[QBS] Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 brzoza ceibie to po [gluteus maximus] klepie bo takich pedałków to powinni usuwac z tego forumWiesz z kim mi sie kojarzysz ? Z malym grubaskiem, ktorego na podworku wszyscy bija. Nie znasz sie nawet na zartach. A ty mi z takim chudym warchlatym kolesiem w okularach, ktory sie wszystkiego boi i struga na forum wazniaka, a najfajniejsze jest to, ze masz balerona i tylko dlatego upierasz sie ze Intel kroluje... Cos ci powiem Mastah of dizastah.... Athlon inside, pentium outside! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 "] brzoza ceibie to po [gluteus maximus] klepie bo takich pedałków to powinni usuwac z tego forumWiesz z kim mi sie kojarzysz ? Z malym grubaskiem, ktorego na podworku wszyscy bija. Nie znasz sie nawet na zartach. A ty mi z takim chudym warchlatym kolesiem w okularach, ktory sie wszystkiego boi i struga na forum wazniaka, a najfajniejsze jest to, ze masz balerona i tylko dlatego upierasz sie ze Intel kroluje... Cos ci powiem Mastah of dizastah.... Athlon inside, pentium outside! hehe dobrze mu napisałeś. kaeres mama cie kocha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 LUDZIE :!: uspokujcie się troche, na tym forum nie mamy się wyzywać od grubasków 8O tylko pomagać sobie nawzajem w trudnych sytuacjach i nietylko :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 P4 kręci się doskonale , ale w dniu premiery Hammera Intel pewnie już tak wyśróbuje zegary ,że z owej podkręcalności pozostanie swpomnienie. Wtedy proc AMD pokaże na co go stać bo będzie miał o wiele większy zapas technologiczny (nie wytważania ale architektury).Widze ze jest tu sporo speców co sie zna na architekturze prockow.I nasuwa sie jedno pytania jak jestescie takie debesciaki to trzemu nie robicie u intela albo Amd i niewymyslacie nowych prockow.Niewypowiadajcie sie na temat prockow ktorych niewidzieliscie i o ktorych kraza plotki.A co do zapasu technologicznego to Amd sie kiedys braknie kasy a nikt tam niebedzie wymysl nic za darmochebo mam 15latek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 bo mam 15latek :) Wow Wiek wrecz powalajacy.Aha klockami Lego dalej sie pewenie bawisz.Hehehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 bo mam 15latek :) Wow Wiek wrecz powalajacy.Aha klockami Lego dalej sie pewenie bawisz.Hehehe. Powiedz mi sam robiles swojego VULCANO ? Wezcie sie wszyscy schowajcie z takimi zlosliwymi komentarzami !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Widze ze jest tu sporo speców co sie zna na architekturze prockow.I nasuwa sie jedno pytania jak jestescie takie debesciaki to trzemu nie robicie u intela albo Amd i niewymyslacie nowych prockow.Niewypowiadajcie sie na temat prockow ktorych niewidzieliscie i o ktorych kraza plotki.A co do zapasu technologicznego to Amd sie kiedys braknie kasy a nikt tam niebedzie wymysl nic za darmocheStaram się pisać dosyć jasno ale widze ,ze niektórzy i tak nic nie kumają. Nie trzeba być od razu inżynierem od Intela lub AMD ,żeby wysunąć logiczne wnioski. Hammer będzie co wszyscy wiedzą w 0.13u i wystartuje z dosyć dużym zegarem (grubo ponad 2 GHz ,nie pamiętam dokładnie a nie chcem podawać jakiś wartości :wink: ). Stąd wniosek ,że architektura Hammera musi byś zaprojektowana specjalnie na duze częstotliwości tak jak to Intel uczynił w P4. Przecież AMD nie wystartuje powiedzmy z zegarem 2,5 i skończy na 3,5 bo to bez sensu. Moim zdaniem Hammery będą miały architektóre na dużo wieksze częstotliwości ,być może tak wysokie ,ze już P4 wymięknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Na niepowazne rozwazania nieda sie powaznie odpowiadac:D.Szczegolnie jak sie ktos wymądrza na temat procka ktorego niewidzial:D.A co do vulcano to sam sobie odlalem z gipsu i powiem ze zajebiscie chlodzi.mam czasem nawet temperaturke ponizej zera :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Staram się pisać dosyć jasno ale widze ,ze niektórzy i tak nic nie kumają. Nie trzeba być od razu inżynierem od Intela lub