Skocz do zawartości
/// Kaszpir ///

Czy te dyski tak mają ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Kilka dni temu kupiłem sobie HDDka Caviar 800BB (7200obr z 2mb cache). Z wydajności HDD jestem bardzo zadowolony. Pzredwczoraj postanowiłęm jednak mój komp maksymlanie wyciszyć. Niestety w wyniku wyciszenia pojawiłsię pewien problem. Po wyciszeniu kompa zaczął być słyszalny dysk twardy. I to także w trybie IDLE czyli w trybie gdy dysk nie wykonuje żadej pracy.

Dysk wydaje nieprzyjemny dźwięk (wysoka lub niska częstotliwosc ale w 100% nie wiem). Jest to raczej dźwięk obracajacych się tależy i nie jest to szukm tylko takie jakby buczenia a może bardziej pisk.

Cięzko mi to opisac bo poprzednio miałem HDD 5.400obr i tego zjawiska nie było. Dźwięk jest bardzo denerwujacy dla mnie.

Poradzono mi aby podwiesić dysk twardy ale z tego co pamietam dysk połozyłem na kartonie zdala od komputera i takze ten hałas był słyszalny , wiec nie chodzi to raczej o wibracje wydawane na obudowe przez HDD. Ale jeszcze sparwdzę. Myślę że trzeba jakośc wyciszyć hdd , przez jego "opatulenie" , tylko czym ?

Czy gąbka to dobry pomysł ? Moze coś innego ? Czy nie "zagotuje" mi się przez to hdd ? Co radzicie ??? Jak gada wyciszyć ? :-)

Jak sobie Wy poradziliscie z problemem słyszalnosci obracajacych się talerzy w HDD ???

:?: :?: :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej byloby zalatwic oba problemy naraz czyli zrobic mu WC mozesz rowniez zrobic mu dwu warstwoa komurke z plexi ale wentylacje i tak musisz zrobic bo hdd ci sie usmazy wtedy gdzies mialem dobry szkic z takim projektem (mialem IBM'a) ale niestety nieposiadam skanera :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...