podobno te Epoxy zawyżają napięcie - prawda to? i orientujecie o ile mniej wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) No niestety zawyża, jakieś 0,02v. Defaultowe napięcie dla Venice'a to 1,45v wg Epoxa, ale faktycznie płyta daje w okolicach 1,47v. Z kolei na pamięciach zaniża - mam ustawiona 2,6v a jest 2,56v. Edytowane 26 Lutego 2006 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 "No niestety zawyża, jakieś 0,2v" zjadłeś jedno zero :-P A jak sprawdziłeś że w rzeczywistości jest inne napięcie niż pokazuje? Wiesz gdzie przyłożyć miernik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Tu Cię muszę rozczarować, to wynik wskazań programów. To, co jest, kontra to, co powinno być :wink: Wybacz, jeśli to zły sposób, ale nie bardzo wiem, gdzie to zmierzyć miernikiem. Jeśli ktoś udzieli wskazówek, zmierzę "real voltage" :lol: ps. dzięki za wychwycenie zjedzonego zera :wink: Edytowane 26 Lutego 2006 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 To u mnie jest dokładnie odwrotnie. CPU programy zaniżają, a Ram zawyżają Też się zastanawiam gdzie to sprawdzić miernikiem, w kilku miejscach sprawdziłem, ale to nie były te napięcia. Do tego ciężko tam dojść aby przypadkiem zwarcia nie zrobić :-| A powiedzcie mi czy naklejaliście te radiatory co były w zestawie? Bo na tym wydruku nie widać wyraźnie gdzie mają być, a jak sprawdzałem na dotyk, to raczej te elementy w okolicach zaznaczonych miejsc się zbytnio nie grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Te radiatorki leżą u mnie w pudełku od płytki i się kurzą ;) IMHO zbędny bajer bo tak naprawdę to nie wiadomo co z nimi zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ja się zastanawiam czy nie nakleić je na pamięci od grafiki (po 2 na kość) :-P Ale jeszcze sprawdze jak podłącze już wszystko do mobo (bo na razie na stole leży i praktycznie nic nie podłaczone) czy nie zacznie się coś tam bardziej nagrzewać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Zadam wam pytanie czy dobrze wybrałem Epox EP-9NPA+Ultra + Athlon64 3700+ SanDiego i do tego memki na kostkach TCCD(tylko właśnie nie wie jakie może coś zaproponujecie??). Wie ktoś czy są jakieś problemy z takim konfigiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja miałem kości TCCD (Patriot XBLK), tylko, że z Venice E6. Nie miałem żadnych problemów. Pamięci pracowaly stabilnie przy 300MHz przy 2.5-3-3-6 1T 2.95V. Ile masz na te memki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 mam na memki max 600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Licytuj te Patrioty. Tu masz aukcję kup teraz z ceną 660zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 THX, Lukmek wybiore coś. Albo może pogadam z takim jednym znajomym czy by mi nie sprowadził G.Skilli tylko że 2x512Mb, ale chyba bardziej prawdopodobne są te Patrioty. BTW: Ładnie Ci ten SanDiego poleciał :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terropokemon Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a jak ma sie sprawa glosnosci wentylatora chlodzacego mostek na tym epoxie? bardzo glosny? z gory dzieki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Głośność wentyla na chipsecie jest znośna - mam tą płyte już 8 miesięcy i bałem się, że zacznie świszczeć ale na szczęście nic takiego sie nie dzieje. W sumie bardziej mi w kompie słychać Pentagrama i wentyl w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terropokemon Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Głośność wentyla na chipsecie jest znośna - mam tą płyte już 8 miesięcy i bałem się, że zacznie świszczeć ale na szczęście nic takiego sie nie dzieje. W sumie bardziej mi w kompie słychać Pentagrama i wentyl w zasilaczu. dzieki za szybka odpowiedz, nie zastanawiam sie wiec i biore epoxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Popieram kolegę. Wiatrak na chipsecie jest znośny. W Epoxie chipset jest tak umieszczony, że bez problemu wejdzie tam Zalman NB47J. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 malin_f1 raczej ciężko ci będzie już dostać 9npa+ Ultra, jeżeli już to 3 rewizje czyli 9npa3 Ultra Co do kręcenia procków, to z tego co wiem, to jest totalna loteria. Ja kupiłem Sempa na 939, bo wydajność bardzo podobna a cena znacznie niższa, a podobno lepiej się odrobine kręcą od Athlonów, ale tu też loteria :-| Jak chcesz więcej się dowiedzieć o samych Athlonach to jest o nich topic, tam ludzie ci na pewno pomogą. Pytanie 3 rewizja 9npa3 ultra to chyba dobrze? napewno poprawili kilka błędów może dodali coś w biosie... rozumiem że mam spokojnie kupować tą płytkę? Jakie z nią macie doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Wątpię, czy ktokolwiek ma 9NPA3 Ultra, gdyż w polskich sklepach jeszcze jej nie ma. Bardzo możliwe, że będziesz królikiem doświadczalnym, jeśli zdecydujesz się ją kupić :wink: Głowy nie dam, że "3" będzie równie dobra, co poprzedniczka, ale Epox to solidna firma i możesz ją brać bez zastanowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Na pewno pojawią sie najpierw testy na necie, bo jak wiadomo testerzy mają szybciej dostęp do nowego sprzętu niż zwylki śmiertelnicy. Focus, tester z autogielda.pl mówił, że jak tylko się pojawi to ma dostać ją do testów. Dziwna jest natomiast dla mnie polityka Epoxa, tzn. wycofanie starych modeli z produkcji, jak jeszcze nowych nigdzie nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 zamowilem dzis epeoxa 9npa ultra powiedzieli ze jutro ma byc ;d wiec jak bedzie jutro bede skladal i krecil ;d Ps a to Zalman NB47J jest duzo lepszu od standardowego wiatraka ? oplaca sie go zmieniac ? lepiej odprowadza cieplo od standardowego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Wg mnie standardowy całkowicie wystarcza do odprowadzania ciepła. Zalmana możesz zastosować jeżeli masz wyciszonego kompa i będzie Ci przeszkadzał wiatrak, ale bardzo głośny to on nie jest, więc sądze że większości użytkowników wystarcza. Sam chciałem od razu kupić zalmana i wymienić, ale chyba zostane przy orginale. Nie kupuj wcześniej zalmana, tylko najpierw sprawdź czy Ci ten wiatrak rzeczywiście preszkadza Edytowane 28 Lutego 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 no to lipa straszna widze :( w tym tygodniu z żalem rozstaję się z 8rda3+ a mojego nowego epoxa nigdzie nie ma :( mam jeszcze jedno pytanie bo moze mi sie uda jednak zalatwic 9npa+ ultra i widzialałem rewizje tej płyty 1.1 są jakieś nowsze? i jeżeli tak to jakie? do ilu doszła numeracja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ja kupiłem mobo w ostatni piątek i też mam rewizje 1.1 Na dniach ma się pojawić ta przerobiona 9npa3 Ultra, 3 w nazwie podobno od 3 rewizji, tylko gdzie im wcieło rewizje 2 po drodze :huh: Ale z tym nowym modelem, to w sklepach nie wiedzą jeszcze nic o niej :-| , więc może jeszcze potrwać nim możliwy będzie jej zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Znalazłem 9npa+ ultra za 380zł :) jutro po nią jade dziś była dostawa ostanie sztuki ale w pronoksie jeszcze podobno są niestety kompa na niej złożę pewnie dopiero ok soboty bo tydzień mam zaj*** jak złożę to się podzielę informacjami jak to się kręci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...