Snapi Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Z gory przepraszam za wszelakie niescislosci ... ale nie za bardzo orientuje sie na BIOSach w notebookach. Chce upgradowac BIOS w Compaq Presario 1275 ( jak w temacie :) ) .... bo kilku godzinach szukania na stronie producenta BIOSu czyli na www.phoenix.com .... doszlem jak to zrobic .... w sumie to jest ladnie to zrobione wystarczy kilka razy kliknac i spoko ... ale ..... za upgrade tego BIOSu w sumie nie firma Phoenix tylko kolesie z http://instantsupport.hp.com chca 29.99 funtow .... czyli jak dla mnie troche za duzo kasy jak na notebooka ktory jest wart moze z 500 zl ... za sam upgrade BIOSu 1/3 cene sprzetu ?? :/ ...... wiec pomyslalem sobie ze moze nie jest mi potrzebny naj naj naj nowszy BIOS ... ze moze jest troche starszy ale darmowy ... pomoze ktos ?? jako pomoc w znalezieniu tego BIOSu moge pokazac co napisal mi program ze strony tego supportu ktory zebral jakies tam informacje na temat tego BIOSu : Program: eSupport.com BIOS Agent Version 3.45 BIOS Date: 07/05/99 BIOS Type: PhoenixBIOS 4.0 Release 6.0 BIOS ID: Compaq PC ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 0F05 ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 1V98CL OEM Sign-On: None Chipset: OPTi 82C701 rev 50 Superio: SMC 669 rev 3 found at port 370h OS: Win98 CPU: AMD-K6 3D processor 360 MHz BIOS ROM In Socket: Unknown BIOS ROM Size: Unknown Memory Installed: 95 MB Memory Maximum: Unknown za wszelaki help dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Biosu szuka sie na stronie producenta laptopa/plyty czyli na www.compaq.com , a nie phoenix'a i jeszcze dobra rada, jak nie masz o tym pojecia to zostaw ten bios w spokoju bo jak zepsujesz to bedziesz mial duzy problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snapi Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Biosu szuka sie na stronie producenta laptopa/plyty czyli na www.compaq.com , a nie phoenix'a i jeszcze dobra rada, jak nie masz o tym pojecia to zostaw ten bios w spokoju bo jak zepsujesz to bedziesz mial duzy problem! 1613605[/snapback] spoko na stronie compaqa bylem juz wczesniej .... a cale oprogramowanie ktore mozna sciagnac od nich znajduje sie na stronie http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...11&dlc=en&os=20 prosze bardzo pokazac mi palcem ktory plik to BIOS .... jak dla mnie zaden .... acha i pisalem ze nie orientuje sie na BIOSach w notebookach .... bo myslalem ze to cos bardzo sie rozni od takiego BIOSu ze zwyklego blaszaka ... ale stwierdzam ze wyglada nawet podobnie .... :) wiec spoko .... EDIT : problemem jest tylko znalezienie BIOSu .... bo do plyty COMPAQ czy jakos tak ciezko o nowszy do mojego modelu Compaqa :) Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez Snapi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Moze nie ma nowego biosu, najlepiej napisz do nich maila i zapytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...