Skocz do zawartości
Sziken

Asus A7v880 Vs Sempron ( Barton ) +3000

Rekomendowane odpowiedzi

witam

i tak jak w temacie mam konfilkt miedzy tymi dwoma elementami konkretnie procek standardowo chodzi na 166 no ale jak to zwyczaj kazdy lubi sobie pokrecic ja dociaglem go do 210x12x1.80V i ani mhz wiecej Xx nawet na napieciu 1.85V , a konflikt jest taki ze plyta ogranicza mi taktowanie do 227 mhz Xx i nie moge dac ani mhz wiecej ale tu niektorzy powiedza ze procek ale to akurat jest blad bo dawalem go stopniowo od 166 w gore doszedlem do 180 i fin ani mhz wiecej ktos powiedzial daj na 200 i poszedl a teraz zamiast od 210 w gore chcialem odrazu dac 230 ale nie wstaje nawet na 220 a 230 dac nie moge Xx.

reasumujac ograniczenie na plycie to 227 mhz ja to obejsc a procek wstawal mi do 210x12x1.8V i ani mhz wiecej a wiem ze ludzie athlony +1700 puszczaja na 230 mhz ... wiec co mam zrobic ? ( wiem ze wrozka na urlopie a jak z ludzmi pro ? )

pozdro i czekam na help

p.s. sory ze pisze troche bez ladu i skladu ale jestem po paru piwach ;]

p.s. 2 temp to nie problem bo wc zlozone i temp 40 * na 210x12x1.8v w stresie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

i tak jak w temacie mam konfilkt miedzy tymi dwoma elementami konkretnie procek standardowo chodzi na 166 no ale jak to zwyczaj kazdy lubi sobie pokrecic ja dociaglem go do 210x12x1.80V i ani mhz wiecej Xx nawet na napieciu 1.85V , a konflikt jest taki ze plyta ogranicza mi taktowanie do 227 mhz Xx i nie moge dac ani mhz wiecej ale tu niektorzy powiedza ze procek ale to akurat jest blad bo dawalem go stopniowo od 166 w gore doszedlem do 180 i fin ani mhz wiecej ktos powiedzial daj na 200 i poszedl a teraz zamiast od 210 w gore chcialem odrazu dac 230 ale nie wstaje nawet na 220 a 230 dac nie moge Xx.

reasumujac ograniczenie na plycie to 227 mhz ja to obejsc a procek wstawal mi do 210x12x1.8V i ani mhz wiecej a wiem ze ludzie athlony +1700 puszczaja na 230 mhz ... wiec co mam zrobic ? ( wiem ze wrozka na urlopie a jak z ludzmi pro ? )

pozdro i czekam na help

p.s. sory ze pisze troche bez ladu i skladu ale jestem po paru piwach ;]

p.s. 2 temp to nie problem bo wc zlozone i temp 40 * na 210x12x1.8v w stresie

1608382[/snapback]

Bios pewnie masz najnowszy to to pomijam

Jak bios ma ograniczenie _tylko_ do 227 Mhz to tego nie przeskoczysz, chyba ze sie nie zrozumielismy, ale na to mi wyglada jakby koniec mozliwosci byl wlasnie na 227Mhz , tylko nie wiem czemu. Tzn w sęsie czy jest MAX czy tobie sie wydaje ze to MAX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...