Gość hydro2 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 umnie na moim sprzecie FEAR chodzi 1280x1024 wszystko na maksa bez aa , af 16x i zwalnia przy bullet time do 15-20fps przy wiekszej sieczce.....tylko właczony AF ,sprawdze jeszcze jak bedzie bez AF.... Sterowniki 78.03....wiec nie mów ze nic nie szarpie , a napisales w temacie z fear ze grasz na 1280x1024 af i aa i chodzi super mega płynnie.... :? 7800gt==> g70 1638714[/snapback] To jest niemozliwe bym rzekl.U mnie tak chodzi wiec jak moze tak chodzic u Ciebie ?? Cos musisz miec zwalone w systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 niewiem czemu tobie twak chodzi może jakiś konflikt w sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Witam Zgadzam się z moimi przedmówcami. Blue musisz coś mieć z systemem, bo u mnie w 1280 i wszystkim na max'a (soft shadow, aax4, anizox16 itd.) chodzi jak marzenie, a zauważ że nie mam tak wyżyłowanego procka jak Ty. U mnie zaczynają się problemy w 1600, ale myślę że raczej jest to brak pamięci ram niż grafy. Jak przęłączyłem się miedzy grą a pulpitem to program monitorujący pamięć pokazał mi 9 (słownie dziewięć) mb wolnego ramu. Edit mendezX700 jak sprawuje Ci się wersja extreme Leadteka, jak z o/c?? Pozdro HawkEye Edytowane 8 Września 2005 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) do ilu u was spada? umnie chodzi ok, ale na 1280x1024 maks bez aa i af....i wtedy nie widze mniej niz 30fps obojetnie kiedy...a jakie macie stery? Edytowane 8 Września 2005 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 do ilu u was spada? umnie chodzi ok, ale na 1280x1024 maks bez aa i af....i wtedy nie widze mniej niz 30fps obojetnie kiedy...a jakie macie stery? 1639429[/snapback] Ja mam 77.77. Napisz jak sprawdzić w F.E.A.R. fps to napiszę ile mam. Pozdro HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 frapsem sprawdz, zagraj w demo i zobaczysz jak klatki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Witam Zgadzam się z moimi przedmówcami. Blue musisz coś mieć z systemem, bo u mnie w 1280 i wszystkim na max'a (soft shadow, aax4, anizox16 itd.) chodzi jak marzenie, a zauważ że nie mam tak wyżyłowanego procka jak Ty. U mnie zaczynają się problemy w 1600, ale myślę że raczej jest to brak pamięci ram niż grafy. Jak przęłączyłem się miedzy grą a pulpitem to program monitorujący pamięć pokazał mi 9 (słownie dziewięć) mb wolnego ramu. Edit mendezX700 jak sprawuje Ci się wersja extreme Leadteka, jak z o/c?? Pozdro HawkEye 1639204[/snapback] kręcić jeszcze nie prubowałem ale za niedługo zaczne a co do sprawowania się grafy to to wiadomo wymiata poprzednio miałem 6600gt tez exstreme i też wymiatał ale to dopiero wymiata;) stery 77.77 Aha w komputroniku zamuwiłem sobie kolejne 512ramu tego co w sygnaturce i będzie OGIEŃ;)kostka powinna jutro dojść 4all;) Edytowane 8 Września 2005 przez mendezX700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 napisz od razy czy wstanie ci plyta na 3 kosciach pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 do ilu u was spada? umnie chodzi ok, ale na 1280x1024 maks bez aa i af....i wtedy nie widze mniej niz 30fps obojetnie kiedy...a jakie macie stery? 1639429[/snapback] nie wiem jak u kolegow, ale na 2x7800gtx nie chodzi plynnie...wystarczy postrzelac troche w wode, lub w bullettime i fps spada baaardzo ponizej 20...i nie sa to tylko moje odczucia... btw: fear przy ponownym uruchomieniu resetuje ustawienia fsaa i ss wylaczajac je, czy wszyscy tweirdzacy, ze dziala to plynnie z zalaczonymi tymi upiekszaczami sprawdili to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 nie wiem jak u kolegow, ale na 2x7800gtx nie chodzi plynnie...wystarczy postrzelac troche w wode, lub w bullettime i fps spada baaardzo ponizej 20...i nie sa to tylko moje odczucia... btw: fear przy ponownym uruchomieniu resetuje ustawienia fsaa i ss wylaczajac je, czy wszyscy tweirdzacy, ze dziala to plynnie z zalaczonymi tymi upiekszaczami sprawdili to? 1639926[/snapback] 2x7800gtx ?? to aqrat jest absurd.Pozatym tu kolega mowi o non fsaa wiec tyb vbardziej powinno zasuwac.Fakt,na wodzie moze spasc ale nie na takiej karcie i to w sli.Rozmiem.Spasc przy ostrj sieczce na tle wody do 25 klatek w 1600x1200 w aax4 i anizox16 przy maxymalnym ustawieniu wszystkiego ale to jest gf7800gtx.24 potokowa karta.Razem 48 potokow i 512 bit o taktowaniu pamieci grubo ponad 1000.Wiec jak moze co kolwiek na tym przycinac.Ludzie.Fear nie ma takich wymagan wcale wysokich o czym juz wiel razy mowilem.Dla ludzi ze slabym sprzetem wystarczy wylaczyc cienie przy zachowaniu wszystkich detali.Wiecie co ma absuradlne wymagania? Boiling Point ale napewno nie Fear. