MuMineQ Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Nigdy nie miałem problemów ze zmianą grafy z nv na ati i odwrotnie, przerobiłem tez kyro i matroxa, ale od czasów 386 miałem amd, kompy z prockiem intela innym niz pentium mmx którego trzymam w szafie to czarna magia, a, że nie znam Harrego Pottera to spytam sie was. Jak, po co, dlaczego, za ile i czemu tak drogo? oto moja propozycja: p4 505(j?-co oznacza to j?) chciałem to cos bo to najtańczy pentak jakiego znalazłem :D tylko jedno pytanko, czy ma HT? jak nie to odpada i słucham propozycji. mobo, nie mam pojęcia, myślałem nad PCIE i DDR2 bo te kostki szybko tanieją a grafe bym chyba wziął hm... x700pro/x800gt jeżeli ceny będą ok. Chipset napewno musi mieć blokade na sztywno taktowania pci, sata i inszych, nie musi byc intela, a nawet zastanawiałem sie nad ati i jakimś udawanym crossfire ale to juz takie moje zboczenie do komplikowania wszystkiego :P 2x512mb ddr2 tutaj też JAKIE??? i oczywiście grafa, tutaj to zupełna pustka Mam nadzieje, że pomożecie mi jakoś w tej radykalnej zmianie, bo odkad zobaczyłem kompa z HT to sie kurde zakochałem, w grudniu osiemnastka, kupa kasy do przesrania, z cenami nie musicie przesadzać, mysle że 1500-1800 plus to co dostane za obecny sprzęt (wiem mało mało :P) chyba styknie, tak żeby starzy mnie nie zabili :unsure: "znowu wszystko w to pudło wpakowałeś, bla bla bla" :mur: Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez MuMineQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zdrajca przechodzący na ciemną strone mocy :lol: A tak poaznie to nie wiem czy za tą kase kupisz coś porzadnego na intelu. Masz pod nosem a64 na s939 sempy na s754 a idziesz majac średnio kasy do intela. Jak chcesz ale jedna przestroga NIE BIERZ CELKA a reszta sie jeszcze ułoży. Ale do AMD jeszcze gagatku wrócisz...wszyscy wracają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 505J i (chyba) 506J (to samo do 505J + 64bit + NXbit) robią sie fajne jak im fsb podkrecisz do 200 z 133 (wykonalne) bo wtedy odpala im sie HT... poza tym mają wtedy 'drobne' 4GHz, bez tego są non HT (jeśli nie ludisz kreciś to doinwestuj w 'prawdziwego pentiuma) płytka: asus/abit na którymś z 925, lub wyżej 945, 955 lub nf4 (intel edition) - ale one są już dosyć drogie ze szytwna blokada jest porblem, te chipsety niestey zostały z tego ogołocone... zostaja tylko dzielniki (przy podkreceniu fsb do 200 nie powinno byc z nimi problemu :D) - jak masz mieć sztywna blokadę to starszy chipset - 865pe... ale on ma tylko agp :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 945 i 955 tez maja podobno blokade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 A co to jest blokada SATA bo się nie znam za bardzo ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuMineQ Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 dobrym wyborem chyba byłoby kupienie 865pe na lga, wtedy zostawiłbym grafe narazie, sprzedał ram i kupił jakiś fajny dualowy zestawik 2x512, tak myślałem nad tym 505j bo wydaje mi sie że fsb 166 jest pewne, tylko boje sie że nie dolece do 200 i wtedy będzie kupa :/ nad celkiem nawet nie myśle, jak nie wystarczy mi kasy to poprostu kupie jakiegoś sempa 64bit i DFI ale ja poprostu chcem HT, bo o dual core to naprawde nie mam co mażyć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 925XE ... przynajmniej w moim abicie.. maja blokade PCI. Pozdrawiam Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zdrajca przechodzący na ciemną strone mocy :lol: A tak poaznie to nie wiem czy za tą kase kupisz coś porzadnego na intelu. Masz pod nosem a64 na s939 sempy na s754 a idziesz majac średnio kasy do intela. Jak chcesz ale jedna przestroga NIE BIERZ CELKA a reszta sie jeszcze ułoży. Ale do AMD jeszcze gagatku wrócisz...wszyscy wracają :wink: 1612619[/snapback] ja mialem amd i wcale do niego nie zamierzam wracac :banana: co do P4 to wybierz cos z serii 500 lub 600-sa bardziej podatne na oc i wogole. A do do grafy, to czemu ati? lepszy gforce 6800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 @matdys - on muwi o X800 GT albo o X700 a nie o x800 pełnym !!! Co do twojego inetela , mam nadzieje że lubisz mieć miej za więcej + drugi kaloryfer w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...