Skocz do zawartości
tanx

Doomiii Za Nic Nie Chce Isc Na 6800gt Msi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie, ani na sterach nvidi, ani na sterach MSI, przy wersji 1.0 laduje sie menu jednak jak zaczne nowa gre to wyskakuje blad doom3.exe(nie wysylaj itp.)jak wezme patcha 1.3 to w ogole w czasie ladowania samego menu wyskuje blad, stery na ktorych probowalem to nvidi 77.77, a msi to 68. Spruciach!e jeszce na windowsie 64bit, co radzicie?????

PS. sprzet jak w sygnaturce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, sytem jest swiezo po instalce, zasilacz chodzi oK(inne gry chodze ok) tylko problem z tym doomem, odpalilem na windzie 64 ze sterami 77,77 64 i gra sie zaladowala ale po chwili sie wszytko wywalilo(czyt. blad aplikacji doom3.exe)co robi ć??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System jest SWIEZO PO INSTALCE, porcek jest stabilny w PI nawet jak jest na 2600 wiec na 2250 to nie problem, nie mam pojecia co sie dzieje, czy inni na 6800gt maja podobne porblemy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mam 2 pytanka

1. Skor sie tak spieracie o ten zasilacz tak jak sprawdzic jak on se daje rade(mysle jak zmierzyc miernikiem jak trzyma napiecia)

2. Jesli zasilacz okaze sie dobry, a po reinstalce nadal bedzie sie doom wywalac to co ma robic reklamowac grafe czy co??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po mojemu przetestuj srodowisko OpenGl - co mi na myśl przychodzi staroć UTournament rozdzioala na maxa AAx6 Afx16 czy ile to nVidia daje bo pewnie reszta gier ktore dzialają to pod directX'em

a pozatym miernik w łapke w drugA molexa i czrny z zółtym linia +12v czyli proc mierzysz 3 rękoą odpalasz prima i lookasz wachania

jak występują to niestety szukaj zasiłki

+

z jkakiego napięcia płyty zasilają AGP >??

a i jak z temp karty / temp w budzie -- otworz bude postaw zwykły wiatrak co by fufał na kartę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafa ma teperatorke 50*C bez stresu

W budzie mam 33*C + 4wiatraki

Karte mam na PCI-e nie podkrecana, porcek i ram tak jak w opsie i w PI jest super stabilnie.

Jaki program zapuscic aby zobaczyc na mierniku czy wystepuje wachania napiec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zrobilem reinstalke + pelny format + jedna partycja ntfs + jeden system + driver 77,77 no i........... doomIII przy intilazed menu sie wywala..........

Puscilem benchmarki:

PcMark OK

3dmark OK

01: 23 000

03: 11 000

05: 4700

Puscilem UT2005 i max detalach dzila ok 60-70fps

San andreas max + AA 25fps non-stop

Nie wiem co zorbic, czy w tego dooma juz nie zagram???

Kompa mam od 3 tygodni, jak odebralem z servisu(siwezo po zlozeniu, skonfigurowany w sklepie) i puiscilem dooma to dzialal, ale jak zaczynal sie ladowac 2 level to sie juz wywalal...................... Wtedy sie nie przejalem, bo i tak przez 2 tygodnie bawiulem sie mozliwosciami procka, teraz powrocilem dfo grania i.............SZOK zebym na tej karcie nie mogl grac w doomIII dla ktorego kupilem te gre....................... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

CO MAM ZROBIC, ODDAC KARTE DO SERVISU????

PS. zaraz sprawdze jak ta zasilka ale to niej wina to ejst wersja wzmocnina, wiec pewnie bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zmierzyłem miernikiem napiecie na 12v

W PI miałem napiecie 12,16-12,18

Jak zapuscilem gre mialem 12,14-12,16

Odpalilem dooma 3 na 640*480 i low i zadzialla prze kilka minut, poznije sie wywalil :angry:

Sadzicie ze moze zmiana cracka pomoze??

PS w swoim zyciu mialem juz 4 karty na ktorych grałem w dooma3(te sama wersje z tym samy crackiem)

1. 5600 256mb - dzialal na high i 1024/768 plynnie i NIGDY MI SIE NIC NIE WYWALILO

2. 9800pro dziala tez na wyskoich lecz mialem spadki fps-ow i czasem w czasie gry mi sie komp restartowal lub wyskakiwalo vpu recovery

3. 9550 tak samo jak na 9800pro tylko ze na medium jak sie wlaczal jakis filmik czy w czasie gry komp sie resetowal - jednak dalo sie grac ;)

4. 6800gt - W OGOLE NIE MOGE GRAC NAWET NA LOW :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zmierzyłem miernikiem napiecie na 12v

W PI miałem napiecie 12,16-12,18

Jak zapuscilem gre mialem 12,14-12,16

Odpalilem dooma 3 na 640*480 i low i zadzialla prze kilka minut, poznije sie wywalil :angry:

Sadzicie ze moze zmiana cracka pomoze??

PS w swoim zyciu mialem juz 4 karty na ktorych grałem w dooma3(te sama wersje z tym samy crackiem)

1. 5600 256mb - dzialal na high i 1024/768 plynnie i NIGDY MI SIE NIC NIE WYWALILO

2. 9800pro dziala tez na wyskoich lecz mialem spadki fps-ow i czasem w czasie gry mi sie komp restartowal lub wyskakiwalo vpu recovery

3.  9550 tak samo jak na 9800pro tylko ze na medium jak sie wlaczal jakis filmik czy w czasie gry komp sie resetowal - jednak dalo sie grac ;)

4. 6800gt - W OGOLE NIE MOGE GRAC NAWET NA LOW :mur:

1610176[/snapback]

nie wiem czy jestes uposledzony czy nie umiesz czytac, ale tutaj nie rozmawiamy o crackach i innych narkotykach :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@leborg - jesli nie cchesz cos interesujacego dodac, czy cos wprowadzic, to najlepiej sie nie wypowiadaj............. a te uwagi to se mozesz wsasdzi w d***** :? PS a temat zaczal sie o karcie grafiki <_<

Co do dyskusji o crackach to zaczela sie gdyz jak mi sie wydaje szukamy sposobu odpalenia dooma III na moim 6800gt??

Mam jeszce pytanko czy te napiecia na zasilce sa dobre??

Na jakich sterach doom II wam dobrze dziala(pytamie do posiadaczy kard z seri 6800)

Co móglbym jeszce zrobic zeby muc zagrac w tego dooma?????? :mur: :mur: :mur:

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy jestes uposledzony czy nie umiesz czytac, ale tutaj nie rozmawiamy o crackach i innych narkotykach  :mur:

1610190[/snapback]

A może Ty jesteś skoro od razu go obrażasz na wstępie zamiast normalnie powiedzieć :blink:

Sprawdź może inną wersje gry dla bezpieczeństwa skoro mówisz ze komp masz stabilny i najnowsze stery.

Ja mam co prawda 6600GT ale używam sterów 77.75 czy jakoś tak. Raczej to nie wina zasilacza skoro doom sie po prostu nie odpala a reszta działa jak trza.

Edytowane przez Adasi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, pisze pelen szczescia gdyz juz skonczyl sie porblem :D

DOOM3 nie toleruje podwyzszonego fsb na procku, tzn procke nie moze byc podkrecony do gry, gdy wrzucilem standarotwe 1800 i pamieci 400(T1) to teraz wysztko smiga :D:D

Jeszce raz wielkie dzieki za pomoc ;)

PS to jak z tym zasilaczem dobrze trzyma czy nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale to moze tez byc kwestia zailacza czy nie??

Dodam ze ten zestaw na tej zasilce stabilnie potrafi dzialac na tym konfigu:

2700 1,575v

500mhz ram cl2,5(166)

Grafa 6800gt@ultra i w wszytkim jest stabilny, a w UT2005 ma srednio 200fps, wiec chyba nie moze zasilacz blokowac, dodam tez ze ten zasilacz to ejst wzmocniona wersja, nie zwykly tracer jak codegen)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj ile A przypada na linie... COsik mi sie wydaje że mój Modecome go zje ;) Poza tym policz sobie ile W zjada Twój komp... Mnie wyszło że ok 300W. Poza tym masz mocno obciążoną linie 12v :? Mój werdykt tracer umiera :wink:

kalkulator

Edytowane przez Jaro-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanx... Najpierw napisałeś:

Karte mam na PCI-e nie podkrecana

Kilka postów niżej już jest:

Grafa 6800gt@ultra

Ktoś tu ściemnia?

I znówu... Najpier napisałeś:

Puscilem UT2005 i max detalach dzila ok 60-70fps

Kilka postów niżej:

w UT2005 ma srednio 200fps

Aaahhh...

Odpalilem dooma 3 na 640*480 i low i zadzialla prze kilka minut, poznije sie wywalil

A wyżej pisałeś, że nawet uruchomić nie możesz... cuda na kiju...

DOOM3 nie toleruje podwyzszonego fsb na procku

A to dziwne... Mi i moim znajomym z podwyższonym FSB działał lepiej niż z normalnym... ale ja jestem dziwny, co?

500mhz ram cl2,5(166)

Jesteś pewien, że memorki 500Mhz mają oznaczenia 166?

I można tak jeszcze wymieniać, i wymieniać. Powiem jedno. Kup oryginał, a jeśli go posiadasz(w co szczerze wątpie) to zmień zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...