Skocz do zawartości
korzec

Kadłubek + ?

Rekomendowane odpowiedzi

na ebayu, np.niemieckim

1609569[/snapback]

to chyba nie zawsze nowe? nie sprzedaje tego żaden sklep ?

poogladalem i tam sa tylko jakies stare rzeczy typu pentium M 512kB l2 cache, nowych prawie nie ma , a kart grafiki w ogole nie widzialem

Edytowane przez korzec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedz mi gdzie widziales te kadlubki? Bo z tego co ja widzialem kiedys to actine sprzedaja w czesciach - mialem praktyki w firmie komputerowej i kiedys przywiezli notka tej firmy i skladali go do kupy, czesci oczywiscie nowki sztuki ale wydaje mi sie ze nie mozna kupic wlasnie samego kadlubka, i bawic sie tym jak pctem. OK zgadzam sie moge kupic sobie powiedzmy ibma jak mi padnie plyta glowna to wymienic ja na taka sama ale czy moge sobie kupic jakas inna plyte i wsadzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedz mi gdzie widziales te kadlubki? Bo z tego co ja widzialem kiedys to actine sprzedaja w czesciach - mialem praktyki w firmie komputerowej i kiedys przywiezli notka tej firmy i skladali go do kupy, czesci oczywiscie nowki sztuki ale wydaje mi sie ze nie mozna kupic wlasnie samego kadlubka, i bawic sie tym jak pctem. OK zgadzam sie moge kupic sobie powiedzmy ibma jak mi padnie plyta glowna to wymienic ja na taka sama ale czy moge sobie kupic jakas inna plyte i wsadzic?

1609957[/snapback]

np w 1klik.pl/sklep/ sa kadlubki ;] troche stare, tak jak pctem to raczej nie , ale pare rzeczy tam mozna wrzucic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stanach tak sprzedaja np. ASUSy (tzn kupi sie tez juz zlozone ale to z regoly drogie modele i maly wybor)

Tylko to chyba nie jest tak ze dostajesz taki "kadłub" (lol) i potem robisz z tym co chcesz na wlasna reke. To jest cos jak składanie na stronie internetowej HP, Della czy Toshiby tak zwanych Custom Config ... czyli wybierasz sobie ogolny wyglad, matryce i podstawowe wyposazenie (wybierajac własnie dany "kadłub") a reszte, czyli serce laptopa (proc, grafa itd) dobierasz sobie wedlug wlasnego uznania i funduszy z jakiejs tam palety dostepnych elementow. Oni ci to skladaja i wysylaja jako gotowego laptopa.

Edytowane przez TeQuila SunRise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi