Paula12 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Mam taki zestaw komputerowy (sama składałam): proc.- AMD atlon 64 pł.gł. - GA - K8NS Pro ddr - 2x512 zasilacz - chiftek 420 karta graf. - RADEON saffire 9550 128/256 Tyle słyszy się na forum o podkręcaniu, więc i ja postanowiłam coś zadziałać. Postanowiłam zacząć od karty graficznej. Programem ATI Tray Tools podkręciłam (sam automatycznie wybrał takie wielkości) kartę bios gpu z 250 na 374 a bios mem z 400 na 420 (bardzo nisko). Żeby zobaczyć moje efekty uruchomiłam 3DMark 2001SE (nie znam j.angielskiego dlatego nic nie ustawiałam i przycisnęłam Run Benchmark - test doszedł do 4-tego filmu i się zawiesił obraz potem ekran zrobił sie czarny i trzeba był zrestartować komp. Powtórzyłam te kroki dwa razy (za każdym razem test nieznacznie przechodził dalej), ale wydaje mi się że coś nie tak. Gdzie mogłabym znależć trochę wiadomości odnośnie podkręcania karty graf. oraz polski opis 3DMark2001 lub 2005. Z góry dzięki za podpowiedź. Czy to wina karty? Spróbuję ustawić ponownie fabryczne wskazania i przeprowadzić jeszcze raz test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socet Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam taki zestaw komputerowy (sama składałam): proc.- AMD atlon 64 pł.gł. - GA - K8NS Pro ddr - 2x512 zasilacz - chiftek 420 karta graf. - RADEON saffire 9550 128/256 Tyle słyszy się na forum o podkręcaniu, więc i ja postanowiłam coś zadziałać. Postanowiłam zacząć od karty graficznej. Programem ATI Tray Tools podkręciłam (sam automatycznie wybrał takie wielkości) kartę bios gpu z 250 na 374 a bios mem z 400 na 420 (bardzo nisko). Żeby zobaczyć moje efekty uruchomiłam 3DMark 2001SE (nie znam j.angielskiego dlatego nic nie ustawiałam i przycisnęłam Run Benchmark - test doszedł do 4-tego filmu i się zawiesił obraz potem ekran zrobił sie czarny i trzeba był zrestartować komp. Powtórzyłam te kroki dwa razy (za każdym razem test nieznacznie przechodził dalej), ale wydaje mi się że coś nie tak. Gdzie mogłabym znależć trochę wiadomości odnośnie podkręcania karty graf. oraz polski opis 3DMark2001 lub 2005. Z góry dzięki za podpowiedź. Czy to wina karty? Spróbuję ustawić ponownie fabryczne wskazania i przeprowadzić jeszcze raz test. Najpierw powiedz jakiego masz OS'a Jeżeli podkręcasz k. graficzną ATItoolem to nie powinno być problemów. Najpierw program sam szuka max częstotliwości a Ty czekasz na restart kompa :lol: Jak je znajdzie ustawiasz je na stałe w nowym profilu z wartościami powiedzmy -10mhz. Zapisujesz profil , wczytujesz go i klikasz scan fo artefacts i tak czekasz na kolorowe pikselki ok 5H. Jeżeli nie ma błędów idziesz wyżej z taktowaniami, jeżeli są to w dół. Na ogół 3Dmarki nie chodzą pod winem XP PRO 64. Dlatego konieczy jest Win XP i DX 9.0c. Pozdrawiam socet Edytowane 28 Września 2005 przez socet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 To na Tweaku są jakieś dziewczyny??? :shock: :mrgreen: FAJNIE :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 mrjeremiasz jeszcze jeden taki post i poznasz Pana Banana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...