Bartek_D_2005 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Jezeli mozecie to podajcie mi jakis nr telefoniczny do ktoregokolwiek z servisow acera. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKURAT Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 czytalem ostatnio na innym forum tez ktos mial problem z acerem 5002 oddal do naprawy (przegrzewal sie), naprawniono (napisali ze byl problem z wiatrakiem) a teraz podobno ma tak samo, a nawet i gorzej :) uwazajcie na acery! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kud Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Witam Acer 4102 WLMI to dosyc intersujacy temat jak widze w internecie :) Otoz moja historia. Podobnie jak Koledzy szukalem analizowalem i wybralem 4102 WLMI jako najlepszy wybor cena do jakosci/mozliwosci. Po 2 tygodniach uzywania laptop umarl - chcialem sprawdzic wydajnosc karty graficznej i pogralem sobie w gierke. Komputer sie zawiesil dwa razy a potem byl juz czarny ekran. Zadzwonilem na infolinie serwisu konsumenckiego. Rezcz sie dzieje w Holandii gdzie mieszkam. Przyslali mi formularz dla UPS-a zebym wyslal notebooka do serwisu do Niemiec. Wyslalem 5 wrzesnia. Dzien pozniej repair center potwierdzil otrzymanie notebooka. Dzis jest 5 pazdziernika. I co? I nic. Notebook jest wciaz w centrum serwisowym (miesiac czasu) a ja jestem bez komputera. Dzwonilem pare razy, monitowalem przez email. Ciagle slysze ta sama odpowiedz ze nie ma czesci zapasowych i czekaja na dostawe. Albo jest to niezla sciema albo naprawde wiekszosc notebookow tej serii lezy juz w repair center a fabryka na tajwanie nie daje rady wyprodukopwac nowych czesci. Najgorsze jest to ze centrum serwisowe nie jest w stanie podac konkretnej daty dostarczenia czesci i odeslania mojego notebooka. Smutne jest tez to ze miesiac jestem bez komputera a wydalem troche na tego notebooka. Ostatecznie pewnie bede musial oddac sprawe do sadu i kupic nowego notebooka (na pewno nie acera). Jest to przestroga ze nie tylko wazne jest jaki sprzet sprzedaje producent ale jeszcze to czy jest go w stanie naprawic. Pozdrawiam i zycze bezawaryjnej pracy Waszych notebookow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Ja czekam już trzeci tydzien. Przez telefon tylko mnie zwodza a na maile zero reakcji. Moja cierpliwosc juz sie konczy. Ja bym chcial odzyskac moje pieniadze i kupic sobie cos normalnego a nie jakies tam Acery. Rowniez radze nie kupowac laptopow marki ACER. Zobacze jak potacza sie losy i jak Acer w tym tygodniu nie odesle mi laptopa to zakladam w internecie serwis ku przestrodze dla osob ktore chca kupic laptopa Acer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuncio Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 TarzaN napisał(a): Ja czekam już trzeci tydzien. Przez telefon tylko mnie zwodza a na maile zero reakcji. Moja cierpliwosc juz sie konczy. Ja bym chcial odzyskac moje pieniadze i kupic sobie cos normalnego a nie jakies tam Acery. Rowniez radze nie kupowac laptopow marki ACER. Zobacze jak potacza sie losy i jak Acer w tym tygodniu nie odesle mi laptopa to zakladam w internecie serwis ku przestrodze dla osob ktore chca kupic laptopa Acer. 1684663[/snapback] Ja kupilem 4102WLMi, troszke tak z dusza na ramieniu, ale jedno mnie pociesza - w razie czego wymienie sobie na inny...taki plus pracy w sklepie gdzie sa komputerki... Ogolnie Acer nie jest zly - o ile nie trafi sie na wadliwy egzemplarz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 TarzaN napisał(a): Ja