Gość Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 a wiec kupilem ta zabawke (w zastepstwie za dwuprzyciskowa Mitsumi...) i mam z nia problem... 1. jaka pod to dac podkladke? bo ta ktora mialem wczesniej stwarza drobne przesuniecia... 2. rozdzielczosc (czulosc) podana jest jako 400 CPI - jakie jest tego odniesienie do DPI? 3. pytanie dosc glupie... czy ten laser (a moze dioda...?) jest szkoldliwy dla wzroku..? to tak z ciekawosci ;) Dla dociekliwych jest to model Samsung OMGB30B. dzieki za ew. pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 ad.1 ja mam A4TEch WOP-35 i też sobie za dobrze na standardzie nie radzi ;/ najlepiej by było matową szarą/białą podkładke,ale niegdzie nie moge dostać ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 mi na czarnym blacie nawet kursor nie drgnal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja mam a4 tech opto 315 i chodzi na każdej podkładce ale nieraz jest efekt taki jak w myszach z kulką(czyli myszke ruszam a kursor w miajscu).Teraz mam najzwyklejszą podkładke i działa spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 a co z tym CPI....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 a co z tym CPI....?blad w druku? normalnie daja w dpi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 aha. to sie samsung ostro sypnal bo wszedzie pisza CPI :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 aha. to sie samsung ostro sypnal bo wszedzie pisza CPI :-/na logitechach jest dpi. moze koreanczykom sie pomylilo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja mam optyczna bezprzewodową i mam teraz ciemna podkładkę - niestety baterie to odczuwają. Chyba sobie szczelę podkładkę FUNC - ale jest drooooga :) Rozdziałka to na 100% w DPI - nigdy nie słyszałem o CPI. Dioda jest szkodliwa dla wzroku jeśli patrzysz dokładnie na nią - powód to duża jasność tej diody, bo laser to raczej nie jest. Jedyny kolor na którym moja myszka nie chodzi, to czerwony - ale to oczywiste. Na czarnym jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerwaz Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja mam a4 tech opto 315 i chodzi na każdej podkładce ale nieraz jest efekt taki jak w myszach z kulką(czyli myszke ruszam a kursor w miajscu).Teraz mam najzwyklejszą podkładke i działa spoko.U mnie ta mysz działa zajebiscie bez zadnej podkladki na normalnym stole i nie ma mowy zeby nie zareagowala.Polecam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Jedyny kolor na którym moja myszka nie chodzi, to czerwony - ale to oczywiste. Na czarnym jest ok. a moja na czerwonym dziala :D wlasnie sprawdzilem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 1. jaka pod to dac podkladke? bo ta ktora mialem wczesniej stwarza drobne przesuniecia... na swoje mychy wyczailem dwa sposoby, aby najlepiej pracowaly: - zwykly ciemny blat biurka - podkladka obszyta materialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Mam tego Samunga OMS3P - czyli to co Ty....... Myszka bardzo fajna.... tylko troche mi skrzypi scroll :wink: jutro ja sprzedaje.... i kupuje coś naprawde EKSTRA ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja mam optycznego LOGITECHA chodzi z podkładką i bez :D Rewelacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 ehhh mogliscie wiecej zaoszczedzic i kupic logitecha mouseman dualoptical. Podwojny uklad optyczny daje ze nie ma prawa nie chodzic na jakims podkladzie:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja mam optyczna bezprzewodową i mam teraz ciemna podkładkę - niestety baterie to odczuwają. Chyba sobie szczelę podkładkę FUNC - ale jest drooooga :) a gdzie taką można dostać? ja mam explorera 3.0 (wersja USB) i dziala na kazdej powierzchni (standardowo mam granatową podkładkę), nie mam problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 a gdzie taką można dostać? W sklepie ;) 8O P.S. Sorry ale nie mogłem się powstrzymać ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 U mnie bardzo dobrze dziala na podkladce koloru czarnego. Taka dostepna w EMPIKu z zelowa podkladka pod nadgarstek - wlasciwie nawet to