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 2x7800gtx ?? to aqrat jest absurd.1280x1024 fsaa4x, aniso8x, ss, max, wszytko ustawiane z gry. screen zapodaj cos od siebie razem z frapsem z tej lokacji..moze fajtycznie cos zle robie, ale watpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) 1280x1024 fsaa4x, aniso8x, ss, max, wszytko ustawiane z gry. 1639968[/snapback] 43 klatki to wg Ciebie spadek ?? :blink: jakbys mi pokazal tak jak ktos powiedzial screena z 20ma klatkami to bym sie wypiowiedzial ale 43 ?? !! Zapodaj przy wodzie,zobaczymy czy jest tak jak mowia.Ma byc mniej niz 30.Strzelam 39 ok,ale 43 to przeciez mega plynnosc.Poco wiecej ??Co w takim razie mam pokazywac jak ja ciagle tak mam,tyle tylko ze w 1024 bez SS i AA a Af x 16 z detalami wszystkimi na max.Tylko jak dojde do wody to czuc ze spada plynnosc gdzies do 20 (tylko tam).Ale porownaj sobie 12 potokowca do 48 potokowca (czy jak to sie tam mierzy w sli).Bez porownania a zobacz jaki fajny wynik Edytowane 9 Września 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 umnie po dolezeniu 2 kosci 512 , wyniki w 3dmarkach, w timedemach znacznie spadły, ale za to gry chodza duzo lepiej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Siema doszła 3-cia kość HyperX 512 i płyta wstała na początku były problemy ale wyciągnięcie baterii na 2min z płyty pomogło i wszystko chodzi stabilnie wydajność w grach zwiększyła się znacznie chociaż z 1gb była zadowalająca ale na takie gierki jak fear czy nadchodzący unreal 2007 jestem przygotowany i nie powinno być problemów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 43 klatki to wg Ciebie spadek ?? :blink: jakbys mi pokazal tak jak ktos powiedzial screena z 20ma klatkami to bym sie wypiowiedzial ale 43 ?? !!spoko :) wieczorkiem zapodam z 15 i mniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 2x7800gtx ?? to aqrat jest absurd.Pozatym tu kolega mowi o non fsaa wiec tyb vbardziej powinno zasuwac.Fakt,na wodzie moze spasc ale nie na takiej karcie i to w sli.Rozmiem.Spasc przy ostrj sieczce na tle wody do 25 klatek w 1600x1200 w aax4 i anizox16 przy maxymalnym ustawieniu wszystkiego ale to jest gf7800gtx.24 potokowa karta.Razem 48 potokow i 512 bit o taktowaniu pamieci grubo ponad 1000.Wiec jak moze co kolwiek na tym przycinac.Ludzie.Fear nie ma takich wymagan wcale wysokich o czym juz wiel razy mowilem.Dla ludzi ze slabym sprzetem wystarczy wylaczyc cienie przy zachowaniu wszystkich detali.Wiecie co ma absuradlne wymagania? Boiling Point ale napewno nie Fear. :? 1639936[/snapback] mylisz się PS. Przeczytaj to co napisałeś. Proszę dla tego pana jakieś % za błędy. mendezX700 Siema doszła 3-cia kość HyperX 512 i płyta wstała na początku były problemy ale wyciągnięcie baterii na 2min z płyty pomogło i wszystko chodzi stabilnie wydajność w grach zwiększyła się znacznie chociaż z 1gb była zadowalająca ale na takie gierki jak fear czy nadchodzący unreal 2007 jestem przygotowany i nie powinno być problemów jak dobrze rozumiem działają u ciebie stabilnie 3(razem) kostki po 512MB na DFI, możesz dać jakieś dowody bo ci nie wierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 mylisz się PS. Przeczytaj to co napisałeś. Proszę dla tego pana jakieś % za błędy. jak dobrze rozumiem działają u ciebie stabilnie 3(razem) kostki po 512MB na DFI, możesz dać jakieś dowody bo ci nie wierze 1640296[/snapback] pisałem wyżej że na poczatku były problemy miałem z 3 blue screeny i komp zawieszał się ale zrestartowałem bios i jak narazie wszystko chodzi poczekamy zobaczymy czemu akurat mi nie wierzysz inni mają też 1.5gb i jakoś im chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Dziwne, u mnie w tym momencie nie spada poniżej 30fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) qqrydza strzel w wodę :P Chce tylko zaznaczyć, że Sulaco ma rację, a wywody hydro2 mnie coraz bardziej żenują. Ja na miejscu Sulaco bym chyba fioła dostał, bo to zdecydowanie lepiej powinno śmigać na jego monstrum. Różnice między segmentami 8,12,16, 20 itd > potoków nie odzwierciedlają w tej grze przyrostu jaki powinien niewątpliwie być między kolejnymi gpu. Spowalnia na każdych z nich w tych momentach co pisze Sulaco. Kolejny paradox to, że gra nie ma wyśrubowanych tekstur ani geometri obiektów! Oczywiście ślepo zapatrzeni nie widza tego :blink: