westsajd Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Naprawde dobra robota. Rispekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 no cóż gdyby jeszcze zrobić gwinty na jakieś wiatraki, to była by świetna, ale i tak poziomu nie opuszczasz, dobra robota 1626280[/snapback] W blaszkach nie będzie otworów mocujących wentyl- z kilku powodów. Raz- blaszki są przy samych lamelach a do optymalnej pracy nagrzewnicy potrzebny jest 2-3cm shroud. To dlaczego nie zrobiłem takowego? To kwestia indywidualna- wentyl można założyć z jednej i drugiej strony chłodnicy, może ciągnąć lub dmuchać. Żuk ma takie gabaryty, że "wchodzi" na niego jeden wentyl 120x120 lub dwa 80x80 (być może też 92x92- muszę to sprawdzić). Zbyt dużo opcji aby pokusić się o zintegrowanie shrouda z chłodnicą... 1614879[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 :ph34r: Piekna robota. Jak sie opanuje wladanie szpachlem i ma pomysl to mozna robic cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 no no no ladna robota .. naprawde podziwiam dokladnosc wykonania .. i przedewszystkim wytrwalosc i cierpliwosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 DzięX. Jeśli chodzi o lamele- tak jak zamierzałem oczyściłem je i psiknąłem lakierem bezbarwnym- nie udało mi się niestety doprowadzić ich do stanu lśnienia przez co mają kolor jasnobrązowy niż czystomosiężny. A na fotkach wyszło-jak-wyszło - jak już pisał fipa to kwestia oświetlenia i mierności mojego webcama (nie "trawi" on dużych białych i czarnych powierzchni). Dziurek na wentyle nie będzie, bo: 1. blaszka ma grubość 1.5mm więc żadnego gwintu nie "utrzyma", 2. blaszka styka się z powierzchnią lameli więc wentyl znajdował by się 1.5mm nad nimi a to trochu mało ;-) Być może dorobię do chłodniczki kartonowego shrouda i psiknę na czarno. Obaczym... ...Twój garaż wygląda jak wyrocznia każdego wc'ekowca :>Eee... zaraz tam wyrocznia... Zwykły mini-szrot ;-) : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) n/c i tylko .... oooo kur...a!!! Edytowane 1 Września 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Hehe.. a kolekcja zwiększa sie z tygodnia na tydzien.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Heh mocne :) Pokazna kolekcja. Moze kiedys zalozysz muzeum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 hehe no nie .. ;] takiemu to dobrze .. bys sie podzielil z biedniejszymi kolegami :] he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 dzieli sie... poprzez allegro... i dzieli sie fotami i przemyśleniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Jak prostowałes finy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) ładna kolekcja , szczególnie fiaty są fajne , hyba musze zalatwic sobie jakas nową nagrzewke i sie pobawic :) Edytowane 1 Września 2005 przez rhezuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Finy (lamele... zresztą- jak zwał tak zwał) prostowałem za pomocą dwóch szerokich szpachelek- jedna z jednej druga z drugiej strony lamela. A nagrzewnic nie zbieram ;-) - ot akurat tyle aktualnie mam ale zbytnio się do nich nie przywiązuję i bez żalu (no... prawie) będę się z nimi rozstawał. Ganeon -> słuszne stwierdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 A jak to robisz w konstrukcjach fiat/harrison ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Tu jest trudniej- pinceta, igła i full (zależnie od stanu lameli ofkoz) żmudnej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 odnosnie harrisonow czy po oczyszczeniu oraz zmatowieniu szpachla bedzie sie trzymac na zbiorniczkach ? czy tez trzeba zastosowac jakies inne triki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) mechl!n mam 2 takie same nagrzewniczki podobne do tej twojej od zuka wlasnie sie wybieram po krocce ( od miesiaca :/ ) i chce zrobic je podobnie jak ty zrobiles w tym poscie i teraz pytanka do ciebie co wlutowales zeby wkrecic krocce? nakretki to nie sa awiec co? gdzie to kupic ? jak sprawa wyglada z ta szpachla ? to jakas samochodowa? ile schnie ? i ile kosztuje? :P