Fidel Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 mialem tylko jednego p4 w rekach:P - mojego ale po sygnaturkach widze ze tu 3,8 tam 4,0 wiec mowie ze o dobrze krecacegosie prescotta nie trudno:) a wku..... mnie to ze wsrud spolecznosci tweaka panuje opinia ze venice w porownaniu z nawet niewiadomo jak niemilosiernie podkreconym pentakiem jest od razu na wygranej pozycji i w kazdym tescie jest lepszy:) tylko ze wiekszosc tych testow to gry i w dodtaktu timedema ktore nijak sie maja do grania:) widac to min. w doom 3 i farcraju gdzie procki roznch obozow sa na prawie tym samym poziomie:P w testach na xbitlabs i egielda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Widac Fidel widzial malo prockow. Ile przetestowal on albo ty, ze mozesz twierdzic ze "lekko"? A z tym C0 to juz zupelny bull shit. Mialem 5 prockow z czego 2 to byly confidentiale (3,2 i 3,4GHz) i wyobraz sobie ze nie chodzily. D0 juz chodzily lepiej, ale tez dosyc czesto trafialy sie kupy co 3,6GHz ledwie czlapaly. Najlepiej bylo z E0, ale trzeba bylo szukac tych z niskim Vref, bo pozostale to padaki. Aha i mowie o "normalnych" napieciach. Ktos da 1,6V i cieszy sie ze mu smiga na 3,8GHz to znaczy ze jest cos nie teges. Dla Prescotta nigdy nie dawalem wiecej jak 1,45V. 1629473[/snapback] No i co z tego że miałeś confidentale, one nie są w o/c niczym lepsze od masowej produkcji, z D0 dowaliłeś, prawie kazdy prescott dochodzi bez problema do 4.0Ghz ale trzeba mieć dobre chłodzenie ale jeśli ty np. podkręcałeś na jakiejś badziewnej płycie :? to sie niedziwie, myśle że prawie kazdy E0 robi na 1.45 3.8 od tak, a podobno powyżej 1.55V dla prescotta i nie jest za dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) No i co z tego że miałeś confidentale, one nie są w o/c niczym lepsze od masowej produkcji, Zalezy od Vref, ale czesciej sa lepsze do o/c niz srednia tego co trafisz na polce. z D0 dowaliłeś, prawie kazdy prescott dochodzi bez problema do 4.0Ghz ale trzeba mieć dobre chłodzenie ale jeśli ty np. podkręcałeś na jakiejś badziewnej płycie to sie niedziwie, Badziewne to jest twoje myslenie. No ale faktcznie, Abit AS8/AA8XE/Fatal1ty czy Asus P5AD2-E dla LGA czy Abit IC7/Asus P4C800 dla s478 to marne plyty, a zestaw WC czy FC to prawdziwy smiec w obliczy tego co ty masz. Proponuje przejzec pierwsze strony tepicu o SuperPi gdzie byla mowa o moich wynikach na P4 najpierw na WC, a potem na FC. W rankingach juz ich nie ma bo Rapra na moja prosbe je zdjal, ale wyniki sie przewijaja. myśle że prawie kazdy E0 robi na 1.45 3.8 od tak, a podobno powyżej 1.55V dla prescotta i nie jest za dobrze Widzisz, roznica polega na tym, ze ty "myslisz", a ja wiem. Ty wiesz wszsystko z teorii, a ja z praktyki bo mialem nie 1 czy 2 procki, ale kilkanascie. O tym jak to jest to moze niech sie wypowie chocby Lagier ktory ma wybranego przemnie 530J w stosunku do smiecia E0 ktorego mial wczesniej. Edytowane 2 Września 2005 przez Lancer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) ale po sygnaturkach widze ze tu 3,8 tam 4,0 wiec mowie ze o dobrze krecacegosie prescotta nie trudno:) Wiesz, jak czasami widze @4GHz i widze skrin z Prime na ktorym widac Vcore 1,6V to mnie skreca a wku..... mnie to ze wsrud spolecznosci tweaka panuje opinia ze venice w porownaniu z nawet niewiadomo jak niemilosiernie podkreconym pentakiem jest od razu na wygranej pozycji i w kazdym tescie jest lepszy:) Oczywiscie masz racje, ale zauwaz ze wiekszoc tu piszacych uzywa proprostu sprzetu do grania, a tam wiadomo jak jest. Osobiscie do grania tez uzywam A64, ale do innych zadan juz nie koniecznie ;) tylko ze wiekszosc tych testow to gry i w dodtaktu timedema ktore nijak sie maja do grania:) widac to min. w doom 3 i farcraju gdzie procki roznch obozow sa na prawie tym samym poziomie:P w testach na xbitlabs i egielda Jak rozumiem mowisz o tych dwoch testach: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=145-3 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=124-9 Faktycznie... procki sa "prawie tak samo" szybkie w grach. Proponuje abys pogral na zblizonych konfiguracjach ale z przeciwnymi procesorami. Gwarantuje ze zobaczysz, ze "prawie" sa istotne roznice i czesto bywa tak, ze sprzet na P4 sie dlawi, a A64 radzi sobie lepiej. I taka wlasnie jesty ronica miedzy ty mi co widzieli i dotykali, a tymi co czytali i im sie wydaje ze wiedza. Edytowane 2 Września 2005 przez Lancer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Zalezy od Vref, ale czesciej sa lepsze do o/c niz srednia tego co trafisz na polce. Badziewne to jest twoje myslenie. No ale faktcznie, Abit AS8/AA8XE/Fatal1ty czy Asus P5AD2-E dla LGA czy Abit IC7/Asus P4C800 dla s478 to marne plyty, a zestaw WC czy FC to prawdziwy smiec w obliczy tego co ty masz. Proponuje przejzec pierwsze strony tepicu o SuperPi gdzie byla mowa o moich wynikach na P4 najpierw na WC, a potem na FC. W rankingach juz ich nie ma bo Rapra na moja prosbe je zdjal, ale wyniki sie przewijaja. Widzisz, roznica polega na tym, ze ty "myslisz", a ja wiem. Ty wiesz wszsystko z teorii, a ja z praktyki bo mialem nie 1 czy 2 procki, ale kilkanascie. O tym jak to jest to moze niech sie wypowie chocby Lagier ktory ma wybranego przemnie 530J w stosunku do smiecia E0 ktorego mial wczesniej. 1629527[/snapback] :lol2: Fatal1ty wcale niejest taka dobra lepszy jest P5AD2 tak na marginesie, a teraz do rzeczy :) co cie obchodzi co mam :angry: nie stac mnie na FC ani WC, mam freezera i jestem z niego zadowolony, opłacało się go ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za tę cene, po drugie to ty myślisz inaczej bo odrazu przekreślasz prescotty :evil: , no i wkurzyły mnie twoje LAMERSKIE PRZECHWAŁKI typu ile to ty nie miałeś proców w rękach, co komuś nie wybrałeś, no i ile podkręciłeś na FC kazdy głupi potrafi podniesć FSB i się cieszyć że ma bez problema 4.0Ghz i zbijac z innych bo mają mniej <_< edit-- sory za ort ale sie wkurzyłem <_< Edytowane 2 Września 2005 przez surix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) NC. Czytaj ze zrozumieniem i nie wciskaj komus slow ktore nigdy nie padly. Lamerstwem to jak narazie sie ty wykazales. Naprawde ciesze sie ze jestes taki obeznany i umiesz wiecej niz inni, a wiecej wiesz o danym sprzecie nie doptykajac go nawet. Przytoczylem zywe argumenty jak to z tym bywa w praktyce, w stosunku do kogos kto "mysli" ze jest tak czy owak, ale skoro cie to uwiera to nie moja sprawa. I nie denerwuj sie tak bo sie spocisz. Dziekuje za dyskusje. Bez odbioru. Edytowane 2 Września 2005 przez Lancer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Może troszke spokoju ? Radzę się wyluzować, bo niektórzy sobie odpoczną od forum na jakieś ~14 dni. Może wtedy ochłoniecie...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 wreszcie mnie ktos zrozumiał:P z mojej strony EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Lepiej niech topic zostanie zamknięty bo nic z niego ne wyniknie dobrego :? a niektórym tutaj nie przegadam do rozumu :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 A kogo to obchodzi ? przestań marudzić, ten drugi wariat to samo. Daliście wyniki to teraz patrzcie na inne. Ja już nawet nie mam ochoty czytać waszych postów. Nawet nie próbuj na to odpisać bo to się zwyczajnie mija z celem ! Czy ktoś pochwali się wynikiem równie starego proca jak mój ? :D nie ma to jak 40 minut ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 moj backupowy PII333@450MHz z siga obliczyl pi 16M w..... 2h 05m 00s :D screena juz nie daje ale chyba kazdy wierzy :D to jest dopiero wynik!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 moj backupowy PII333@450MHz z siga obliczyl pi 16M w..... 2h 05m 00s :D screena juz nie daje ale chyba kazdy wierzy :D to jest dopiero wynik!!! 1631744[/snapback] [; wiesz nie wywołuj wilka z lasu..... mam w kuchni 486dx2 66mhz [; wiec sobie na noc zapuszcza pi <: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Zamykamy, bo dyskusja stała się bezsensowna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...