ważne, że mają efekty takie jak bullet time, zniekształcenia podczas wybuchów, pełno iskier itd czego grze oczywiście nie można odmówić, ALE... jakby tego nie było to byłaby BIEDA.. ( wiem, że to brzmi jak "gdyby baba miała wąsy to... " ), ale taka jest prawda. Wszystkie obiekty są lipne( czyt. mało trójkątów czyli modele biedne, słabiutkie tekstury ) widać to już na początku gry! i nie wiem czy niektórzy sa ślepi czy co ? :blink: nawet głupie modele broni + ręce postaci są żenujące, oczywiście oprócz postaci, których modele widzimy "w całości" ( tutaj akurat mają dużo polygonów i chwała im za to, ale tekstury nadal LIPA ). To samo ludzie wypisują w ds2 że mają 50-70fps !! a są momenty gdzie 2fps się pojawia LOL!! ale co tam jak to Oni mówią "śmiga im super" :mur: i to się nazywa obiektywizm i szczerość n/c Oczywiście w pełnej wersji może się to odeminić, więc nie wiadomo, ale moja wypowiedź jest w kierunku ludzi którzy zachwalają demo i jak im to "super śmiga". Nie wypowiadałem się o klimacie bo niewątpliwie ma, ale tez bym tak z nim nie przesadzał, jak co poniektórzy. Taki mały OT się zrobił. Wybaczcie. pozdro. Edytowane 9 Września 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) 43 klatki to wg Ciebie spadek ?? :blink: jakbys mi pokazal tak jak ktos powiedzial screena z 20ma klatkami to bym sie wypiowiedzial ale 43 ?? !!prosze bardzo 14fps 21fps i moje ulubione ;) 4fps Edytowane 9 Września 2005 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 prosze bardzo 1640674[/snapback] Grafika ladna ale czy na tyle piekna aby dzisiejsze karty z najwyzszej polki nie dawaly rady i to do tego w SLI? Programisci maja jeszcze duzo do poprawienia w kodzie samej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 prosze bardzo 1640674[/snapback] To chyba nie wiem,quick savy byly robione :blink: :lol: :-P :mur: Na szczescie do demo,ktore poprawia wiec luz.O ile pamietam.Zreszta po mojemu i tak gra jest lepiej zoptymalizowana niz BP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Dzisiaj po dołozeniu kolejnego 1GB ramu nie zauwazyłem wiekszej poprawy.W tych samych momentach jak przychaczało tak przychacza.Byc moze Raptor nadrabia braki w ramie???lub moje 16 potoków to deko za mało Co do ludzi piszących że gra zamiata w 1280x960 w veryhigh ,no coż Sulaco podał namacalne dowody i koniec dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 srednio 16 klatek w 1024x768, wszystko na max aa4x anizo 16x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Dzisiaj po dołozeniu kolejnego 1GB ramu nie zauwazyłem wiekszej poprawy.W tych samych momentach jak przychaczało tak przychacza.Byc moze Raptor nadrabia braki w ramie???lub moje 16 potoków to deko za mało Co do ludzi piszących że gra zamiata w 1280x960 w veryhigh ,no coż Sulaco podał namacalne dowody i koniec dyskusji. 1642420[/snapback] tak jak tez mowilem, umnie to samo, gra szarpie i widze ze tutaj mało kto przyznaje sie do tego ,tylko piszecie ze gra jest super płynna i odpowiadacie ze masz cos zwalone w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 tak jak tez mowilem, umnie to samo, gra szarpie i widze ze tutaj mało kto przyznaje sie do tego ,tylko piszecie ze gra jest super płynna i odpowiadacie ze masz cos zwalone w systemie. 1642530[/snapback] Stary zajrzyj do działu gier, tam w większości topiców takie cuda wypisują. Chcą się chyba dowartościować..., więcej nie bedę pisał bo bym % dostał a jak chcesz to Ci mogę PM'kę wysłac co o tym i tych ludziach myślę :=). pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 @ Sulaco - jakie cpu masz? Czytałem ostatnio że np. a64 3000 jest za slabym procesorem na sli gtx i tak naprawde praktycznie nic nie daje dolozenie kolejnej karty w sli. Problem z 3 kośćmi ramu w DFI? Może ktoś mnie nakierować na ten temat gdzieś na forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Nie chce zakładac nowego watku wiec sie przyczepie, tak z nieco innej beczki. Jakie jest najlepsze chłodzenie do 7800GT (w gre wchodzi tylko AC). Nosze sie z mysla zakupu takiego malenstwa z powodu naglej smierci mojego 6800GT i nieprzychylnego rozpatrzenia gwarancji :/,.. Napewno bede chcial wycisnac z niej sporo ale tylko do benchow, przy normalnym uzytku bedzie delikatnie podkrecona,. a do tego musialoby byc wmiare ciche,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 chlodzenie stockowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie ma nic lepszego na rynku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...