Skocz do zawartości
Gość

mysz optyczna

Rekomendowane odpowiedzi

bez dwoch zdan MS InteliMouse Explorer 3.0 +  fUnc sUrface 1030  RULEZ !! Njalepsze co istnieje jesli chodzi o sprzet do gry...

calkowita racja, jako maniakalny gracz cs'a wiem cos o tym :mrgreen:

ja osobiscie mam logitech wheel optical ze zdjetym ciezarkiem (by byla lzejsza mysz) a gram na podkladce w postaci zwyklej kartki z bloku technicznego pomalowanej na zielono markerem- wg. mnie perfekcyjna kombinacja, papier ma odpowiednia porowatosc (dsp w myszce bardzo lubi ja) a kolor zielony jest kontrastowy w stosunku do czerwieni myszki i uklad dsp nie jest oslepiany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi czasem drga kursor ;) ale sie nie martwie ;), nie jest to zbyt uciążliwe :). Moja podkładka to jak jak u berqta :) kartka z bloku technicznego...bo jakoś nie chce po moim czarnym biórku jeżdzić ;/ [u qmpli po ich odcieniach jeździ bez problemów ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do cpi to ostatnio dowiedziałem sie co to oznacza na tomshardware.pl cyt: "... mierzona w dpi (ang. Dots Per Inch - punkty na cal) i opisuje dokładność myszy. W rzeczywistości bardziej prawidłowo byłoby mówić o cpi (ang. Count Per Inch - liczba na cal), jak robi to Agilent Technologies. Większość najnowszych myszy optycznych ma rozdzielczość 400 cpi, co oznacza, że transmituje położenie 400 razy na każdy cal ruchu. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ya teraz jade po własnorecznie zrobionej podkładce :D :

skład:

1-płyta a4 z tworzywa sztucznego

2-kartka a4 z bloku technicznego

3-obrzywka z jakiegoś białego płutna

no i to wygląda tak - na tworzywie leży kartka a4,razem wsadzone sa do obszywki[kartka jest po to,żeby powierzchnia była bielsza, bo troche prześwituje przez materiał,a tworzyw jest czarne:).

Swoją drogą ile DPI ma WOP-35??? Bo niegdzie znaleźć nie moge..... Ciekawi mnie też jedno - co lepsze MX500 z Logiego czy IE 3.0 od Ms ???? jedni mówia tak drudzy tak ;)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.1 ja mam A4TEch WOP-35 i też sobie za dobrze na standardzie nie radzi ;/ najlepiej by było matową szarą/białą podkładke,ale niegdzie nie moge dostać ;/

w sklepach komputerowych mają same podkladki z polyskiem, z jakimiś zdjeciemia podspodem, poszukaj w jakims supermarkecie tam znajziesz te matowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już widzisz po moim poscie przed tobą mam własnej robty....i radzi sobie super wiec nie widze powodu aby zmieniać...przedtem używałem kartki i też było ok, a teraz sie mniej brudzi i jest jkeszcze bardziej OK ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...