Low-Power Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Witam... Sprzet jak w podpisie, system WIN XP PRO SP2 instalowany w kwietniu. Mam nastepujacy problem - podczas wylaczania a wlasciwie juz przy jego samej koncowce komputer mi sie freezuje - pomaga albo restart albo wylaczneie na przycisku. Sys poprawnie sie zamyka, wylacza wszystki uslugi, jeden z dyskow (nie systemowy) konczy swoja prace charakterystycznym metalicznym odglosem(jak hcyba kazdy dysk) a drugi ktory powienien to samo zrobic a tymczasem po prostu stoi i komp dziala - nastepuje freez(sytem jest juz zamkniety, komp "czeka" tylko na wylaczenie pracy pierwszego dysku a ten nie chce sie wylaczyc. Dodam ze dzieje ze tak okolo 1 raz na 3-4 zamkniecia... Drugi dysk suie wylacza a pierwszy nadal pracuje nic nie robiac... Prosze o pomoc... Dzieje sie tak od niedawna kiedy podlaczylem modem Speedtouch 330 marki Thomson... Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem, badz zna jego rozwiazanie (zby komp wylaczal sie calkowicie)?? Prosze o pomoc Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam... Sprzet jak w podpisie, system WIN XP PRO SP2 instalowany w kwietniu. Mam nastepujacy problem - podczas wylaczania a wlasciwie juz przy jego samej koncowce komputer mi sie freezuje - pomaga albo restart albo wylaczneie na przycisku. Sys poprawnie sie zamyka, wylacza wszystki uslugi, jeden z dyskow (nie systemowy) konczy swoja prace charakterystycznym metalicznym odglosem(jak hcyba kazdy dysk) a drugi ktory powienien to samo zrobic a tymczasem po prostu stoi i komp dziala - nastepuje freez(sytem jest juz zamkniety, komp "czeka" tylko na wylaczenie pracy pierwszego dysku a ten nie chce sie wylaczyc. Dodam ze dzieje ze tak okolo 1 raz na 3-4 zamkniecia... Drugi dysk suie wylacza a pierwszy nadal pracuje nic nie robiac... Prosze o pomoc... Dzieje sie tak od niedawna kiedy podlaczylem modem Speedtouch 330 marki Thomson... Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem, badz zna jego rozwiazanie (zby komp wylaczal sie calkowicie)?? Prosze o pomoc Pozdro 1609175[/snapback] Zmien sterowniki od Speedtoucha najlepiej na jakies starsze, i zainstaluj od nowa sterownik od MoBo :), powinno chulac. Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...