Skocz do zawartości
Gim

Win2k - Stabilność Podczas Grania

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien ici tyci problem ze stabilnością systemu podczas grania. Objawia się to na dwa sposoby - może podam konkretne przypadki:

Neverwinter Nights - można grać godzinami albo tylko chwilkę - w zupełnie losowych momentach komputer po prostu się zamraża - ekran zostaje jak jest i tylko twardy res pozostaje. Tak jak napisałem pojawia sie to w losowym czasie...

StarCraft - z reguły po 10 do 15 minutach gry robi się to samo co z Neverem. Wszystko staje i zima <_< - tylko że tutaj to zawsze się pojawia po tym czasie...

Star Wars: Knights of the old republic: tutaj jest najciekawiej. Gra sobie chodzi i chodzi i mogłaby chodzić tak aż do końca świata, ALE jak zaczyna się walka i na polu stoi więcej niż 3, 4, przeciwników to automatyczny res. Co ciekawe pomagaja pewne sztuczki np. nie używanie określonych broni a szczególnie nie patrzenie sie na pole walki :blink: - po prostu kieruje kamerę w ścianę, a moja drużynka radzi sobie sama...

Sam system chodzi bardzo stabilnie.

Jak widzicie problem jest dość irytujący i nie mam pojecia jak go rozwiązać.

Mój sprzęt:

Athlon 2500+ (11 x 166 MHz, 1,6V)

Ati Radeon 9200 - sterowniki z czerwca tego roku

Muzyczna zintegrowana na płycie Flica - sterowniki do płyty z dolączonego CD

256 MB RAM 400 MHz (na magistrali 200 MHz)

Radiator i wentylator na procku plus wentylator wyciagajacy w obudowie.

Win 2k z SP4

Temperatury:

0% - 53*C CPU, 32*C MB

100% - 58-60*C, 35*C MB

Ostatnio natknąłem się na coś takiego http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty...h_docs/tn17.pdf

ale z doświadczenia wiem że jak chcę usprawnić mój system jakimś nowym "ciekawym patchem" to kończy się to na formacie. Więc wcześniej wolę zapytać ekspertów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź napięcia ;].

1608667[/snapback]

Które i jak (czym)? B)

Grafa mi się raczej nie przegrzewa - w końcu to zredukowany Radek... Temperatura procka też jest w "normie" - przynajmniej taka sama utrzymuje się na tych samych prockach u kolegów a oni takiego problemu nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi