Ne00n Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam, mam możliwość kupna takiej obudowy jak w temacie czyli Chieftec Model LBX-03B-B-B za 240 zł bez zasilacza, czy to jest dobry wybór waszym zdaniem ?? obecnie mam obudowe Modecom Angel, ale okazuje sie troszke za mała i chcialbym coś wiekszego i lepszego. Thx za wszystkie odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Moim zdaniem warto brać za tą cene nowa kosztuje ok 283 zł bez zasilacza. jest to bardzo dobra obudowa polecam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Cena jest ok, w innym sklepie wołaja 290 zł, a dzis ja ogladałem i jest naprawde fajna i solidna...chyba ze macie inne zdanie to chętnie wysłucham Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kidroch Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 i co??? niema innych zdań......;) niezastanawiaj się...bierz tą bude... ja mam LBX01-B-B-SL i jest cudo.... to ta musi być super cudo.... ps. w mojej miejsca jest aż nad to....to wtej mui być super nadto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ked'Arr Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 mnie się wydaje że LBX-01 od LBX-03 różni się tylko przednim panelema wymiarami są takie same. a w tej cenie to tylko brać i nie gadać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Wiem, zdecydowalem sie na ta obudowe :) trzeba iść do przodu :) Modecom dobry ale mały :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Dzisiaj przesiadłem sie na nowa obudowe...:) poprostu niebo a ziemia w porownaniu do Modecoma...naprawde fajna sprawa, cicha, przestronna, polecam :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 top mzoe jasie przylacze nei bede zakladal nowego topicu chce kupic Chiefteca dragona albo matrixa tylko powiedzcie mi czym one sie roznia oprocz front panelu ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 z tego co zauwazylem roznia sie tylko panelem, musisz pomysleć ktora ci sie bardiej podoba i brac ładniejsza :D ale pomyśl o tej ktora ja mam, nowsza m fajniejsze rozwiązania niektorych rzeczy...ale to juz sprawa indywidualna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Ne00n napisał(a): z tego co zauwazylem roznia sie tylko panelem, musisz pomysleć ktora ci sie bardiej podoba i brac ładniejsza :D ale pomyśl o tej ktora ja mam, nowsza m fajniejsze rozwiązania niektorych rzeczy...ale to juz sprawa indywidualna 1635313[/snapback] Czym różni się LBX od BX'a ? I czy szybkośrubki są w zestawie obudów Chieftec'a z serii BX / LBX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Oczywiscie ze sa " szybkośrubki ", ja mialem wszystko oprocz zasilacza :D Edytowane 13 Września 2005 przez Ne00n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 LBX od BX'a różni sie jak podejżewam rozmiarem. Jako że LBX ma 50cm długości i ok.50 wysokosci, nie należy do małych obudów. @pipanol-pl: Ja bym ci radził, zamiast dragona albo matrixa wziąć własnie tego LBX'a, on jest w sumie o wiele większy w środku ze względu na jego długość. Przez to miedzy napędami a mobo jest o wiele wiecej miejsca. Dla posiadaczy WC szczególnie polecam. Jedyną rzeczą, która nie wszystkim sie może podobać, aczkolwiek jest wygodna, to to rusztowanie na twarde dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Miazga82 napisał(a): Jedyną rzeczą, która nie wszystkim sie może podobać, aczkolwiek jest wygodna, to to rusztowanie na twarde dyski. 1646498[/snapback] Czy w razie potrzeby można je wymontować ? Ile szybkośrubek jest w komplecie i ile ich potrzeba na poprawne zamontowani dysku ? Tyle samo co w przypadku zwykłych śrubek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Rusztowanie nie da sie wymontować. Chodzi o to, że dyski montowane są na dwuch szynach, za pomocą których dysk można montować w budzie tylko na wcisk. Są do tego 4 śruby (nie szybkosrubki, te są do skręcania boków obudowy)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Miazga82 napisał(a): Rusztowanie nie da sie wymontować. Chodzi o to, że dyski montowane są na dwuch szynach, za pomocą których dysk można montować w budzie tylko na wcisk. Są do tego 4 śruby (nie szybkosrubki, te są do skręcania boków obudowy)! 1647722[/snapback] oOops .. Dziękuję za rzucenie światła na lukę w mojej wiedzy ;') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Cy w chieftecu z tytulu topica mozna zdjac nozki? i ile na wysokosci sie wtedy zyskuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Kurcze wystarczy poszukać, na każdej stronie masz napisane wymiary z nóżkami i bez! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Errr... fakt... jakos zniknelo mi to sprzed oczu. Czas na nowe okulary... Sorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Stary nie kombinuj :) nóżki nie nózki ta obudowa jest wypasem :) nie ma co sie zastanawiać w tej cenie nie kupisz nic lepszego :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ne00n napisał(a): Stary nie kombinuj :) nóżki nie nózki ta obudowa jest wypasem :) nie ma co sie zastanawiać w tej cenie nie kupisz nic lepszego :-P 1650880[/snapback] Doklanie .. Ja sie tylko zastanawiam czy brac midi czy tower .. Ale widze, ze to midi tez ma sporo miejsca .. Szkoda tylko, ze nie wszyscy na miejscu oferuja bez zasilki. Planuje tagana u15 430W wrzucic do srodka. Mysle, ze nie bedzie za glosny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Ne00n napisał(a): Stary nie kombinuj :) nóżki nie nózki ta obudowa jest wypasem :) nie ma co sie zastanawiać w tej cenie nie kupisz nic lepszego :-P 1650880[/snapback] Ja nie kombinuje, ja mam ciasno pod biurkiem ;) Ale jak juz wymysle jak ja wstawic, to dwa razy sie zastanawial nie bede ;) Edytowane 17 Września 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Mam wielką prośbę do posiadaczy modelu lbx03 zarówno czarnej jak i srebrnej. Moglibyście tutaj wrzucić zdjęcia panelu przedniego? Dokładniej całego frontu obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Kodziu napisał(a): Mam wielką prośbę do posiadaczy modelu lbx03 zarówno czarnej jak i srebrnej. Moglibyście tutaj wrzucić zdjęcia panelu przedniego? Dokładniej całego frontu obudowy. 1658145[/snapback] Prosze bardzo :D POLECAM super kasta :lol: Edytowane 23 Września 2005 przez piotraspoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Wlasnie zamowilem ta obudowe. I mam pytanko - jak jest z wielkoscia wentyli w tej budzie? Bo raz pisza, ze tylko wentyle 80 i 92 a raz ze 80, 92 i 120 z tylu... Wiec mowicie ze fajna ta buda? :twisted: Juz sie nie moge doczekac kiedy do mnie przyjdzie... ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Martinii napisał(a): Wlasnie zamowilem ta obudowe. I mam pytanko - jak jest z wielkoscia wentyli w tej budzie? Bo raz pisza, ze tylko wentyle 80 i 92 a raz ze 80, 92 i 120 z tylu... Wiec mowicie ze fajna ta buda? :twisted: Juz sie nie moge doczekac kiedy do mnie przyjdzie... ;) Pozdrawiam 1665045[/snapback] U mnie, w tej nowszej wersji jest tak: 2x92 lewa strona (tunel na prescota i nawiew na grafe) 3x92 prawa strona (nawiew na dyski) 1x120 tył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Dokładnie tak jak mówi kolega, ja uzywam jednego wyciągającego z tyłu 120 mm, buda pieknie wentylowana temp max 37 stopni na procku, pozatym wszytskie podzespoły komputera stały sie chłodniejsze o srednio 8-10 stopni Tak na marginesie to uwazam ze piotraspoz troche przesadzil z " modowaniem " tej budy i wyszlo to malo przyjemnie, jak dla mnie lekka wiocha, sorka ale tak mysle...ale każdy ma inny gust :D Edytowane 23 Września 2005 przez Ne00n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Ne00n napisał(a): Tak na marginesie to uwazam ze piotraspoz troche przesadzil z " modowaniem " tej budy i wyszlo to malo przyjemnie, jak dla mnie lekka wiocha, sorka ale tak mysle...ale każdy ma inny gust :D 1665270[/snapback] O.K nie obrażam sie :D Jeszcze jej nie skończyłem robić. Musze ja cala na wiśniowo pomalować ten front to tylko próbka :-P Będzie dużo lepiej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) zastanawiam sie takze nad ta obudowa, wybor w sumie mam miedzy wlasnie LBX-03B, chieftec DX-01B-D-U oraz coolermaster centurion... przegladam tysiace opinii i jak to zwykle bywa kazdy twierdzi inaczej :) w sumie sklaniam sie ku LBX-03B ze wzgledu na duza ilosc miejsca (zalman cnps7000b), ale przeraza mnie troche klapka, a raczej jej krotka zywotnosc. moze mi ktos powiedziec z jakiego materialu jest zbudowany front tego chiefa? plastik? bo zwyczajnie boje sie ze urwe drzwiczki szybko.. ps. a co sadzicie o Cooler Master Centurion 531? Edytowane 23 Września 2005 przez chrzanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 chrzanek napisał(a): w sumie sklaniam sie ku LBX-03B ze wzgledu na duza ilosc miejsca (zalman cnps7000b), ale przeraza mnie troche klapka, a raczej jej krotka zywotnosc. moze mi ktos powiedziec z jakiego materialu jest zbudowany front tego chiefa? plastik? bo zwyczajnie boje sie ze urwe drzwiczki szybko.. 1665412[/snapback] Plastik ale dobrej jakości :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 chrzanek napisał(a): zastanawiam sie takze nad ta obudowa, wybor w sumie mam miedzy wlasnie LBX-03B, chieftec DX-01B-D-U oraz coolermaster centurion... przegladam tysiace opinii i jak to zwykle bywa kazdy twierdzi inaczej :) w sumie sklaniam sie ku LBX-03B ze wzgledu na duza ilosc miejsca (zalman cnps7000b), ale przeraza mnie troche klapka, a raczej jej krotka zywotnosc. moze mi ktos powiedziec z jakiego materialu jest zbudowany front tego chiefa? plastik? bo zwyczajnie boje sie ze urwe drzwiczki szybko.. ps. a co sadzicie o Cooler Master Centurion 531? 1665412[/snapback] Spoko - slyszalem, ze klapke mozna zdemontowac! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...