Skocz do zawartości
Zoltar

Nowe auto prezesa Action-a

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre...

Zgadnijcie co kupił...?

Najnowsze Audi RS6 za bagatela 495 tyśięcy złotych...

Mam pytanie, czy jest to droga firma ???

Bo jeśli nie należy do tanich...to zobaczcie jak oni zarabiają na wszystkich biedakach, chcących mieć dobre kompy i jeszcze pobawić się w overclocking...

Tak na marginesie, to jestem ciekaw ile czasu nacieszy się autkiem...bo pewnie znajdzie się sporo chętnych do przywłaszczenia...

Najlepsze jest, że samochód jest z kratką (na firmę) to już szczyt chamstwa... bo wkońcu stać go na takie auto czy nie... :roll:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co cie obchodzi jaki ma samochod? To jego sprawa :P

Ceny maja ok wiec o co ci chodzi? Nikt nie karze kupowac u nich !

Jeżeli mają tanio...to nic.

Tylko wiesz jak nie wiesz o co chodzi...to już twój problem.

Kupić auto za 500 tyśięcy, kombi o sportowych osiągach, i zarejestrować go jako ciężarowy to poprostu trochę niesmaczne...

Niestety w Polsce jest takie durne prawo, gdzie korzysta bogatszy i ten co ma lepsze plecy...

Za ten podatek co państwo straciło niestety przez własną głupotę można by nakarmić dużo bezdomnych i ubogich ludzi...

Tyle mojego jęczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z teego że kupił sobie takie autko. Po takim wkładzie pracy jaki włożył w firme należy mu się coś od życia. Przypomina mi to dyskusje na temat autka dla rektora wyższej uczelni. Chamstwem ze strony ludzi jest czepianie się innych za coś na co ich samych nie stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma byc kurde filantropem i wspomagac niedowlad ministerstwa finansow ktore ciagle produkuje nowe buble? Bo akurat u nas ktos genialnie stwierdzil ze auto osobowe nie jest potrzebne firmie i nie mozna go wpisac w koszty (ewenement na skale conajmniej europejska)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma byc kurde filantropem i wspomagac niedowlad ministerstwa finansow ktore ciagle produkuje nowe buble? Bo akurat u nas ktos genialnie stwierdzil ze auto osobowe nie jest potrzebne firmie i nie mozna go wpisac w koszty (ewenement na skale conajmniej europejska)

Spoko auta osobowe potrzebne są firmom...ale chyba nie takie...

Pozatym to jego prywatne auto...i to jest w tym śmieszne.

Jak jest taki dziany to po kij auto jest na firmę...

Wiesz mógł kupić A6, które ma ponad 200 koni i nierejestrować go na firmę...a tak zrobił lamerski ruch...

Przykład. Kolo, który ma masarnie i potrzeuje auta do rozwożenia towaru, nie kupi sportowego roadstera...

Do wszystkich co lubią tekst " a co to ciebie obchodzi"...Powiem tyle, taka sama sytuacja była jak sporo ludzi jechało na Liska, że psuje dużo procków...Odpowiedz może być taka sama " a co to was obchodzi..."

Nie chodzi o ciebie Marco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo częśc z was nie ma kompletnego pojęcia o firmach, albo po prostu nie myśli.

Sprawa idiotycznych przepisów, według których auto służbowe może być tylko ciężarowe - to znaczy tylko taki samochód można odpisać od podatku, bo sedan też może byc służbowy, ale jedyny profit, to możliwość zakupu w lislingu.

Podatek wiecie jaki jest wysoki - a za auto o wartości 500tys zł. podatek jest wręcz ogromny - i co - według niektórych tutaj prezes nie powinien kupowac auta na firmę, bo niby dlaczego ma odpisać podatek - tylko idiota by tak zrobił.

Szczyt chamstwa? Czy raczej rozsądna decyzja? Jak komus zazdrościcie, to go nie wyzywajcie. A jak nie macie o czymś pojęcia, to się na ten temat nie wypowiadajcie, bo robicie z siebie debili.

Ja wszystko co mogę kupuję na firmę, bo urząd skarbowy zwraca mi podatek (a raczej płacę mniejszy dzięki temu). I co jak kupię sobie np. P4 3GHz na firmę, to będę cham?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... mnie to tam wisi jakie auto kupił se gość z actiona. bardziej wkórwia mnie to jakie bryki se kupuje polski rząd 8O !!!! banda po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych buraków !!!!!!

...

sork za przekleństwa ale niemogłem wytrzymać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko auta osobowe potrzebne są firmom...ale chyba nie takie...

Pozatym to jego prywatne auto...i to jest w tym śmieszne.

Jak jest taki dziany to po kij auto jest na firmę...

Chcialem pokazac tylko ze do tego doprowadza absurdalne prawo

Bo zamiast cudow z kratka nie mogl by byc poprostu limit wartosci odliczen? Wtedy chcesz S600? Prosze

a tak prawo jest to kazdy mysli jak zaplacic najmniej i kazdy kto tak nie robi ma cos z glowa ja za fiskusem nie przepadam przynajmniej i tak zzera spory procent moich miernych dochodow i daje watpliwa przyjemnosc uzerania sie z urzednikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... mnie to tam wisi jakie auto kupił se gość z actiona. bardziej wkórwia mnie to jakie bryki se kupuje polski rząd  8O  !!!! banda po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych buraków !!!!!!

...

sork za przekleństwa ale niemogłem wytrzymać...

Właśnie. Prezes Actiona nikomu nie ukradł tych pieniędzy, tylko jego firma zarobiła, a pięniądze firmy sa jego.

Za to politycy jeżdżą jeszcze lepszymi brykami za pieniądze Polski, których nie zarobili, tylko ukradli. Najgorsze jest to, że na nie nie zapracowali, bo <span style="color:red;">[ciach!]</span>o robią, a kasę biorą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a lepper to powinien kórwa gnojo wozem dopierdalać do sejmu !!!  :lol: buuhahaha...

...

sork za przekleństwa

Co ty??!! Wiesz jak by w Wawie jechało?? :lol: :lol:

varrol to możesz interes założyć !!! walnąć bazarek z maskami gazowymi przed sejmem !!! schodziły by jak ciepłe bułeczki i może byś się takiego audi dorobił :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a lepper to powinien kórwa gnojo wozem dopierdalać do sejmu !!!  :lol: buuhahaha...

...

sork za przekleństwa

Co ty??!! Wiesz jak by w Wawie jechało?? :lol: :lol:

varrol to możesz interes założyć !!! walnąć bazarek z maskami gazowymi przed sejmem !!! schodziły by jak ciepłe bułeczki i może byś się takiego audi dorobił :wink:

Hmm... muszę przyznać, że przejechałbym się takim Audi. Niedawno podpisałem umowę z Actionem, to może prezes po znajomości pożyczy wózek. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma, to tylko pozazroscic, dorobil sie i ok, mooj stary jezdzi starym (kilku letnim) zlomem i ma to na co go stac!

prezesa stac na takie auto-jego sprawa

gdyby w action nie bylo tanio, to by tam spora wiekshosc sklepooff nie kupowala!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie.. moze prezes ma juz 1 samochod? jak ma to tlumaczy dlaczego 2 jest wziety na fimre - jakby fiskus sie dorwal to by zabral, bo 2 jesli jest to jego jedyny samochod to zajebiscie zrobil biorac go na firme (wstyd takie auto przerabiac na gaz) bo dzieki temu moze odliczyc podatek zwiazany z eksploatacja pojazdu - czysta kalkulacja.

co do samego auta - szkoda uwazam ze moglby wziac cos skromiejszego rownie przyjemnego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi