Skocz do zawartości
Ne00n

Chieftec Model Lbx-03b-b-b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam możliwość kupna takiej obudowy jak w temacie czyli Chieftec Model LBX-03B-B-B za 240 zł bez zasilacza, czy to jest dobry wybór waszym zdaniem ?? obecnie mam obudowe Modecom Angel, ale okazuje sie troszke za mała i chcialbym coś wiekszego i lepszego. Thx za wszystkie odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co zauwazylem roznia sie tylko panelem, musisz pomysleć ktora ci sie bardiej podoba i brac ładniejsza :D ale pomyśl o tej ktora ja mam, nowsza m fajniejsze rozwiązania niektorych rzeczy...ale to juz sprawa indywidualna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ne00n napisał(a):

z tego co zauwazylem roznia sie tylko panelem, musisz pomysleć ktora ci sie bardiej podoba i brac ładniejsza  :D ale pomyśl o tej ktora ja mam, nowsza m fajniejsze rozwiązania niektorych rzeczy...ale to juz sprawa indywidualna

1635313[/snapback]

Czym różni się LBX od BX'a ? I czy szybkośrubki są w zestawie obudów Chieftec'a z serii BX / LBX ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LBX od BX'a różni sie jak podejżewam rozmiarem.

Jako że LBX ma 50cm długości i ok.50 wysokosci, nie należy do małych obudów.

@pipanol-pl: Ja bym ci radził, zamiast dragona albo matrixa wziąć własnie tego LBX'a, on jest w sumie o wiele większy w środku ze względu na jego długość. Przez to miedzy napędami a mobo jest o wiele wiecej miejsca.

Dla posiadaczy WC szczególnie polecam.

Jedyną rzeczą, która nie wszystkim sie może podobać, aczkolwiek jest wygodna, to to rusztowanie na twarde dyski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga82 napisał(a):

Jedyną rzeczą, która nie wszystkim sie może podobać, aczkolwiek jest wygodna, to to rusztowanie na twarde dyski.

1646498[/snapback]

Czy w razie potrzeby można je wymontować ? Ile szybkośrubek jest w komplecie i ile ich potrzeba na poprawne zamontowani dysku ? Tyle samo co w przypadku zwykłych śrubek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rusztowanie nie da sie wymontować.

Chodzi o to, że dyski montowane są na dwuch szynach, za pomocą których dysk można montować w budzie tylko na wcisk. Są do tego 4 śruby (nie szybkosrubki, te są do skręcania boków obudowy)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga82 napisał(a):

Rusztowanie nie da sie wymontować.

Chodzi o to, że dyski montowane są na dwuch szynach, za pomocą których dysk można montować w budzie tylko na wcisk. Są do tego 4 śruby (nie szybkosrubki, te są do skręcania boków obudowy)!

1647722[/snapback]

oOops .. Dziękuję za rzucenie światła na lukę w mojej wiedzy ;')

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ne00n napisał(a):

Stary nie kombinuj :) nóżki nie nózki ta obudowa jest wypasem :) nie ma co sie zastanawiać w tej cenie nie kupisz nic lepszego :-P

1650880[/snapback]

Doklanie .. Ja sie tylko zastanawiam czy brac midi czy tower .. Ale widze, ze to midi tez ma sporo miejsca .. Szkoda tylko, ze nie wszyscy na miejscu oferuja bez zasilki. Planuje tagana u15 430W wrzucic do srodka. Mysle, ze nie bedzie za glosny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ne00n napisał(a):

Stary nie kombinuj :) nóżki nie nózki ta obudowa jest wypasem :) nie ma co sie zastanawiać w tej cenie nie kupisz nic lepszego :-P

1650880[/snapback]

Ja nie kombinuje, ja mam ciasno pod biurkiem ;)

Ale jak juz wymysle jak ja wstawic, to dwa razy sie zastanawial nie bede ;)

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kodziu napisał(a):

Mam wielką prośbę do posiadaczy modelu lbx03 zarówno czarnej jak i srebrnej.

