Skocz do zawartości
dru8d

Ustawienie za jednym razem obrazu na tv i monitrze? Rad 9000

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze mam problem, ponieważ telewizor, do kórego mam dostęp obsługuje maxymalną rozdzielczość 640x480, a w Win XP minimalna jaka mozna ustawić to 800x600, no i spora częć obrazu nie mieści sie na ekranie, czy jest jakiś programik, którym można to ustawić wszsytko???

a drugi problem, to czy nie da sie zrobić tak, aby był za jednym razem normalny obraz na tv jak i na monitorze... bo teraz w zależności, który ustawie na pierwszorzędny to na nim mam obraz, a na tym drugim sa jakies peryferia pulpitu niezdatne do obsługi... zależy mi na tym, bo mam tv w drugim pokoju i troche wkurza mnie, że musze kręcić kulką od myszki przy użyciu palca (w powietrzu) :P i manipulować na monitorze odległym o 10m... :)

a tak btw, to powiem, że jakośc obrazu jest zdumiewająca, naprawde wygląda wspaniale, jest bardzo ostro, wspaniałe kolory, żadnych zakłóceń, bez problemu może przeglądać strony internetowe i czytać tekst na nich (jednak nie polecam tego ze względu na zdrowie oczu), a filmy miodzio... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest zawsze taka sama rozdzielczosc na TV i monitrze 8) a takie dziwne rzeczy na monitorze (czarne marginesy itp) miałem ale jak zainstalowałem nowe sterowniki to ustąpiły :) Pobaw się sterami może pomoże :?:

ps. Aha, ale ja mam Win_ME :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest zawsze taka sama rozdzielczosc na TV i monitrze 8) a takie dziwne rzeczy na monitorze (czarne marginesy itp) miałem ale jak zainstalowałem nowe sterowniki to ustąpiły :) Pobaw się sterami może pomoże  :?: 

ps. Aha, ale ja mam Win_ME  :?

no własnie, ja wiem, że pod 9x i klonami działa napewno ok, tylko pod Xp takie wariacje wychodzą, a sterowniki mam najnowsze... może wrócić do strarych :P...

jak jeszcze dzisiaj pokombinowałem to wyszło coś, ale nie to co chciałbym... tzn. juz udało mi sie tak zrobić, że na obu był jako taki normalny obraz (ofkoz sygnał na tv 800x600, więc sie cały pulpit nie mieścił)... musiałem ustawić który z monitorów jest pierwszorzędny... no i jak ustawiłem normalny monit jako 1 to było ok, tyle że w filmie na v-playerze na tv nie było napisów... jak przestawiłem na tv jako 1 to dopóki nie właczyłem filmu było ok, ale tylko wziąłem play, to znowu musiałem wszystko z myszką w ręku ustawiać na ekranie tv... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi