AceSkubi Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Moim zdaniem na obecja chwile nie ma zadnego odpowiedniego kandydata na prezydenta!! Jedyna osoba był W. Cimoszewicz ale mieszajac sie w to co zrobił mysle ze stracił zaufanie wielu osób m.in. moje. Lecz dalej uwazam ze tylko on nadawał sie na prezydenta. Jest reprezentatywny, zna jezyki i mysle ze bardzio dobrze rzadził by krajem. W obecnej sytuacji zostaje mi glosowac na ... Marka Borowskiego, który i tak nie ma najmniejszych szans ;( A z partii to SDPL albo SLD bo nie wiem czy zauwazyliscie, ale np. PO to wiekszość osob ktora przeszła z AWS ktory zaś doprowadził Polskę do ruiny. A na temat PiS wole sie nie wypowiadac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Moim zdaniem na obecja chwile nie ma zadnego odpowiedniego kandydata na prezydenta!! Jedyna osoba był W. Cimoszewicz ale mieszajac sie w to co zrobił mysle ze stracił zaufanie wielu osób m.in. moje. Lecz dalej uwazam ze tylko on nadawał sie na prezydenta. Jest reprezentatywny, zna jezyki i mysle ze bardzio dobrze rzadził by krajem. W obecnej sytuacji zostaje mi glosowac na ... Marka Borowskiego, który i tak nie ma najmniejszych szans ;( A z partii to SDPL albo SLD bo nie wiem czy zauwazyliscie, ale np. PO to wiekszość osob ktora przeszła z AWS ktory zaś doprowadził Polskę do ruiny. A na temat PiS wole sie nie wypowiadac :D 1655121[/snapback] Witam No nie wiem a PZPR obecne SLD i SDPL to niby nie winni obecnej sytuacji Polski. Gdyby nie ich gospodarka szczęśliwości społecznej nie bylibyśmy dzisiaj 30 lat za murzynami. AWS przynajmniej miał odwagę podjąć reformy, które i tak nas czekały i czekają nadal. Reformy zostały zastopowane, a nawet odwrócone (kasy chorych, następnie przez sld wprowadzony jeszcze gorszy narodowy fundusz zdrowia). Co SLD zrobiło by reformować kraj przez ostatnie 4 lata. Nic. Jedynie załatwiali swoje interesy i dbali o interesy rosjan – niemiecko – rosyjska rura na dnie Bałtyku. Itp. itd. Także dotychczas uważałem Cimoszewicza za jednego z lepszych byłych komuchów, ale w końcu wyszło szydło z wora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) I tu sie z toba nie zgodze !! Jesli masz informacje polityczne tylko z mediów to nie wiem czy wiesz ale wiekszosc stacji TV, radiowych i prasy jest pro prawicowa i jak nie trudno sie domyslac zalezało im zeby uprzykrzyc rzady lewicy i wszystkie afery zeby wyszły na jaw. Ale do twojej informacni za rzadów AWS rowniez były afery ale z miejsza wykrywalnoscia. I dam sobie glowe uciac (zreszta to juz jest udowodnione przez niektore gazety ktore nie sa ani prawicowe ani lewicowe). Nie okłamujmy sie AWS doprowadzilo Polske do ruiny, chociaz SLD tez nie jest bez winy. Wcale ich nie bronie, bo naobiecywali a sie tego nie stosowali. Ale wole juz ich niz jakies inne partie. A co to PZPR to moze nie bylo najlepiej ale wtedy z tego co wiem bezrobocie wynosiło jakies ~9% a gdy rzady objeło AWS wzroslo do 18% ;/ Ja mysle ze jakby po obaleniu komunizmu zaczeła rzadzic jakas normalna partia i AWS nie zapisalo by sie w parlamencie to do tej pory bylibysmy wmiare rozwinietym panstwem. Ale to tylko moje zdanie . A co do Tuska to jest marszałkiem i zrobił cos zeby było lepiej ? Zobaczycie jeszcze wam sie odechce Tuska na prezydenta. Edytowane 18 Września 2005 przez AceSkubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 I tu sie z toba nie zgodze !! Jesli masz informacje polityczne tylko z mediów to nie wiem czy wiesz ale wiekszosc stacji TV, radiowych i prasy jest pro prawicowa i jak nie trudno sie domyslac zalezało im zeby uprzykrzyc rzady lewicy i wszystkie afery zeby wyszły na jaw. Ale do twojej informacni za rzadów AWS rowniez były afery ale z miejsza wykrywalnoscia. I dam sobie glowe uciac (zreszta to juz jest udowodnione przez niektore gazety ktore nie sa ani prawicowe ani lewicowe). Nie okłamujmy sie AWS doprowadzilo Polske do ruiny, chociaz SLD tez nie jest bez winy. Wcale ich nie bronie, bo naobiecywali a sie tego nie stosowali. Ale wole juz ich niz jakies inne partie. A co to PZPR to moze nie bylo najlepiej ale wtedy z tego co wiem bezrobocie wynosiło jakies ~9% a gdy rzady objeło AWS wzroslo do 18% ;/ Ja mysle ze jakby po obaleniu komunizmu zaczeła rzadzic jakas normalna partia i AWS nie zapisalo by sie w parlamencie to do tej pory bylibysmy wmiare rozwinietym panstwem. Ale to tylko moje zdanie . A co do Tuska to jest marszałkiem i zrobił cos zeby było lepiej ? Zobaczycie jeszcze wam sie odechce Tuska na prezydenta. 1655250[/snapback] Witam Z ludźmi którzy mówią że za PRL-u nie było tak źle, a do tego są na tyle młodzi, że tych czasów nie pamiętają nie ma sensu rozmawiać. Powiem jedno ja pamiętam PRL. Pamiętam jak w stanie wojennym pomimo godziny milicyjnej stałem całą noc z matką w kolejce pod sklepem by kupić dywan, którego normalnie kupić nie można było. itp itd. Co wy wiecie o PRL-u. Nic Wystarczy spojrzeć na byłe wschodnie Niemcy jakie mają dziś problemy, bezrobocie, wyludnione miejscowości bo mieszkańcy przenieśli się na zachód Niemiec, itp. A przecież zostały wchłonięte przez bogate Niemcy zachodnie, które wpompowały tam setki miliardów marek. To świadczy czym był komunizm i z czym trzeba się borykać by wyjść na prostą po jego rządach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 No spoko aj sie zgadzam z tym ze komunizm nie był dobry. Ale SLD wg. mnie ma wmiare normalne rzady a o aferach pisalem wyrzej. Ale wiecie myslcie co chcecie ja i tak wiem ze nikomu zdania nie zmienie moimi wypowiedziami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja bym nie porownywal socjal demokracji do komunizmu..... to jest zupelnie co innego.... i jeszcze pytanie.... czywaszym zdaniem PD ma szanse wejsc do parlamentu? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Niestety moze wejsc chociaz pewnie wiele miejsc w sejmnie nie zajmie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ehhh....jezlei mialoby nei wejsc trzeba bedzie oddac glos na sld :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 A ty BRUCE kogo popierasz na prezydenta a jaka partie do parlamentu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 czywaszym zdaniem PD ma szanse wejsc do parlamentu? :/ 1655400[/snapback] Ma szanse. Tylko trzeba oddać na nich swój głos i nie sugerować się sondażami. W sondażach mają mało, ale do wyborów europarlamentarnych też mieli mało, a trochę % zdobyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 W tych wyborach, wybierać się raczej będzie "mniejsze zło".Wiele osób które nie deklarują sympatii do danego ugrupowania, zagłosuje na nie, by inne nie otrzymało głosu. zgodnie z prawem wahadła, teraz na topie bedzie prawica.Prawdę mówiąc , ja widzę możliwość zmian gosp. tylko gdy PO uzyska 51 % miejsc w sejmnie.perspektywa podatku liniowego , vat 15% i cit 15 %, jest bardzo interesująca (nie mówiąc o częsciach do komp, których cena trochę by spadła..).Niestety wiele ugrupowań woli być w status quo, byle by tylko nie narazić się wyborcom, i móc uzyskac kilka miejsc...taka typowa logika populistów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 juz psialem PD i goliszewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata11 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a ja powiem tak : poki nie odejda ludzie ktorzy od xx lat siedza w rzadzie to nie bedzie na kogo glosowac bo kazdy z obecnych politykow mysli tylko o tym by jak najwiecej nakrasc nie przejmujac sie normalnymi ludzmi.zmieniaja partie jka rekawiczki i tylko mysla o tym by jak najwiecej sie nachapac kasy.w polsce kazdy kto ma jakies wyzsze stanowisko robi co chce nikt mu nic nie moze zrobic. bo jak to jest mozliwe ze ja 8 lat temu zarabialm 2 tys zl a teraz z trudem moge zarobic 1.400 zl mimo wyzszych cen itp. w W firmie w ktorej pracuje a wlasciwie pracowalem bo w wlasnie oglosila upadlosc ( ponad 300 ludzi) prawie nikt nie zamierza isc na wybory. uwazam ze trzeba nam swiezej krwi a nie starych dziadkow ktorzy trzymaja sie koryta na wszelkie sposoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Ja wlasnie mam zamiar zapisac sie do partii, kandydowac do Rady Miasta a potem coraz wyżej. I chce zmienić ten kraj. Uwazam ze bedac politykiem i majac wladze zarabiam dostateczniew duzo ze nie potrzebowalbym kraść i kombinowac tylko swoje działanie skupiłbym na poprawie sytuacji kraju. Ale czy zostane dopuszczony ? Watpie :/ a mam wiele pomysłow i mysle ze sporo osob by na mloda osobe zaglosowalo . A co wy o tym myslicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ja wlasnie mam zamiar zapisac sie do partii, kandydowac do Rady Miasta a potem coraz wyżej. I chce zmienić ten kraj. Uwazam ze bedac politykiem i majac wladze zarabiam dostateczniew duzo ze nie potrzebowalbym kraść i kombinowac tylko swoje działanie skupiłbym na poprawie sytuacji kraju. Ale czy zostane dopuszczony ? Watpie :/ a mam wiele pomysłow i mysle ze sporo osob by na mloda osobe zaglosowalo . A co wy o tym myslicie 1656573[/snapback] Witam Ci co teraz są u władzy też tak mówili i co? Nabierają w kieszenie ile wlezie, ustawiają siebie, rodziny i znajomych, znajomych znajomych itp. Przyczyna W Polsce nie ma odpowiedzialności. Nikt za nic nie odpowiada, od zwykłego urzędasa w pipidowie po ministra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...