Garfield^ Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Witam, jako, że od dziś jestem właścicielem Neo512 chciałbym się Was zapytać jak u was z transferami w programach torrentowskich. Ja używam Azureusa, max wysyłąnie 6kb/s, pobieranie mam nieograniczone no i cóż moge powiedzieć żałość Panowie, żałość, mam ledwo kilka kilo na sekunde do tego żółte minki, wczęsniej miałem neta z sieci osiedlowej i tam było podobnie, dlatego chciałem wypróbować neo, a tu taka lipa, czy to jest normalne czy tez ja tylko tak mam? Zainstalowałem se z ciekawości cFosSpeed 2.10, ale różnicy nie widze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Tez mam neo 512kb/s na początku też miałem taki problem to zaintalowałem BTEngine 4.5 i jak juz transfer dochodził do 10kb/s to ograniczłem upload i smigało po 40-50kb/s. A może ten torrent ma mało seedów itp.? Ostatniego czasu neostrada strasznie lagowała w obszarze olsztyna (chociasz miaszkam w suwałkach jestem przepisany do nich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Neo mam tylko dla siebie, probowałem kilka różnych torrentów i to samo, a te minki żółte to normalne jest? Na starym łączu miałem zielone choć transfery podobne :/ A i mieszkam w Tarnowskich Górach (Śląsk koło Bytomia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Nie jest normalne powinno byc po pewnym czasie zielone (1-7minut). Jaka wersja Azorka :?: Masz modem pod usb czy jakis sprzetowy routerek :?: W azorku podaj mu swoj IP niewazne ze zmienny tam jest do sprawdzania taka opcja **automatycznie odkrywaj zewnetrzny IP**. Wlacz nieograniczone peery, polaczenia, torreny, globalnie itp (wpisz wszedzie 0-zero). Port TCP ustaw na 65535. Ja wczesniej mialem Neo 512 na routerze to musialem odblokowac porty i wsio smigalo teraz mam 256 i tez max mi wyciaga ale nie wiem jak to jest z modemem bo go od razu wywalilem :D No i ustaw wysyl na 6-7 kilo a jak sie rozkreci to mozesz dac nawet 10 kilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Na 99% problem leży po stronie Firewalla / NAT'a. Jeśli nie przekazujesz nikomu Neostrady - to po prostu masz problem z Firewallem. Spróbuj go wyłączyc na jakieś 15 minut i sprawdź czy działa lepiej... Jeśli tak - masz odpowiedź - jeśli nie - może coś grzebałeś w ustawieniach programu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Wersja Azureusa, którą posiadam to 2.3.0.4 Używam modemu usb Sagem Ustawiłem all na nieograniczoną, wysyłanie na max 6kb/s Ustawiłem IP oraz port na 65535 Nie dziele mojego Neo a w dodatku nie mam żadnego firewalla (xp+sp1), nie grzebalem praktycznie nic w ustawieniach programu i było źle, próbuje zmieniąc i nadal jest źle, jakies sugestie? A zapomniałem daje test NAT i teraz mi na kazdym porcie (6991-6999) wyskakuje błąd NAT, dziś rano natomiast wyskakiwalo "Nie mogę przetestować" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 No to masz przyczynę - porty sa skaszanione... Zamknięte... Nie masz żadnych aplikacji, które mogłyby pok\blokować Antywirus, Firewall, Trojany ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) Antywira i Firewalla nie mam (lubie ryzyko :) ) Włąsnie skanuje kompa Spybotem i ad-aware No więc panowie zrobiłem reinstalke systemu z ciekawości, no i buźki mam zielone, transfer tez sie poprawil, ale nadal jest nieco dziwny przewaznie utrzymuje sie na poziomie 10-15 kilo, ale czesto rosnie (prawie do 50) tyle ze zaraz potem spada nawet do 5kb/s idzie to jakos ustabilizowac zeby trzymal sie na jednym poiomie powiedzmy 30-40kb/s ? port mam ustawiony na 65535, ip wpisałem, max wysylanie 6kb/s, reszta na nieograniczoną Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...