Moglibyście tutaj wrzucić zdjęcia panelu przedniego? Dokładniej całego frontu obudowy.

1658145[/snapback]

Prosze bardzo :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

POLECAM super kasta :lol:

Edytowane przez piotraspoz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zamowilem ta obudowe. I mam pytanko - jak jest z wielkoscia wentyli w tej budzie? Bo raz pisza, ze tylko wentyle 80 i 92 a raz ze 80, 92 i 120 z tylu...

Wiec mowicie ze fajna ta buda? :twisted: Juz sie nie moge doczekac kiedy do mnie przyjdzie... ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martinii napisał(a):

Wlasnie zamowilem ta obudowe. I mam pytanko - jak jest z wielkoscia wentyli w tej budzie? Bo raz pisza, ze tylko wentyle 80 i 92 a raz ze 80, 92 i 120 z tylu...

Wiec mowicie ze fajna ta buda? :twisted: Juz sie nie moge doczekac kiedy do mnie przyjdzie... ;)

Pozdrawiam

1665045[/snapback]

U mnie, w tej nowszej wersji jest tak:

2x92 lewa strona (tunel na prescota i nawiew na grafe)

3x92 prawa strona (nawiew na dyski)

1x120 tył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak mówi kolega, ja uzywam jednego wyciągającego z tyłu 120 mm, buda pieknie wentylowana temp max 37 stopni na procku, pozatym wszytskie podzespoły komputera stały sie chłodniejsze o srednio 8-10 stopni

Tak na marginesie to uwazam ze piotraspoz troche przesadzil z " modowaniem " tej budy i wyszlo to malo przyjemnie, jak dla mnie lekka wiocha, sorka ale tak mysle...ale każdy ma inny gust :D

Edytowane przez Ne00n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ne00n napisał(a):

Tak na marginesie to uwazam ze piotraspoz troche przesadzil z " modowaniem " tej budy i wyszlo to malo przyjemnie, jak dla mnie lekka wiocha, sorka ale tak mysle...ale każdy ma inny gust :D

1665270[/snapback]

O.K nie obrażam sie :D

Jeszcze jej nie skończyłem robić.

Musze ja cala na wiśniowo pomalować ten front to tylko próbka :-P

Będzie dużo lepiej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie takze nad ta obudowa, wybor w sumie mam miedzy wlasnie LBX-03B, chieftec DX-01B-D-U oraz coolermaster centurion... przegladam tysiace opinii i jak to zwykle bywa kazdy twierdzi inaczej :)

w sumie sklaniam sie ku LBX-03B ze wzgledu na duza ilosc miejsca (zalman cnps7000b), ale przeraza mnie troche klapka, a raczej jej krotka zywotnosc.

moze mi ktos powiedziec z jakiego materialu jest zbudowany front tego chiefa? plastik? bo zwyczajnie boje sie ze urwe drzwiczki szybko..

ps. a co sadzicie o Cooler Master Centurion 531?

Edytowane przez chrzanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chrzanek napisał(a):

w sumie sklaniam sie ku LBX-03B ze wzgledu na duza ilosc miejsca (zalman cnps7000b), ale przeraza mnie troche klapka, a raczej jej krotka zywotnosc.

moze mi ktos powiedziec z jakiego materialu jest zbudowany front tego chiefa? plastik? bo zwyczajnie boje sie ze urwe drzwiczki szybko..

1665412[/snapback]

Plastik ale dobrej jakości :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chrzanek napisał(a):

zastanawiam sie takze nad ta obudowa, wybor w sumie mam miedzy wlasnie LBX-03B, chieftec DX-01B-D-U oraz coolermaster centurion... przegladam tysiace opinii i jak to zwykle bywa kazdy twierdzi inaczej :)

ps. a co sadzicie o Cooler Master Centurion 531?

1665412[/snapback]

Spoko - slyszalem, ze klapke mozna zdemontowac! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi