nasti2002 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Witam. Postanowilem kupic sobie nową płytę główną Asrock 775S61. Czy bedzie ona dobrym zakupym. Jezeli nie to co byscie polocili w tym przedziale cenowym? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Witam. Postanowilem kupic sobie nową płytę główną Asrock 775S61. Czy bedzie ona dobrym zakupym. Jezeli nie to co byscie polocili w tym przedziale cenowym? z gory dzieki 1613481[/snapback] moglbys podac cene i parametry plyty to ci powiemy, mamy szukac co to plyta za ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laozi Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 dokladnie ja tak samo jak kolega mowi. ale nie polecalbym asrock... z doswiadczenia wiem ze nie warto, choc jest dosc stabilna to ma wiele minusow dla ktorych chyba warto poszukac czegos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muscimol Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam. Postanowilem kupic sobie nową płytę główną Asrock 775S61. Czy bedzie ona dobrym zakupym. Jezeli nie to co byscie polocili w tym przedziale cenowym? z gory dzieki 1613481[/snapback] Będzie kiepskim zakupem: chipset SIS, brak obsługi Dual-Channel :(. Rozumiem, że ma to być płyta mATX z obsługą AGP? Jeżeli tak to polecam dopłacić 50 zł i kupić Asrocka 775I65GV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Napisz, czego potrzebujesz: czy będziesz podkręcał, czy potrzebujesz zintegrowaną grafikę, przedział cenowy. Ta płyta jest bardzo słaba. PS Wersja GV jest chyba jeszcze gorsza, bo nie ma prawdziwego AGP, ale jakieś AGI (PCI kompatybilne z AGP, ale dużo wolniejsze). EDIT Nie zwróciłem uwagi na datę wątka :rolleyes: Edytowane 27 Września 2005 przez Assassin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muscimol Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 PS Wersja GV jest chyba jeszcze gorsza, bo nie ma prawdziwego AGP, ale jakieś AGI (PCI kompatybilne z AGP, ale dużo wolniejsze).Ale jest przynajmniej na intelu (nie widzę sensu składania komputerów z procesorem intela na nieintelowym chipsecie) i obsługuje dual-channel. Poza tym szybkość AGP nie ma wielkiego wpływu na wydajność grafiki (i tak praktycznie wszystko jest buforowane w lokalnej pamięci karty). EDIT Nie zwróciłem uwagi na datę wątka :rolleyes:Me too ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...