Skocz do zawartości
artusb

Zepsuty Asus 6600

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Asusa 6600 i dziaja sie dziwne zeczy!

Mianowicie bez zadnego powodu znieksztalca mi sie obraz!

Nie jest to raczej skutek jakiegos wirusa. Mam najnowsze sterowniki firmowe Asusa, mialem też Detonatora. I nic :/

A psucie obrazu to np albo jakies nieziemskie powiekszenie albo np przesuniecie obrazu albo totalne znieksztalcenie.

Dzieje sie to na kablu DVi i analogu. :/

Karta nie jest podkrecona.

Jak obraz mi sie "popsuje" wystarczy zmienic rozdzielczocsc na inna a potem powrocic na poprzednia i wszytko wraca do normy :/

Czy ktos sie spodkal z takim dziwny problemem?

BAAARDZO prosze o POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mi sie tak wydaje.

Ja mam NEC 1760NX i mam go podlaczonego na DVI i nie da sie zmienic odświerzania. (chyba ze nie wiem jak :P)

Jak bede mial czas to przeinstaluje windowsa moze to cos da.

Bo w sumie zmienialem grafike i nie przeinstalowywalem windy a ona chyba nie lubi ak jej sie zmienia cokolwiek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Asusa 6600 i dziaja sie dziwne zeczy!

Mianowicie bez zadnego powodu znieksztalca mi sie obraz!

Nie jest to raczej skutek jakiegos wirusa. Mam najnowsze sterowniki firmowe Asusa, mialem też Detonatora. I nic :/

A psucie obrazu to np albo jakies nieziemskie powiekszenie albo np przesuniecie obrazu albo totalne znieksztalcenie.

Dzieje sie to na kablu DVi i analogu. :/

Karta nie jest podkrecona.

Jak obraz mi sie "popsuje" wystarczy zmienic rozdzielczocsc na inna a potem powrocic na poprzednia  i wszytko wraca do normy :/

Czy ktos sie spodkal z takim dziwny problemem?

BAAARDZO prosze o POMOC

1610168[/snapback]

moze byc to wina wirusa grafiki albo...zle zainstalowanych sterownikow, sprzeskanuj system antywirusem, i zainstaluj najnowsze ORGINALNE sterowniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie bajer polega na tym ze juz przeskanowalem antywirusem i nic

A mam zainstalowane najnowsze orginalne sterowniki Asusa :/

Ale zauważyłem jedną żecz:

Zawsze gdy wlacze jakis film to zawsze sie skićka obraz poprzesuwa sie i tak daelj.

Co gorsza to jak zrobie screena na takim zepsutym obrazie to on wychodzi dobrze wiec jest to probelm od grafiki do monitora :/

Najbardziej mnie to zastanwia dlaczego gdy zmienie rozdzielczosc np na mniejsza a potem spowrotem na ta sama to wszystko dziala oki. (do następnego razy :/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi