jonzi Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 witam, 2 komputery, na jednym XP, a na drugim 2000 + SP4 chciałbym z XP sterować tym z 2000 za pomocą zdalnego pulpitu microsoft. Czy jest taka możliwość na zwykłym windowsie 2000, czy musi to być 2000 server? Jeśli jest to jak najprościej to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 witam, 2 komputery, na jednym XP, a na drugim 2000 + SP4 chciałbym z XP sterować tym z 2000 za pomocą zdalnego pulpitu microsoft. Czy jest taka możliwość na zwykłym windowsie 2000, czy musi to być 2000 server? Jeśli jest to jak najprościej to zrobić? 1615073[/snapback] Najprosciej odpalic TightVNC, dziala prawie jak zdalny pulpit a moze i nawet lepiej , bo mozna to po swojemu skinfigurowac :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No faktycznie, ten tightVNC niezły jest. Na początku uparłem się, że ma być zdalny pulpit microsoftu, bo myślałem, że inne będą niewiadomo jak zawalały komputer. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Jest możliwość zdalnego pulpitu na win 2000. Poszukaj na stronie ms lub poszukaj "mstsc". Na bank jest bo sam używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Tak, wyczytałem już, że można, ale do tego potrzebna jest usługa 'terminal services', a ta jest elementem tylko wersji win2000 server. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Chyba ni ;] bo mi na 98 se działał :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Rozumiem, że chodzi ci o KLIENTA ? :) klienta można używać od win98 wzwyż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Yep ;] a tobie chodzi o administracje ;] no to zwracam honor;] :D. Tylko vnc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...