AMD ,żeby wysunąć logiczne wnioski. Hammer będzie co wszyscy wiedzą w 0.13u i wystartuje z dosyć dużym zegarem (grubo ponad 2 GHz ,nie pamiętam dokładnie a nie chcem podawać jakiś wartości :wink: ). Stąd wniosek ,że architektura Hammera musi byś zaprojektowana specjalnie na duze częstotliwości tak jak to Intel uczynił w P4. Przecież AMD nie wystartuje powiedzmy z zegarem 2,5 i skończy na 3,5 bo to bez sensu. Moim zdaniem Hammery będą miały architektóre na dużo wieksze częstotliwości ,być może tak wysokie ,ze już P4 wymięknie.Ja to wiem ty to wiesz inni to wiedza ale nic niejest pewne dopuki nie trafi na sklepowe polki i zupelnie niewiadomo jak sie bedzie krecil.Mam nadzieje ze bedzie smigal jak najlepiej bo w koncu konkurencja czyni swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 p4 to wymieknie dopiero przy 10GHz wiec nie bylbym taki pewny co do tych super duzych zegarow hammera :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 brzoza ceibie to po [gluteus maximus] klepie bo takich pedałków to powinni usuwac z tego forumNyny myslalem ze jestes ok. ale Ty naprawde jestes idiota, :( ktory nic na to forum nie robi oprocz obrazania. Na zartach rzeczywiscie sie nie znasz. 8O Zacznij chlopie troche kumac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Dziwne... Hammery duze czestotliwosci... :? Moze tak bedzie nie wiem ale przeciez AMD ma duza wydajnosc przy niskich czestotliwosciach :wink: Ale nie wiem wiec nie wnikam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Podsumowując: Procki Intela są mniej wydajne od odpowiadającym im tańszym AMD, ale za to lepiej się kręcą, co pozwala dorównać im wydajnością (nie zawsze). Intel robi najmocniejsze procki, a poza tym mamy do wyboru pamięci DDR i RDRAM. AMD nie ma w zwyczaju zmieniać podstawek tak jak Intel, przez co nie trzeba często zmieniać płyty głównej. Intel jak dotąd robił wytrzymalsze proci - i to nie tylko pod względem o/c, trudniej je było ukruszyć (nawet te bez pancerzyka). Do procków AMD w zasadzie obowiązkiem jest kupienie Cooper Shima. Więc co lepsze? Dla tych co szukają wydajności za rozsądną cenę - tylko AMD, a dla tych co lubią eksperymentować narażając przy tym procki lub mają kasę i szukają najwyższej wydajności - INTEL. Co kto woli. Najlepsze jest to, że zwykle to AMDkowsy atakują i obrażają Intelowców, a nie odwrotnie - o co w tym chodzi? Oczywiście nie wszyscy, ale wiadomo kto najbardziej - NYNY i MAJDAN oczywiście. Jakiś kompleks? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Podsumowując: Procki Intela są mniej wydajne od odpowiadającym im tańszym AMD, ale za to lepiej się kręcą, co pozwala dorównać im wydajnością (nie zawsze). Intel robi najmocniejsze procki, a poza tym mamy do wyboru pamięci DDR i RDRAM. AMD nie ma w zwyczaju zmieniać podstawek tak jak Intel, przez co nie trzeba często zmieniać płyty głównej. Intel jak dotąd robił wytrzymalsze proci - i to nie tylko pod względem o/c, trudniej je było ukruszyć (nawet te bez pancerzyka). Do procków AMD w zasadzie obowiązkiem jest kupienie Cooper Shima. Więc co lepsze? Dla tych co szukają wydajności za rozsądną cenę - tylko AMD, a dla tych co lubią eksperymentować narażając przy tym procki lub mają kasę i szukają najwyższej wydajności - INTEL. Co kto woli. Najlepsze jest to, że zwykle to AMDkowsy atakują i obrażają Intelowców, a nie odwrotnie - o co w tym chodzi? Oczywiście nie wszyscy, ale wiadomo kto najbardziej - NYNY i MAJDAN oczywiście. Jakiś kompleks? Możesz mi pokazać gdzie i kogo obraziłem???Jakoś niewidze żebym kogoś obrażał . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Widze ,że nawet pospekulowac sobie nie można a niektórzy mają problem z logicznym myśleniem i wyciąganiem wniosków. Najprościej jest powiedzieć ,że najlepiej poczekać do premiery i wszystko wiadomo. To po jaką cholere ogądać prognoze pogody skoro można zaczekać dzień i będzie wszystko wiadomo. Nie uważam sie za jakiegoś speca w dziedzinie kompów ale chyba logicznym jest ,że AMD wypuści procka conajmniej tak dobrego jak P4 a na pewno lepszego. Udało im się z Atchlonem vs PIII to uda się z Hammer vs P4. Jak na ironię może odrobina lekcji historii. Do niedawna (póki nie wyszedł Northwood) P4 był w szerokich kręgach urzytkowników uważany za <span style="color:red;">[ciach!]