pipanol-pl Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) czesc w tej platformie nie wiem co dobre i wogole aa mam mozliwosc zmiany platformy na ten wlasnie socket .. tylk oze nie wiem jaka jest dobra plyta co polecicie.. ? mam do wydania jakies 500-600 zl .. komp bedzie wykorzystywany do wszystkiego po troszku .. i gluwnie chodzi zeby byl do dobrego OC :D hehe wiedz co polecacie ?:) Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Wiec do OC.. w cenie 540-560.... polecam tego Abita co mam.... super sie kreci i jest bardzo stabilna.... dotego dorzucii dobra zasilke i pamiatki + odpowiednie chlodzonko procka i mozna walczyc.... Pozdrawiam Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 jak wyzej tylko bedziesz musial ramy zmienic na ddr2 :P... ja mam AS8 i jest git tylko czasem mnie wqrwia jego stabilnosc ale tak to nic mu nie zarzucam jest git do oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 oki dzieki za szybkie odp.. tesh myslalem o tym abicie... ale nie wiedzialem . .he teraz mnie troszke upewniliscie .. :) dzieki chlopaki ... tylko mam jeszcze jeden problem .. . bo jest kilka seri: Abit AA8XE-3rd Eye Abit AA8XE Abit AA8XE-Fatal1ty i ktora czym sie rozni ? :) fatality jest troszke droga wiedz odpada.. ale powiedzcie mi z tych dwoch ktora lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Abit AA8XE-3rd Eye - tosamo co ponizej tylko dolozono taki bajer jak wyswietlacz ktory doczepia sie do plyty glownej i poazjue nam informacje nabierzac jak temeratura czy czestotliwosc procka.. szczegoly masz na stronie Abita.. taki bajer... czesc osob narzekala na dziwne opdczyty temeratur... ja nie bralem bo mam panel akasy i tam mam wszystkie info ktore potrzebuje i zawsze kilka zila w kieszenie.... zreszta dolaczone oprogramowanie podaje Tobie te same informacje w windzie... Abit AA8XE - to sam co wyzje tylko bez tego wyswietlacza. Abit AA8XE-Fatal1ty - najbardzie wypasiona wersja do oc... rozbudowany bios... choc ten w mojej tez umozliwia zarzadzanie prawie kazdym parametrem.. tymingi... magistrala... napiecie procka, NB itp.... dodatkowo jest bardzo rozbudowane AC samej plyty... dodatkowe chodzenie mosfetow... szczczegóły masz tu: http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...E&fMTYPE=LGA775 w necie tez nie barkuje opisow i testow tej plyty ... jak masz kase biesz fatality .. ptzy OC sie nie zawiedziesz... choc jak kupisz Abit AA8XE tez bedzie bardzo zadowolony no i ze 200 w kieszeni. Pozdrawiam Szem Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez Szemhazej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) he dzieki za lektore :) oki wiedz biore Abit AA8XE w komputroniku roznica miedzy taa aa ta z zegarem jest 50 zl . .wiedz moze sie skusze :D na Abit AA8XE-3rd Eye chodz ta najdrozsza tesh jest fajna :D no ale i droga :( Teraz jeszcze mi powiedzcie jakie pamiatki proponujecie .. na ddr2 bo procka i grafe to jsuh sam wybiore cos ciekawego :) Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 No ja bede monotonyy i polece te co mam http://sklep.benchmark.pl/pelny_12882.html ... za ta cene dostajesz naprawde dobre pamieci bo juz nie wspomne o aluminowych radiatorach zaslaniajacych pamieci dodajac mysle bardziej uroku wygladowi niz max chlodzenie ale zawsze juz cos :) .... ale i bez problemu sie kreca przy dzielnikach 1:1 i 3:4... narazie max doszedlem do 267.. wiecej sie boje bo mnie temeratura procka blokuje... ale pamieci spokojnie pracuje .. i testy czy 3D marki czy super Pi czy memtesty przechodza na tym FSB .... standradowo maja zasilanie 1.8V ja podnosilem do 2.1 i spokojnie pracowaly... mysle ze w tej cenie to bedzie bdb wybór. Pozdrawiam Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 oki Abit AA8XE-3rd Eye jsuh zamowiony ;] hehe aa moze z tymi pamiatkami jeszcze ktos sie wypowie ??:) no ludzie pomozcie :) hehe :) aa do tego zestawu ten tagan co mam raczej nie styknie do oc ?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 380W to luzik mayonezik :) Z takim natężeniem da się żyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) he no to git .. .aa co sadzicie o tej plycie ? Gigabyte GA-8N-SLI Pro czy bedzie leprza od tego abita ?? buu.. aa jednak jeszcze potrzeba jakas grafe mysle o GF 6600 GT tylko jaki ?? icon_sad2.gif buu... icon_sad2.gif pomocy Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 .. komp bedzie wykorzystywany do wszystkiego po troszku .. i gluwnie chodzi zeby byl do dobrego OC :D hehe wiedz co polecacie ? 1614387[/snapback] Masakra ... brak mi słów. Jesli chodzi o grafikę to bym brał na Twoim miejscu coś z ATI, np. nowego X800GT. A co do 6600GT to jest duży temat na subforum o NV. Co do płyty głównej to uważam że dobrze wybrałeś, Abit to dobra firma. A co do pamięci to polecam te z mojego konfigu. Dobrze śmigają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...