Gim Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Mam pewien ici tyci problem ze stabilnością systemu podczas grania. Objawia się to na dwa sposoby - może podam konkretne przypadki: Neverwinter Nights - można grać godzinami albo tylko chwilkę - w zupełnie losowych momentach komputer po prostu się zamraża - ekran zostaje jak jest i tylko twardy res pozostaje. Tak jak napisałem pojawia sie to w losowym czasie... StarCraft - z reguły po 10 do 15 minutach gry robi się to samo co z Neverem. Wszystko staje i zima <_< - tylko że tutaj to zawsze się pojawia po tym czasie... Star Wars: Knights of the old republic: tutaj jest najciekawiej. Gra sobie chodzi i chodzi i mogłaby chodzić tak aż do końca świata, ALE jak zaczyna się walka i na polu stoi więcej niż 3, 4, przeciwników to automatyczny res. Co ciekawe pomagaja pewne sztuczki np. nie używanie określonych broni a szczególnie nie patrzenie sie na pole walki :blink: - po prostu kieruje kamerę w ścianę, a moja drużynka radzi sobie sama... Sam system chodzi bardzo stabilnie. Jak widzicie problem jest dość irytujący i nie mam pojecia jak go rozwiązać. Mój sprzęt: Athlon 2500+ (11 x 166 MHz, 1,6V) Ati Radeon 9200 - sterowniki z czerwca tego roku Muzyczna zintegrowana na płycie Flica - sterowniki do płyty z dolączonego CD 256 MB RAM 400 MHz (na magistrali 200 MHz) Radiator i wentylator na procku plus wentylator wyciagajacy w obudowie. Win 2k z SP4 Temperatury: 0% - 53*C CPU, 32*C MB 100% - 58-60*C, 35*C MB Ostatnio natknąłem się na coś takiego http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty...h_docs/tn17.pdf ale z doświadczenia wiem że jak chcę usprawnić mój system jakimś nowym "ciekawym patchem" to kończy się to na formacie. Więc wcześniej wolę zapytać ekspertów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Troche przy duże temperaturki na procu. Zrób jakiś przewiew w budzie czy coś, wyczyść z kurzu i bedzie git. A sprawdź jeszcze czy ci sie grafika nie przegrzewa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Sprawdź napięcia ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gim Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Sprawdź napięcia ;]. 1608667[/snapback] Które i jak (czym)? B) Grafa mi się raczej nie przegrzewa - w końcu to zredukowany Radek... Temperatura procka też jest w "normie" - przynajmniej taka sama utrzymuje się na tych samych prockach u kolegów a oni takiego problemu nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Które i jak (czym)? B) 1608760[/snapback] Napięcia zasilacza, oczywiście miernikiem. Tu jest opisane jak to się robi: http://www.neotec.pl/page.php?id=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...