czekam już trzeci tydzien. Przez telefon tylko mnie zwodza a na maile zero reakcji. Moja cierpliwosc juz sie konczy. Ja bym chcial odzyskac moje pieniadze i kupic sobie cos normalnego a nie jakies tam Acery. Rowniez radze nie kupowac laptopow marki ACER. Zobacze jak potacza sie losy i jak Acer w tym tygodniu nie odesle mi laptopa to zakladam w internecie serwis ku przestrodze dla osob ktore chca kupic laptopa Acer. 1684663[/snapback] no to baaaaaaardzo dziwne masz problemy, bo ja dziś byłem w bielsku w serwisie i na miejscu mi wymienili płytę główną. poszedłem na spacer i po godzinie wszystko grało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) A co znowu Ci sie komp sypnal? ze plyte wymieniales? Wczesniej grafa teraz plyta, kurde mac. Jak jestes osobiscie to jest inna sprawa, a jak sie wysylasz to maja Cie gdzies i to gleboko. Jutro mam miec w domu naprawiony sprzet, jesli nie, bede domagal sie zwrotu pieniedzy. Kontaktowalem sie juz rzecznikiem praw konsumenta i wszystko mam juz obcykane. Nigdy wiecej nie kupie Acera i wszystkim moim znajomym bede to skutecznie odradzal. No ladnie, odeslali mi dzisiaj ponad 3 tygodniach i napisali te ****** ****** ****** ze usterka nie zostala stwierdzona. Oddaje sprawe do sadu konsumenckiego. LUDZIE NIGDY NIE KUPUJCIE PRODUKTOW ACER !!! Edytowane 11 Października 2005 przez TarzaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) zalezy jak sie trafi:) --ja zaryzykowalem kupujac acera z niemiec na allegro z 3miech gwarancji...wygladal jakby czołg po nim przejechal :sad: juz od wielu miesiecy wyciskam z niego 7-poty i nie mialem najmniejszego problemu,ktorego nie daloby sie naprawic programowo:) Edytowane 13 Października 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Czy ktos z Was probowal dochodzic swoich praw bezposrednio od sprzedawcy? Nie mam zdrowia odsylac znowu lapka i czekac 3 tygodnie? Sprawa w sadzie to rowniez wieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Witam wszystkich. Ostatnio właśnie krew mnie zalała bo padł DVDRW w moim Acerze (pół roku ma) i czytając Wasze posty jestem troszke przerażony. Swoją drogą, nie da się wyjąć tego napędu i wysłąć tylko jego do serwisu? Jakoś nie mam ochoty dawać osobom postronnym dostępu do danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Witam! Hmm innego wyjscia chyba nie masz, tylko nie wysylaj do asupport. Ostatnio jak dzownilem do centrali to powiedzieli mi ze to ostatnie dni autoryzacji dla asupport i mowili zebym jeszcze raz wysylal ale do Wawy. Wiec Tobie tez to radze. Ja wysylam w poniedzialek jak teraz nie naparwia to juz tylko sad konsumencki. A co do danych, musisz zrobic backup bo w umowie gwarancyjnej jest napisane ze Acer nie ponosi odpowiedzialnosci za utrate danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Zombie napisał(a): Witam wszystkich. Ostatnio właśnie krew mnie zalała bo padł DVDRW w moim Acerze (pół roku ma) i czytając Wasze posty jestem troszke przerażony. Swoją drogą, nie da się wyjąć tego napędu i wysłąć tylko jego do serwisu? Jakoś nie mam ochoty dawać osobom postronnym dostępu do danych. 1705823[/snapback] Wysylasz lapka do serwisu bez hdd i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Mam nadzieję, że w HP tak nie jest :mellow: bo oddaje swojego za 2 tygodnie, ma walniętą płytę albo samą grafę. Jak oddajesz sprawę do sądu to żądaj sporo kasy więcej od ACERA niż sama wartość laptopa :-P Edytowane 18 Października 2005 przez trybul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...