i jeszcze jak zrobiles takie idealne dziury? pewnie masz jakas gwintownica ? z gory dzieki za help Edytowane 2 Września 2005 przez robocat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) ja wiem, ja wiem! 1. pewnie są to kawałki rury mosieżnej nagwitowane prze niego osobiście. mozna tez takie cuś kupić w sklepie hydraulicznym (mosiezne, ładne, pochromowane - ok 2x dłuższe - piłka do metalu) - za 3,50 2. ok 12h, w zależności ile dodasz utwardzacza (mozna spokojnie zejść do 1h, ale moze wtedy popękać) - ok 4,5 - 18 złoty (zalezy od wielkości, z najwiekszej mzna sobie nawet trabanta zrobić) Edytowane 2 Września 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 niezły kapitał na tej fotce widnieje ;) no jakbym miał tylko jakiegoś znajomego na złomie albo shrocie <mmm> POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 no jakbym miał tylko jakiegoś znajomego na złomie albo shrocie <mmm> 1629339[/snapback] To co byś zrobił? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Ja nie moge sie pozbyc ze swojej mimo wszystko sladow lutowania , cyna zostala w kanalikach , chyba lepiej bedzie isc w Twoje slady i szpachla oraz czarny mat. No nic , przyszly wlasciciel sie bedzie tym bawil bo jak narazie to wyglada to tak do oddania w dobre rece. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 ja wiem, ja wiem! 1. pewnie są to kawałki rury mosieżnej nagwitowane prze niego osobiście. mozna tez takie cuś kupić w sklepie hydraulicznym (mosiezne, ładne, pochromowane - ok 2x dłuższe - piłka do metalu) - za 3,50 2. ok 12h, w zależności ile dodasz utwardzacza (mozna spokojnie zejść do 1h, ale moze wtedy popękać) - ok 4,5 - 18 złoty (zalezy od wielkości, z najwiekszej mzna sobie nawet trabanta zrobić) 1628507[/snapback] aha czyli mam pytac o rure mosiezna nagwintowana a jaki to rozmiar bo nigdy nie moge sie w tym polapac? chciabym wkrecic krocce 12mm nie napisales czy to szpachla samochodowa... domyslam sie ze tak okej to juz mniejwiecej wjem ocb dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 ja poprosiłem w sklepie o nakretki na gwint (hydrauliczny) 3/4 cala i dostałem. a szpachla jest samochodowa. do nabycia w wekszości sklepów motoryzacyjnych (polmozbyt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) co wlutowales zeby wkrecic krocce? nakretki to nie sa awiec co? gdzie to kupic ? Wprawdzie pytanko nie do mnie, ale o ile widze, to wlutowal cos takiego: Nie pamietam fachowej nazwy, ale to sie zaklada na lutowane rurki mieddziane, co by miec gwint. UPDATE: Fachowo to to jest mufa gwintowana. Edytowane 3 Września 2005 przez Sarenka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Fachowo to się nazywa `Mufa` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Szpachlówka: Gniazda złączek- przerobiona redukcja 1/2"-3/8": ... a czasami nagwintowana rurka mosiężna. Jutro zapodam lepsze zdjęcie- nie mam przy sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 te gniazda są przylutowane czy na kleju? jeżeli to lut to jak zalałeś je 'od dołu'? mi nie udało sie wyciąć idealnych otworów i musiałem kleić ;/, otwory wierciłem ale wiertło za bradzo rwało blache i pomogły tylko obcęgi:/ a Ty jak to robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Nie no poprostu artystyczna robota. Jeszcze takich pieknosci nie widziałem ;) ps. PRZEZ CIEBIE PRZESTAŁEM BYC DUMNY Z MOJEGO SHROUDA NA ŁADZIE...... BUUUUUU... CHYBA SIE POPLACZE ( ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 //przepraszam za cytowanie zdjecia. mechl!n: ile kosztuje u Ciebie wykonanie takiego lutowania, tyle ze chce miec tak wyprowadzony gwint 1/4'' albo od razu jakies choinki 10 (sa takie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Redukcja przed i po przeróbce: Gniazda oczywiście lutowane- cyna ma tą właściwość, że wpływa we wszytkie szczeliny- nawet te niewidoczne. paprotek -> nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym. Mam "trochę" roboty więc nie wiem czy znalazł bym na to czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...