lukecz Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) WItam. Mam okazje zmienic proca na AthlonXP 2500 na jadrze Barton. Plyta to AD75, na chipsecie KT333. I tu pytanie: czy pojdzie, czy ktokolwiek z Was obsadzal KT333 Bartonem? Zgodnie z tym co pisze KGB TUTAJ musze miec chipset w wersji KT333CE, niestety wydaje mi sie ze takowego nie mam :(. Stad pytanie czy na "zwyklym" KT333 poleci ten Barton (zdaje sobie sprawe ze to czy pojdzie to pewnie loteria, dlatego bardzo chcialbym rady wszystkich osob ktore mialy KT333 i Bartony) Na mobo (DFI AD75) znajduje sie dip 100/133, natomiast w biosie mozna z FSB dojechac do 166 (mozna tez wybrac mnoznik 11) -> czyli teoretycznie nie powinno byc problemu... Z drugiej strony, DFI w swej liscie CPU Support nie wymienia mojej plyty jako obslugujacej Bartona (wymienia jej nastepny model - AD77) Link do specyfikacji płyty na stronie producenta Zdjęcie płyty I maly OT: czy oplaca sie kupic Bartona 2500 za 300PLN (jesli nie to ile sie oplaca)? czy moze : wziąć z allegro 2600 za 316PLN? Bede wdzieczny za wszelka pomoc i sugestie Pozdrawiam EDIT: Googlując znalazlem TO. Ktos chyba wsadzil Bartona 2500 do DFI AD75 (ale napisal ze ma FSB problem, ocb??) Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez lukecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Odswierzam temat (pierwszy i ostatni raz) Skoro nikt nie moze mi pomoc bo nikt nie wkladal Bartona do KT333, to prosze tylko o podpowiedz, czy 300zl za Bartona 2500 to rozsadna cena. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak za nówke to może być. No chyba ze chcesz mojego mobila :D Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 pojsc raczej pojdzie ale co z tego jak go nie pokrecisz nawet... co do ceny to si enie oplaca wg mnie, w tej cesnie masz semprona 2800+ na socet 754 64bitowego ... to taka moja opinia. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 barton pojdzie napewno ,ale czy pojdzie fsb166 - z tego co napisales (ze dfi nie wymienia proca na liscie) to fsb166 nie pojdzie jezeli ten Barton milaby odblokowany mnoznik to zawsze mozesz ustawic fsb150 i podkrecac mnoznikiem 300pln za bartona 2500+ to cena troche nizsza niz zazwyczaj na allegro ,wiec calkiem znosna pytanie tylko czy warto brac bartona za 300pln ,skoro sempy s754 kosztuja po 250pln i plyty do nich po 200pln widze ze w podpisie masz 2000+ B0 ,wiec ja bym nie zmienial proca ,tylko krecil tego co masz (chyba ze ten barton ma odblokowany mnoznik) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ustawi w biose/zworkami fsb 166 i pujdzie bez problemowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) Rezygnuje jednak z zakupu tego Bartona, tak jak mowia poprzednicy, lepiej chyba zainwestowac w Semprona (chyba bedzie to 2800+ 64bit - nie moge znalezc jego testow :/). Czy taki Sempron 2800+ (64bit) bedzie duzo (jesli wogole ;) ) szybszy od takiego Bartona 2500(testy Sempa na Socket A ktore znalazlem na to nie wskazuja - licze ze na S754 wypada to lepiej...)? KGB, piszesz ze mobo na Sempa mozna dostac za 200PLN, ktore sa warte polecenia z tych tanszych (pytanie to kieruje rowniez do wszystkich). Dzieki za pomoc i odpowiedzi Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez lukecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 ale plyta do podkrecania mocniejszego czy takiego laitowego (do 20%)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 A jakie sa Twoje typy w obu kategoriach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 do mocnego podkrecania to podobno gigabyte (sic!) k8ns idzie dobrze (~260pln) a do takiego laitowego to kazda plyta ,wiec gigabyte na ULI ,Asrock na ULI,NF3 to takie za ~200pln no i jeszcze msi k8t neo ,epox 8hda5i ~250pln ten epox jest ciekawy ze wzgledu na konstrukcje uniwersalna ,tylko troche drogi http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...id=s754Epo8HEAI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...