rudolf21 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 witam mam plyte P3V4X i procka pentium III 533 mhz. Z tego co wiem pracuje on na napieciu 1.65 v. W biosie mam ustawine nap. na 2 V. Dziwilem sie dlaczego mam tak wysoka temp. Moj problem polega na tym ze najnizsze napiecie do wyboru w biosie to jest wlasnie 2V. W dolaczonej ksiazce do plyty wyczytalem ze takie napiecie jest dla pentium II, nie wiem dlaczego wlasnie takie napiecie sugeruje, choc wykrywa go w biosie ok. Chcialem recznie nasitawic napiecie ale nie ma zadnej informacji jak ustawic za pomoca zworek. (jest tylko informacja jak ustawic napiecie na przejscowce na S370). Dodam jeszcze ze wgralem najnowsza ver. biosu. Moze ktos wie jak uporac sie z tym problemem. z gory dziekuje pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Gdzieś/kiedyś widziałem artykuł o zmianie napięcia na Celeronach 2 (od 533MHz wzwyż). Zmieniało się je, wkładając druty w podstawkę... EDIT: tutaj coś jest, ale nie za wiele: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...03entry854603 Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...