</span>o i totalną porażkę Intela. A Intel zrobił jak zwykle to samo... zwiększył częstotliwość , dołożył troche pamięci i już w opinii urzytkowników z <span style="color:red;">[ciach!]</span>a powstał najlepszy proc świata i wogóle nie do pobicia. Wiem ,ze taraz niekótrzy zaczną mi wmawiać ,że od zawsze uważali P4 za super proca itd. Nie uczestniczyłem wprawdzie w starym forum ,ale wcześniej dosyć dużo czasu siedziałem na czacie (na tweak) i wszyscy zgodnie twierdzili ,powtórze to świadomie po raz 3 ,że P4 to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. Po prostu cała códowność tego proca teraz powstała na skótek MHz ,co było do przewidzenia już rok temu ,ze Intel będzie ostro zwiększał zegary P4. PS. Nie pozwole sobie ,żeby jakiś kilkunasto letni <span style="color:red;">[ciach!]</span>iaż robił ze mnie idiote i nawet niech nie próbuje :evil: . (bez urazy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Podsumowując: Procki Intela są mniej wydajne od odpowiadającym im tańszym AMD, ale za to lepiej się kręcą, co pozwala dorównać im wydajnością (nie zawsze). Intel robi najmocniejsze procki, a poza tym mamy do wyboru pamięci DDR i RDRAM. AMD nie ma w zwyczaju zmieniać podstawek tak jak Intel, przez co nie trzeba często zmieniać płyty głównej. Intel jak dotąd robił wytrzymalsze proci - i to nie tylko pod względem o/c, trudniej je było ukruszyć (nawet te bez pancerzyka). Do procków AMD w zasadzie obowiązkiem jest kupienie Cooper Shima. Więc co lepsze? Dla tych co szukają wydajności za rozsądną cenę - tylko AMD, a dla tych co lubią eksperymentować narażając przy tym procki lub mają kasę i szukają najwyższej wydajności - INTEL. Co kto woli. Najlepsze jest to, że zwykle to AMDkowsy atakują i obrażają Intelowców, a nie odwrotnie - o co w tym chodzi? Oczywiście nie wszyscy, ale wiadomo kto najbardziej - NYNY i MAJDAN oczywiście. Jakiś kompleks? Możesz mi pokazać gdzie i kogo obraziłem???Jakoś niewidze żebym kogoś obrażał .Moge Cie zasypac Twoimi wiadomosciami obrazliwymi pod adresem innych, przewaznie pod moim :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Możecie się kłucić gdzie indziej :evil: to zaczyna być denerwujące. Może powinno powstać specjalne forum na wymiane wyzwisk i takich innych niepotrzebnych żeczy :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Możecie się kłucić gdzie indziej :evil: to zaczyna być denerwujące. Może powinno powstać specjalne forum na wymiane wyzwisk i takich innych niepotrzebnych rzeczy :?: :lol:Lisek działaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Podsumowując: Procki Intela są mniej wydajne od odpowiadającym im tańszym AMD, ale za to lepiej się kręcą, co pozwala dorównać im wydajnością (nie zawsze). Intel robi najmocniejsze procki, a poza tym mamy do wyboru pamięci DDR i RDRAM. AMD nie ma w zwyczaju zmieniać podstawek tak jak Intel, przez co nie trzeba często zmieniać płyty głównej. Intel jak dotąd robił wytrzymalsze proci - i to nie tylko pod względem o/c, trudniej je było ukruszyć (nawet te bez pancerzyka). Do procków AMD w zasadzie obowiązkiem jest kupienie Cooper Shima. Więc co lepsze? Dla tych co szukają wydajności za rozsądną cenę - tylko AMD, a dla tych co lubią eksperymentować narażając przy tym procki lub mają kasę i szukają najwyższej wydajności - INTEL. Co kto woli. Najlepsze jest to, że zwykle to AMDkowsy atakują i obrażają Intelowców, a nie odwrotnie - o co w tym chodzi? Oczywiście nie wszyscy, ale wiadomo kto najbardziej - NYNY i MAJDAN oczywiście. Jakiś kompleks? Aha... :P to my was atakujemy? :lol: Amd ma wieksza wydajnosc, ale dla tych, ktorzy szukaja najwyszszej wydajnosci - INTEL? :lol: Dziwne, ze kilka razy w ciagu pisania 1 odpowiedzi zmieniasz zdanie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...