josef Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Jak w temacie - czym oprócz wydajności i pojemności cacha - chodzi mi tu o takie rzeczy jak łożyska, hałas, temperaturka, ogólne sprawowanie, pady itp. Różnica w cenie dość spora - JB jest fajny ale za drogi. Ewentualnie czy lepiej łyknąć Maxtorka DM 9+ - za cene podobną do 800BB - tyle że rok gwary :( - mój pierwszy wyznacznik przy zakupie to NIEZAWODNOŚĆ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Bierz JB! Właśnie tu chodzi o cache - daje sporego kopa wydajności (zobacz testy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Bierz JB! Właśnie tu chodzi o cache - daje sporego kopa wydajności (zobacz testy). Jak pisałem - prawie 100 zetów za trochę większą wydajność to dla mnie za dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ja mam wd800jb jest po prost zajebisty z początku myslałem że po co mi bufor 8mb ale przy kopjowaniu jest o wiele szybszy od barakudy IV warto dać 100zł wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Bierz JB! Właśnie tu chodzi o cache - daje sporego kopa wydajności (zobacz testy). HMMM jak duzego , ja mysle ze ladniej wyglada :) . Jak nie masz kasy to bierz tego BB . Poszukaj postow tak sprezd 3 tyg duzo bylo o dyskach . Pozatym ten Maxtor tez jest ok . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Bierz JB! Właśnie tu chodzi o cache - daje sporego kopa wydajności (zobacz testy). HMMM jak duzego , ja mysle ze ladniej wyglada :) . Jak nie masz kasy to bierz tego BB . Poszukaj postow tak sprezd 3 tyg duzo bylo o dyskach . Pozatym ten Maxtor tez jest ok . Posty przejrzałem - i niestety było pare o padniętych WD'kach :( - co z tego że dostane 3 lata gwary jak co jakiś czas będę tracił cenne dane :evil: - z tego co czytałem to ten Maxtorek niestety się grzeje i troche szumi - szum zniose ale jak wiadomo ciepełko to pierwszy gwóźdź to trumny dysku :? - no i ten rok gwary. Kto ma tego BB - niech się wypowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Grzanie dyskow zalezy od tego jak jest wentylowana obudowa , wystarczy polozyc wiatraka na dysk spowolnic go i nie ma z tym problemu( ja tak mam wlasnie i 34 stopnie na BIV ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Jak w temacie - czym oprócz wydajności i pojemności cacha - chodzi mi tu o takie rzeczy jak łożyska, hałas, temperaturka, ogólne sprawowanie, pady itp. Różnica w cenie dość spora - JB jest fajny ale za drogi. Ewentualnie czy lepiej łyknąć Maxtorka DM 9+ - za cene podobną do 800BB - tyle że rok gwary :( - mój pierwszy wyznacznik przy zakupie to NIEZAWODNOŚĆ Według mnie nie warto. Sam robiłem test dysków na twojePC.pl (możesz poczytać były tam tety 4 HDD) Bardzo mi się spodobał HDD Caviar 800JB , kóry lekko mówiąc wbił w ziemie jeśli chodzi o wydajnosc B4 i B5 ... Sam się napaliłęm na ten dysk ale cenna z lekka za duża i zaryzykowałem i kupiłem Caviara 800BB. Różnica w wydajnosci pomiędzy JB a BB nie jest duża a raczej mała. A 100zł masz w kieszeni. Dysk bardzo wydajny i dość cichy. Jestem z niego zadowolony. Jedynie co mi przeszkadza to niestety słyszalny dźwięk obracajacych sie talerzy ale odrazu mówię mam komputer bardzo wyciszony. Poprzednio jak miałem kompa nie wyciszonego to nie był ten dźwięk słyszalny a teraz jest :-( Ale spoko , wyciszę go ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Jak w temacie - czym oprócz wydajności i pojemności cacha - chodzi mi tu o takie rzeczy jak łożyska, hałas, temperaturka, ogólne sprawowanie, pady itp. Różnica w cenie dość spora - JB jest fajny ale za drogi. Ewentualnie czy lepiej łyknąć Maxtorka DM 9+ - za cene podobną do 800BB - tyle że rok gwary :( - mój pierwszy wyznacznik przy zakupie to NIEZAWODNOŚĆ Według mnie nie warto. Sam robiłem test dysków na twojePC.pl (możesz poczytać były tam tety 4 HDD) Bardzo mi się spodobał HDD Caviar 800JB , kóry lekko mówiąc wbił w ziemie jeśli chodzi o wydajnosc B4 i B5 ... Sam się napaliłęm na ten dysk ale cenna z lekka za duża i zaryzykowałem i kupiłem Caviara 800BB. Różnica w wydajnosci pomiędzy JB a BB nie jest duża a raczej mała. A 100zł masz w kieszeni. Dysk bardzo wydajny i dość cichy. Jestem z niego zadowolony. Jedynie co mi przeszkadza to niestety słyszalny dźwięk obracajacych sie talerzy ale odrazu mówię mam komputer bardzo wyciszony. Poprzednio jak miałem kompa nie wyciszonego to nie był ten dźwięk słyszalny a teraz jest :-( Ale spoko , wyciszę go ;-) Jak jest on głośny - do czego można go porównać, jak jest ciepły i ile dostałeś gwary na niego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Jak jest on głośny - do czego można go porównać, jak jest ciepły i ile dostałeś gwary na niego?? Jest cichy. Troszkę głośniejszy od B4 ale za to sporo szybszy. Napewno cichszy od Maxtora. Polecam mój test na twojepc.pl U mnie nie jest niczym chłodzony , a działą w komputerze w którym wentyloary działaja na minimalnych obrotach i nie nagrzewa sie zbytnio. Mam komputer mocno wyciszony i p ozabiego wycisznia kompa (poprzez redukcję prędkosci wentyloatrów) dysk niestety stał się słyszalny. Gwarancję dostałem 2-letnią bo niestety w wersji z 3letnią jak kupowałem nie mieli na stanie w hurtowni. Teraz juz maja ale mi zalezało na czasie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...