Skocz do zawartości
Snapi

Upgrade Biosu W Notebooku Compaq Presario 1275

Rekomendowane odpowiedzi

Z gory przepraszam za wszelakie niescislosci ... ale nie za bardzo orientuje sie na BIOSach w notebookach. Chce upgradowac BIOS w Compaq Presario 1275 ( jak w temacie :) ) .... bo kilku godzinach szukania na stronie producenta BIOSu czyli na www.phoenix.com .... doszlem jak to zrobic .... w sumie to jest ladnie to zrobione wystarczy kilka razy kliknac i spoko ... ale ..... za upgrade tego BIOSu w sumie nie firma Phoenix tylko kolesie z http://instantsupport.hp.com chca 29.99 funtow .... czyli jak dla mnie troche za duzo kasy jak na notebooka ktory jest wart moze z 500 zl ... za sam upgrade BIOSu 1/3 cene sprzetu ?? :/ ...... wiec pomyslalem sobie ze moze nie jest mi potrzebny naj naj naj nowszy BIOS ... ze moze jest troche starszy ale darmowy ... pomoze ktos ?? jako pomoc w znalezieniu tego BIOSu moge pokazac co napisal mi program ze strony tego supportu ktory zebral jakies tam informacje na temat tego BIOSu :

Program: eSupport.com BIOS Agent Version 3.45

BIOS Date: 07/05/99

BIOS Type: PhoenixBIOS 4.0 Release 6.0

BIOS ID: Compaq PC ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 0F05 ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 1V98CL

OEM Sign-On: None

Chipset: OPTi 82C701 rev 50

Superio: SMC 669 rev 3 found at port 370h

CPU: AMD-K6 3D processor 360 MHz

BIOS ROM In Socket: Unknown

BIOS ROM Size: Unknown

Memory Installed: 95 MB

Memory Maximum: Unknown

za wszelaki help dzieki z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biosu szuka sie na stronie producenta laptopa/plyty czyli na www.compaq.com , a nie phoenix'a i jeszcze dobra rada, jak nie masz o tym pojecia to zostaw ten bios w spokoju bo jak zepsujesz to bedziesz mial duzy problem!

1613605[/snapback]

spoko na stronie compaqa bylem juz wczesniej .... a cale oprogramowanie ktore mozna sciagnac od nich znajduje sie na stronie http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...11&dlc=en&os=20

prosze bardzo pokazac mi palcem ktory plik to BIOS .... jak dla mnie zaden .... acha i pisalem ze nie orientuje sie na BIOSach w notebookach .... bo myslalem ze to cos bardzo sie rozni od takiego BIOSu ze zwyklego blaszaka ... ale stwierdzam ze wyglada nawet podobnie .... :) wiec spoko ....

EDIT : problemem jest tylko znalezienie BIOSu .... bo do plyty COMPAQ czy jakos tak ciezko o nowszy do mojego modelu Compaqa :)

Edytowane przez Snapi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi