Tasior _ Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 :? Czesc. Moze to juz klasyka pytan ale mom taki oto dylemat zamierzam zmienic dotychczasowego kompa i nie bardzo wiem co wybrac a pozatym jest jeden i zawsze ten sam klopot czyli kasa. Najwiecej problemow mam co do wyboru plyty po wstepnej analizie materialow w necie i taki wstepny wubor padll na solteka sl-75drv ale jest jej mlodsza siostra sl-75frv na kt 400 jednak o niej nie znalazlem jeszcze zadnego artykulu z recenzji . Czy warto doplacic za nia te kilkadziesiat zlociszy . Czy znacie moze cos innego godnego polecenia w tym przedziale cenowym . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja poleci bym Ci GygaByte GA-7VA albo shuttle AK35GT2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Polecam wszystkie gigabyte na Kt333 jak bedzie kasa to wersje z raidem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 no to dolaczam sie do Fumfla 20:) stawiam na Gigabyte 7VA na VIA KT 400 - najlepszy stosunek ceny do wydajnosci obecnie:) lub poczekaj i po nowym roku powinny wyjsc juz plyty z poprawionym chipstem VIA KT 400A :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 no z kt400 teraz sie zdecydowanei wstrzymaj - simply nie opalca sie. A juz mnie to smieszy ale poelce sowja po raz x-ktory :0 kazde gb na kt333 jak juz bylo mowione ale lepiejh dac trohe wiecej i zapodac epoxa - to napewno bedzie dobry wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ile chcesz przeznaczyć na tą mobo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja tez sie dolaczam do glosoow za Gigabyte, jak masz 400zl do wez sobie wlasnie ja Gigabyte Ga-7va Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior _ Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 No przeznaczyc chce na nia gdzies miedzy 400-500 sztuk zlota. na i jak narazie jestem bardzej zmieszany niz bylem i zaczynam bardziej sie sklaniac ku gigabyte . Co do teo solteka o mnie kusil system anti burning cos tam. Ale na benchmarku byla recenzja kilku plyt i ta akurat cos slabo sie spiisala. A moze poczekac na poprawiona wersje kt400? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 No przeznaczyc chce na nia gdzies miedzy 400-500 sztuk zlota. na i jak narazie jestem bardzej zmieszany niz bylem i zaczynam bardziej sie sklaniac ku gigabyte . Co do teo solteka o mnie kusil system anti burning cos tam. Ale na benchmarku byla recenzja kilku plyt i ta akurat cos slabo sie spiisala. A moze poczekac na poprawiona wersje kt400? nie kupuj Solteka sl5drv!!! po 1 . owszem ma system burning ale uwierz sam po paru tygodniach bedziesz sobie wszystko ustawiał i burning ci bedzie niepotrzebny. po 2. ta płyta nie działa na FSB 166 własciwie na wiekszej FSB niz 158-160 bład techniczny solteka owszem wydajnoosć jest ok i stabilnośc równiż bardzo dobra ale w tej kwocie wybrał bym Gigab. albo Epoxa (skłaniam sie ku temu drugiemu) pozdrówka Wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 No przeznaczyc chce na nia gdzies miedzy 400-500 sztuk zlota. Ja w sobote w maliby pc na gieldzie w wawie qpilem asusa a7v8x (wersja uboga) za 505 zeta i nienazekam. Chociaz troche zaluje ze nie wziolem epoxa 8k9a byl w tej samej cenie, ale mieli go tylko na jednym stanowisku i widac bylo ze niejeden ta plyte juz macal brudnymi palcami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior _ Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 no to mam problem :?: czekam na kolejne propozycje moze ktoras mnie definitywnie oswieci :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 No przeznaczyc chce na nia gdzies miedzy 400-500 sztuk zlota. na i jak narazie jestem bardzej zmieszany niz bylem i zaczynam bardziej sie sklaniac ku gigabyte . Co do teo solteka o mnie kusil system anti burning cos tam. Ale na benchmarku byla recenzja kilku plyt i ta akurat cos slabo sie spiisala. A moze poczekac na poprawiona wersje kt400? nie kupuj Solteka sl5drv!!! po 1 . owszem ma system burning ale uwierz sam po paru tygodniach bedziesz sobie wszystko ustawiał i burning ci bedzie niepotrzebny. po 2. ta płyta nie działa na FSB 166 własciwie na wiekszej FSB niz 158-160 bład techniczny solteka owszem wydajnoosć jest ok i stabilnośc równiż bardzo dobra ale w tej kwocie wybrał bym Gigab. albo Epoxa (skłaniam sie ku temu drugiemu) pozdrówka Wizjo To juz historia !!! Wszystkie aktualnie sprzedawane solteki DRV5 chodza z palcem w [gluteus maximus] na fsb166 z PCI 33MHz.Dzielnik 1/5 jest i basta.Mam taka i goraco polecam.Stabilna szybka i niedroga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Epox 8K9A i wszystko jasne :) 460zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 tutaj masz jeszcze link do testu na nvidia.pl.Soltek ten otrzymal tam najwyzsza ocene koncowa i jest napisane jak byk ze jest dzielnik 1/5 