sacud Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Mam HP PSC All-In-One 1315 series. Jak skanować negatywy klisz fotograficznych? Skanowałem z otwartą klapką, ale tak wychodzą mi zdjęcia w odcieniach szrości(nawet z klisz kolorowych). Natomiast gdy skanuję z zamkniętą klapką to zdjęcie jest niewidoczne, cała klisza jest okropnie ciemna, żadne zabiegi w programach graficznych nie pomagają(ponieważ klisza została zeskanowana tak że zdjęć nie widać). Co mam zrobić? Czy można dokupić jakąś podstawkę do skanowania klisz? Czy pomogą jakieś inne zabiegi? Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 To se ne da Pane Havranek. Trzeba mieć po prostu skaner z przystawką. Kładziesz negatyw, na to dopiero przystawkę. Ta przystawka świeci, a skaner tylko skanuje (nie oświetla swoją lampą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacud Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a czy można kupić do HP PSC 1315 series taką przystawkę? Jak nie ma do tego typu to może są jakeś uniwersalne przystawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Nie można. Skaner musi być przystosowany do stosowania takiej przystawki, nie tylko przez posiadanie przystawki, czy choćby gniazda przyłączeniowego, ale również z poziomu sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...