marcin2277 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Jestem początkującym użytkownikiem Linuxa, mam zainstalowaną Mandrive 2005 LE która nie za bardzo przypadła mi do gustu więc chce zmienić dystrybucje. Powiem także iż pracuje na KDE. W gre wchodzą 2 możliwości: Ubuntu - bardzo chwalona, lecz nie miałem dotyczania z GNOME-m i to jest problem Kubunty - ma KDE i jest bardzo podobna do Ubuntu Co według was jest lepszym rozwiązaniem: Nauka GNOME w Ubuntu czy Pozostanie na KDE w Kubuntu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Chodzi przecież o Twoją wygodę. Sprawdź jedno i drugie i sam podejmij decyzje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Nauka Gnoma zajela mi pol godziny, nie jest trudny. Your choice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 A może ubuntu + coś lekkiego zamiast KDE. Polecam XFCE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Tez polecam XFCE. Dla mnie kde i gnome sa za ciezkie a XFCE jest szybkie wygodne i ladne. Czego chciec wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 XFCE r00xuje ;) Też mam właśnie XFCE ;) Bo z tych wszystkich "kombajnów" do Xów XFCE jest najmniejszy i miły dla oka ;) A jak chcesz coś jeszcze bardziej lekkiego to polecam fluxboksa lub blackboksa. Swego czasu blackbox zajmował coś koło 1MB tylko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Widzę że dużo bywalców używa XFCE a myślałem że KDE wygra zmagania. Jednak te wielkie kombajny dalej prowadza wśród początkujących użytkowników pingwina. Może i dobrze, w końcu łagodzą przejście z win na wyższy poziom wtajemniczenia. Ale i tak małe jest piękne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Jeżeli wcześniej korzystaleś z Kde,to musisz sobie odpowiedziec na pytanie-czy chce ci sie uczyć Gnome,bo jeźeli nie masz na to ochoty zostań przy Kde.Ja korzystam teraz z Gnome i w sumie szybko mi przyszlo jego opanowanie.Chociaż faktycznie musialem troche zmienić przyzwyczajenia,które mi pozostały po Kde. Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez Rezker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Obie dystrybucje sa dostepne jako livecd. Zassaj nagraj i sprawdz ktora ci bardziej pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Na tym etapie rozwoju Ubuntu jest bardzije zintegrowany z calym systemem (mniej zagladania pod maske) mi Gnome chodzi ladnie na K6 450 i 92MB RAM (zajmuje 60 :S ale kupuje kostke 128MB) wiec czy to taki balast to nie powiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Mi ten gnome b. odpowiada, jakoś go wole od KDE ale to moje osobiste zdanie. Gnome jes prosty w obsłudze (nie mialem zadnych problemow) Najlepiej po prostu sprawdź, moze tez polubisz. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
praise Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Najlepiej od razu przerzuc sie na Debiana (Sarge'a), a i sam jestem za gnome, nie jest co prawda taki odchudzony jak wspomniany xfce, ale w porownaniu z kde to i tak jest mniejszy (zarowno pod wzgledem rozmiarow jak i zjadanych zasobow maszyny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...