Skocz do zawartości
Gość

SDI CO I JAK Doradźcie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieje ze nie pomylilem forow. I moj temat sie do hardware zalicza :).

Mam zamiar zalorzyc SDI. Moj rachunek za telefon to 300zł. W tym ryczalt za 30godzin 70zł z wat do tego jeszcze kolejne 60zł z wat bo jakos 30h mi nie wystarcza :). Razem 130zł. 139 zł z wat wynosi abonament SDI i mam nie ograniczony dostep :)). Tylko jak wyglada posiadanie tego? Chodzi mi o transfery (ladowanie stron nie tylko polskich, sciaganie plikow itp.) Czy zrywa polaczenia, czy latwo jest sie polaczyc. A moze sa jakies inne dostepne mozliwosci na terenie mazowsza konkretnie Grójec 45 km od wawy. Mam nadzieje ze pomorzecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim abonament kosztuje 130złotych i tak naprawde jezeli w okolicy nie ma nic innego to SDI jest super. Mam SDI od samego poczatku powstania tej usługi i jest coraz lepsza tzn. strony polskie i zagraniczne laduja sie coraz lepiej, tranfer plikow jest nienajlepszy bo jak sie sciaga 700Mb z szybkoscia 10Kb/s to troche to trwa niemniej byly miesiace gdzie sciagalem po 5Gb softu a komputer chodzil po 5 dni nonstop. Gdyby cena byla w granicach 80zł to usługa jak marzenie (no może troche przesadzam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje ze nie pomylilem forow. I moj temat sie do hardware zalicza :). 

Mam zamiar zalorzyc SDI. Moj rachunek za telefon to 300zł. W tym ryczalt za 30godzin 70zł z wat do tego jeszcze kolejne 60zł z wat bo jakos 30h mi nie wystarcza :). Razem 130zł. 139 zł z wat wynosi abonament SDI i mam nie ograniczony dostep :)). Tylko jak wyglada posiadanie tego? Chodzi mi o transfery (ladowanie stron nie tylko polskich, sciaganie plikow itp.) Czy zrywa polaczenia, czy latwo jest sie polaczyc. A moze sa jakies inne dostepne mozliwosci na terenie mazowsza konkretnie Grójec 45 km od wawy. Mam nadzieje ze pomorzecie.

Co do transferu to srednio mam 8-10 kilo ze stronek polskich i niekiedy z zagranicznych. Czasami jak sie trafi to jest transfer kolo 14 kilo.

Nigdy nie zrywa polaczenia. Pol roku uzttkowania i ani jednego rozlaczenia nie mialem. Abonament 130 pln. Strony sie laduja szybko. W q3 jest ping 50. To chyba wszystko. Bierz i sie nie zastanawiaj bo na modemie sie zajedziesz i nie posiedzisz za dlugo w ciagu miesiaca a kasa ta sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transfer zależy z kąd ściągasz. Z polski jest w większości 10-11kB/s, a z zagranicy to zależy od łącz TPSA, ale raczej nieźle.

W ciągu roku zdażyło mi się kilka rozłączeń z winy zwieszenia routera na centrali. Wówczas nie można się połączyć dopóki nie odwieszą w godzinach 8-16 trwa to kilka minut, a w innych trzeba czekać do 8. SDI jest wrażliwe na burze, i raz mi się przepaliło w czasie burzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze jest wrazliwy na burze to fakt, ja spalilem juz dwa pudelka

ale albo u mnie jest jakas dziwna TPSA albo ja mam szczescie w kazdym razie wymieniaja doslownie w 5 minut a za pierwszym razem nawet zadnych papierow nie mialem bo zgubilem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam SDI - sam mam.

Niezdażyło się jeszcze żeby zerwało połączenie.

Jeżeli 130 zł Cie nieprzeraża to się niezastanawiaj.

Ja stwierdziłem, że i to zadużo i założyłem LANa na 4 osoby i do tego podpięliśmy SDI = rachunek / 4 osoby.

Najlepiej tak jak ja to zrobiłem, podpiąć osoby starsze które wykorzystują Internet glównie do oglądania stron WWW ( niewmikam już jakich :) )

i niezapychają łącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam SDI i tez na niego nie narzekam 8) i nawet nawet juz mozna sobie spokojnie porypac po sieci w cos lub sciagac cos duzego bo i tak nie placisz za czas jaki jestes w sieci :D :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam SDI - sam mam.

Ja stwierdziłem, że i to zadużo i założyłem LANa na 4 osoby i do tego podpięliśmy SDI = rachunek / 4 osoby.

Najlepiej tak jak ja to zrobiłem, podpiąć osoby starsze które wykorzystują Internet glównie do oglądania stron WWW ( niewmikam już jakich :) )

i niezapychają łącza.

bardzo dobry pomysl z tym lanem. Moj kolega ma lana takiego na 6 osob, od kazdej zbiera 40 pln. Kolesie sie ciesz bo maja tanio a on sie cieszy bo jeszcze na tym zarabia. No ale serwerek musi stac caly czas (prad, halasek, dogladanie, itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SDI w porównaniu do wkacaji 2001 się bardzo zmieniło... Max transfery z Polski i Zagranicy. Ostatnio nawet lepsze pingi na wszytskich serwerach i w kazdych grach. A gram wiele: Counter-Strike, Quake, StarCraft, Fifa2002, C&C: Renegade...

Ech gdyby sdi działało tak od początku swego istnienia =[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SDI swietna sprawa + LAN na 4 , 5 osób i jest cool tylko TP mogla by poprawic lacze z zagranica

a tak naprawde to nie ma innej alternatywy niz SDI ale ja i tak jestem przeciwko TP mam Daloga :) łacze z zagranica prywatne dialogu a lacze z polska poprzez polpak i smiga ze szok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam SDI - sam mam.

i niezapychają łącza.

bardzo dobry pomysl z tym lanem. Moj kolega ma lana takiego na 6 osob, od kazdej zbiera 40 pln. Kolesie sie ciesz bo maja tanio a on sie cieszy bo jeszcze na tym zarabia. No ale serwerek musi stac caly czas (prad, halasek, dogladanie, itp)

Po co serwer????

U mnie jest na routerze ktory ma dodatkowo wbudowanego firewalla i po sprawie.

Przeciez i tak niebede udostepnial ludziom uslug sieciowych - przez SDI - hehe

A dogladac nietrzeba - i dobrze bo leniwy jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na serverku mozna zrobic duzo wiecej... i wcale halasu nie ma jak go sie przerobi...

Mam pytanie.

Co Ty chcesz robic na tym serwerze :?: :?:

Jezeli udostepniac pliki po LAN to po co.

Wlaczasz komputer i bezposrednio sciagasz z drugiego.

A jezeli masz na mysli o serwerze WWW, FTP czy cos innego to powodzenia bo przez SDI 11Kbs to naprawde zaszalejesz. :lol:

Lepiej sobie stronke na darmowym WWW zalozyc i ludziom sie bedzie szybko pojawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na serverku mozna zrobic duzo wiecej... i wcale halasu nie ma jak go sie przerobi...

Mam pytanie.

Co Ty chcesz robic na tym serwerze :?: :?:

Jezeli udostepniac pliki po LAN to po co.

Wlaczasz komputer i bezposrednio sciagasz z drugiego.

A jezeli masz na mysli o serwerze WWW, FTP czy cos innego to powodzenia bo przez SDI 11Kbs to naprawde zaszalejesz. :lol:

Lepiej sobie stronke na darmowym WWW zalozyc i ludziom sie bedzie szybko pojawiac.

a kto powiedzial ze ja mam sdi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...