Bartek_D_2005 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam Wlasnie stoje przed nowym zakupem sprzedu Audio. W sumie nie mam jeszcze nic konkretnego upatrzonego ale nie moge sie zdecydowac. Kupic Wieze Hi-Fi czy zlozyc sobie cos z segmentow? Zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku ale rowniez na sporej mocy. Mieszkam w domku jednorodzinnym i lubie czasami dowalic moca siedzac np przed domem:) Zastanawialem sie nad ta wieza ( http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action...CD+Music+System ) ale obilo mi sie o uszy ze lepiej zlozyc cos z segmentow ale skladanie wiezy z segmentow to jest wogole dla mnie odrebny jezyk. NIC KOMPLETNIE NIC o tym nie wiem. Moze zaproponujecie mi cos, doradzicie. Nie zalezy mi na profesjonalnym dzwieku ale dobra jakosc musi byc. Przydala by sie zmieniarka no ze nie wspomne o MP3. Wzmacniacz musi miec conajmniej 120w. Prosze doradzcie albo podeslijcie jakis link gdzie moglbym sie czegokolwiek o tym dowiedziec. Cos poczytac. Pozdro i dzieki za pomoc!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Tylko segmentówka. I to nie dzielone na Amplituner + CD tylko wzmacniacz + tuner + CD. Jeśli chcesz sprzęt dobrej jakości, musisz pożegnać się z tym, że wszystko będzie z tej samej firmy. Np jedna firma robi np dobre CD lecz wzmacniacze jej nie wychodzą. Ze swojej strony dodam, że mam teraz na sprzedarz bdb tuner, jeśli jesteś zainteresowany - pisz na priva. A tak w ogóle jest przyklejony u góry wątek o audio, zapraszam tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) Segmentówka . To co pokazałeśna screenie to jakas zabawka chyba . Moja segmentówka na pół gwizdka zagłuszyła by to badziewie . Lubie firme pioneer i mam wszystkie segmenty właśnie tej firmy i nie narzekam. Moc 5 x 80 całkowicie mi wystarcza . Acha i nie patrz na to ze jest tam napisane 2x 280 W bo to music power takze ona nawet 40 W moze nie miec :). Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1313 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Jeśli zalezy Ci na jakości dźwięku to pozostaje jedynie złożyć sobie zestaw z elementów róznych marek. Wybierasz sobie dobry sklep, tam Ci wybrane klocki podłączają, potem płacisz i zabierasz wybrane elementy do domu. Praktycznie wszystkie klocki znanych marek będą będą współdziałać ze sobą. Ach, mocą wzmacniacza się nie sugeruj, po pierwsze producenci stosują co najmniej kilka norm wg. których ją podają, a po dugie to i tak nie ma wiekszego znaczenia, po prostu dobiera się odpowiednie głośniki, i nawet wzmacniacz o mocy prawdziwych 20 W Ci zabije te 120 chińskich watów. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...