manux Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Dzisiaj na wyborczej przy okazji newsa o wejsciu Lenovo na polski rynek pokazali takiego paj czarta (zalaczony obrazek) z udzialem procentowym poszczegolnych producentow w naszym rynku. Zna ktos z was moze przyblizona wielkosc naszego rynku w sztukach sprzedanego sprzetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorinado Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Nie znam, ale wyborcza ma minus za 'Toschiba' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 IMO dziwne że niema Della, prawie każda większa firma u nich sie zaopatruje, czyli jakieś 10-15% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 IMO dziwne że niema Della, prawie każda większa firma u nich sie zaopatruje, czyli jakieś 10-15% 1612570[/snapback] Czy ja wiem, w ostatnich latach pracowalem w dwoch duzych firmach i w zadnej Della nie kupowali tylko Thinkpady. Mam kilku znajomych w rownie duzych firmach i tez wszedzie Thinkpady. Nie sadze zeby Dell w Polsce mial wiekszy udzial w rynku niz IBM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nova Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mój znajomy z kolei w Dialogu pracuje i na wyposażeniu ma Toshibe. Pewnie Dialog wszystkich pacowników w Toshiby wyposaża bo nie wierzę żeby każdy miał innego lapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mój szwagier pracuje w Lucencie i tam właśnie wszyscy mają delle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorinado Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ciekawe bo w artykule o Lenovo na IDG dali zupełnie inne dane na temat rynku laptopów w nasztym kraju. http://www.idg.pl/news/82372.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ciekawe bo w artykule o Lenovo na IDG dali zupełnie inne dane na temat rynku laptopów w nasztym kraju. 1613376[/snapback] Na IDG tabelka dotyczy rynku komputerow PC czyli laptokow i stacjonarek razem. W PL najwiekszy udzial w rynku stacjonarnych maja skladaki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Thorinado >> hehe, celna uwaga. W obu przypadkach powołuja sie na IDC, chociaz w tym z Wyborczej dochodzi jeszcze jakies tajemnicze "Spółki" (czyzby dystrybutorzy?) Jeszcze jeden dowod ze takie "badania" rynku sa g*** warte.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorinado Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Na IDG tabelka dotyczy rynku komputerow PC czyli laptokow i stacjonarek razem. W PL najwiekszy udzial w rynku stacjonarnych maja skladaki :) 1613388[/snapback] Aaa, masz rację :) Na drugi raz dokładniej się przyjrzę. A w kwestii składaków - ja się nie dziwię. Jakbym mógł to bym sobie notebooka też sam złożył :P Jeśli chodzi o tajemnicze spółki to na pewno spółka "Pozostali" maczała w tym palce! Nowy lider sprzedaży notebooków w Polsce ! :lol: Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez Thorinado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) A no faktycznie, rowniez dalem zlapac sie na "czytanie po łebkach", tamten wykresik nie dotyczy stricte laptopow. Pozostali maja 28% rynku, az nie chce mi sie wierzyc ze nie daloby sie z tego wydzielic procentowego udzialu pozostalych producentow (CA, Actina, Aristo, LG, ASUS... bo w koncu nic wiecej u nas za bardzo nie sprzedaja) Prawdopodobnie wyszloby ze IBM ma jeszcze mniejsza sprzedaz niz taki ASUS, CA czy chocby Actina ;) I najwazniejsze, czy dojda do jakichs wnioskow dlaczego tak cienko im idzie... a przede wszystkim czy maja zamiar cos z tym zrobic Obnizka cen do bardziej rozsadnego pułapu na pewno wyszlaby im na dobre :) Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...