nie czern tylko jakis szary ciemny kolor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Mój Lodżitek chodzi na każdej powierzchni. Nawet po spodniach :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 cpi to jednostka rozdzielczosci taka jak kazda inna :) w poligrafii stosuje sie np lpi czyli lines per inch. dpi oznacza dots per inch, ale co oznacza "c" to jakos mi do glowy nie przychodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 cpi to jednostka rozdzielczosci taka jak kazda inna :) w poligrafii stosuje sie np lpi czyli lines per inch. dpi oznacza dots per inch, ale co oznacza "c" to jakos mi do glowy nie przychodzi :)no wlasnie, to "c"do niczego sie nie da dopasowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ad.1 ja mam A4TEch WOP-35 i też sobie za dobrze na standardzie nie radzi ;/ najlepiej by było matową szarą/białą podkładke,ale niegdzie nie moge dostać ;/ Mam identyczna myszke ...Wogole nie uzywam podkladni , jezdze po blacie biurka ( mam szare biurko ) ...Tylko czasami jakos dziwnie draga , mimo ze jej nawet nie dotykam .Tez tak masz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 sorry.. a dajecie imiona swoim myszkom ? kladziecie sie z nimi spac ? ile mozna dyskutowac o MYSZCE ? to tylko myszka :))))) nie wytrzymalem hyhy :) sorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ad.1 ja mam A4TEch WOP-35 i też sobie za dobrze na standardzie nie radzi ;/ najlepiej by było matową szarą/białą podkładke,ale niegdzie nie moge dostać ;/ Mam identyczna myszke ...Wogole nie uzywam podkladni , jezdze po blacie biurka ( mam szare biurko ) ...Tylko czasami jakos dziwnie draga , mimo ze jej nawet nie dotykam .Tez tak masz ? jak jest beprzewodowa, to standard (dla a4tech przynajmniej). tak juz maja. mi sie co jakis czas aktywuje moja(kablowa) jak cos tylko lekko dotknie kabelka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ja mam microsofta optyczna, chodzi mi juz z 4 lata i jeszcze nigdy nie bylo problemow, jezdze sobie nia nawet po twarzy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ad.1 ja mam A4TEch WOP-35 i też sobie za dobrze na standardzie nie radzi ;/ najlepiej by było matową szarą/białą podkładke,ale niegdzie nie moge dostać ;/ Mam identyczna myszke ...Wogole nie uzywam podkladni , jezdze po blacie biurka ( mam szare biurko ) ...Tylko czasami jakos dziwnie draga , mimo ze jej nawet nie dotykam .Tez tak masz ? jak jest beprzewodowa, to standard (dla a4tech przynajmniej). tak juz maja. mi sie co jakis czas aktywuje moja(kablowa) jak cos tylko lekko dotknie kabelka.Ona jest na kablu ...Poprostu chyba jest czula na kurz i brudy ....Czasem w nocy potrafi sie zaswiecic na kilka minut :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Moja jeździ praktycznie na wszystkim (Logitech MX300), jedynie ma problemy z tymi zwykłymi g**** podkładkami. Z tego co zauważyłem, to najlepeij działa na hand-made podkładce(jakaś kartka ładnie pomazana i zalaminowana :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 bez dwoch zdan MS InteliMouse Explorer 3.0 + fUnc sUrface 1030 RULEZ !! Njalepsze co istnieje jesli chodzi o sprzet do gry... calkowita racja, jako maniakalny gracz cs'a wiem cos o tym :mrgreen: ja osobiscie mam logitech wheel optical ze zdjetym ciezarkiem (by byla lzejsza mysz) a gram na podkladce w postaci zwyklej kartki z bloku technicznego pomalowanej na zielono markerem- wg. mnie perfekcyjna kombinacja, papier ma odpowiednia porowatosc (dsp w myszce bardzo lubi ja) a kolor zielony jest kontrastowy w stosunku do czerwieni myszki i uklad dsp nie jest oslepiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Mój Lodżitek chodzi na każdej powierzchni. Nawet po spodniach :mrgreen: a moj A4Tech nawet na wlosach na glowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 U mnie bardzo dobrze dziala na podkladce koloru czarnego. Taka dostepna w EMPIKu z zelowa podkladka pod nadgarstek - wlasciwie nawet to nie czern tylko jakis szary ciemny kolorMam tą samą podkładkę - a myszka ta co w podpisie. Wszystko lux. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...