http://www.nvidia.pl/articles.html?0027-01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A może MSI KT3 ULTRA2 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 z czystym sumieniem polecam gigabyta na kt 400 sam mam i sobie chwale bardzo wydajna i stabilna plytka bezproblemowa no i dual bios a i cena co najmniej dobra o ile nie bardzo dobra :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 byl jakis test tego solteka 75frv na benchmark.pl... poszukaj...tzn byla w porownaniu plyt...anyway gdzies tam jest ;) Aha... ja bede mial nieco odmienne zdanie i nie polece gigabyte'a... mialem juz 2 plyty od GB i obie byly fabrycznie uszkodzone ... mecze sie z serwisem do dzisiaj.. w sumie final nastapi chyba jutro (mam nadzieje).. i maxymalnie sie zrazilem do GB... mam nadzieje ze etraz si nie zawiode bo wygralem epoxa 8k5a2+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 tu masz testy: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=4&re...ctr_str_numer=5 wygral gigabyte http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/.../strona-10.html w tescie wygral Gigabyte :) pobil nawet Asusa:P czytalem jeszcze test na zagranicznym serwisie (nie pamietam nazwy:-( i tez wygral Gigabyte - wiekszosc sie nie myli :) a tak ogolnie to wszystkie plyty lepszych producentow - Soltek, Asus, Epox, gigabyte,MSI, Abit na KT 400 sa dobre a roznice sa nieznaczne - kierowalbym sie bardziej cena (tutaj Gigabyte miazdzy konkurencje zarowna cena jak i wydajnoscia - dalem 430 zl z LANEM czyli wersja 7VAX :P) co do KT 333 to dalbym sobie siana i wybral KT400 - lepiej miec agp *8 i 6 kanalowy dzwiek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 co do solteka to gdzies czytalem tescik i wypadl niezbyt - taka posrednia plyta niczym nie zaskakujaca - ani wydajnoscia ani wyposazeniem :-/ juz lepiej zastanowic sie nad chaintechem - robi ostatnio zajebiste plyty glowne:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 na kt333 tez jest 6 kanalowy dzwiek... agpx8... ile to daje? 1-2% roznicy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 za pare miesiecy pewnie troche da:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 SOLTEK 75 DRV5 DDR KT333 AGP PRO UDMA 133 SocA 395,00 SOLTEK 75 FRV DDR KT400 AGP x 8 UDMA133 SocA 445,00 EPOX 8K5A KT333 U133 dźwi. SocA 420,00 EPOX 8K9A KT400 U133 dźwi. SocA AGP x 8 490,00 EPOX 8K9AI KT400 U133 dźwi. + LAN SocA AGP x 8 510,00 GIGABYTE GA-7VAX KT400 U133 dźwi. SocA 450,00 GIGABYTE GA-7VAX KT400 U133 + LAN dźwi. SocA 470,00 Micro-Star KT3 ULTRA2 KT333 U133 DDR333+ dźwięk 430,00 Micro-Star KT4 V KT400 U133 AGP x 8 + dź. SocA 540,00 ASUS A7V8X KT400 AGPx8 dźw.6 kan. LAN USB 2.0 530,00 aktualny cennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior _ Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Dzieki za wszystkie powyzsze odpowiedzi. Po wnkliwszych badaniach przekazanych sugesti zaczalem sklaniac sie ku GA-7VA. Mam jeszcze jedno male pyt . obsadzajac w tej plytce Athlona 1700 ew 1800 jaka grafe polecilibyscie: GF4 MX440SE 64MB TV -268 sztuk zlota Radeon 9000 64 MB TV -370 sztuk zlota czy moze cos innego w granicach 350 sztuk zlota? Z gory dzieki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandx Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 400-500 zl? Wiec coz Ci moge polecic jak mojego Gigabytea Ga-7VAX [VA jezeli nie potrzebujesz LANu], lub moje drugie MoBo ktore kupilem za smieszne pieniadze, czyli MSI Kt4 Ultra. Co do karty graficznej, to w tej granicy cenowej Sapphire Radeon 9000, lub HIS Radeon 9000... :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ja tam Polecam ci MSI KT3 Ultra2 lub jej młodszą siostre MSI Kt4 Ultra. A jeśli kręconko to tylko Epox najlepiej 8K9A. P.S Jakbym teraz kupywał mobo to vym wział tego Epoxika :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Dzieki za wszystkie powyzsze odpowiedzi. Po wnkliwszych badaniach przekazanych sugesti zaczalem sklaniac sie ku GA-7VA. Z gory dzieki za odpowiedzi. To bardzo deobrz zrobisz.Właśnie dzisiaj go zamówiłem i teraz niemoge sie doczekać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 GigaByte GA-7VA Zlozylem juz kilka kompooff na tej plytce i jest naprawde miodna. Sam mam Gigabyte GA-8PE667Ultra, wiem ze to pod P4 ale chce tylko wskazac na fakt ze ekonomicznie, Gigabyte robi swietne plyty za niewygorowana kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 To juz historia !!! Wszystkie aktualnie sprzedawane solteki DRV5 chodza z palcem w [gluteus maximus] na fsb166 z PCI 33MHz.Dzielnik 1/5 jest i basta.Mam taka i goraco polecam.Stabilna szybka i niedroga.tak a pewnie wszystkie które nie chodziły wyparowały z hutrowni i sa już tylko w sprzedazy te działające. w wiekszosci sprzedawcy mają 2 wersje a uzytkowni i tak sie nie kapnie wiec wciskają te starsze aby je jak najszybciej sprzedać . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...