mes Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Witam, mam zamiar kupic karte graficzna, myslalem nad Ati Radeon 9000 pro jednak czytajac posty o tej karcie zaczolem sie zastanawiac czy ona w ogole pojdzie na moim kompie (celeron 433 Mhz :) okolo 400 RAM) zalezy mi glownie na bdb jakosci filmow (dvd,divx) po podlaczeniu do TV ... w gierki nie gram ... Na karte moge przeznaczyc tak okolo 500 zl . Czy w ogole oplaca sie kupowac na taki slaby procek taka karte ? Pozdrawiam i z gory dzienx za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 myslalem nad Ati Radeon 9000 pro...czy ona w ogole pojdzie na moim kompie (celeron 433 Mhz :) okolo 400 RAM) zalezy mi glownie na bdb jakosci filmow (dvd,divx) po podlaczeniu do TV ...Jeśli nie grasz w gry to wydaje mi się, że kompletnie nie wykorzystasz Radeona 9000 PRO. Sprawdź najpierw czy na twoim procesorze wszystkie filmy będą płynnie chodzić [skoro na filmach najbardziej Ci zależy] - moje doświadczenie mówi, że Celeron 433 to trochę mało do DivX [mi się np. dźwięk rozmijał z obrazem - okazało się, że komp nie dawał rady odpowiednio szybko rozkodować obrazu] ... Nie wiem jak z kartami ze stajni NVidia, ale ATI chyba wszystkie mają dość dobre wyjście TV [o ile mają]. Skoro nie będziesz grał to pomyśl również nad produktami Matrox. Swego czasu uważane były za IDEAŁY w dziedzinie jakości obrazu. Myślę, że również dziś jest z tym u nich bardzo dobrze. Spróbuj użyć opcji SZUKAJ. Powinno coś być na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Myśle, że na takim procku nie będzie różnicy między radeonem 9000 i 9000 pro. Wiec jezeli juz radeon to 9000 lub starszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Nie zapominaj, że masz AGPx2 więc wydajność spadnie i to znacznie. I wybór pomiędzy ati 9000pro czy zwykłą 9000 jest prosty 9000pro zapłacisz więcej a i tak nie wykorzystasz. Co zaś się tyczy słabego sprzętu, znajomy ma celka 333 podkręconego na magis. 83 czyli 415 MHz i Geforce2MX 32MB i większość filmów działa. Tylko na niektórych filmach dźwięk faktycznie pływa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Witam, mam zamiar kupic karte graficzna, myslalem nad Ati Radeon 9000 pro ... jezeli nie grasz i nie potrzebujesz karty wydajnej w 3D to kup np Radeona 7000 a za reszte (jak koniecznie chcesz wydac) zmien procka na jakiegos PIII Katmai 2.0V np 550 (o ile plyta smiga na magistrali 100MHz) lub gdy masz mozliwosc (jak plyta daje odpowiednie napiecia) na jakiegos Celerona coppermine na magistrali 100MHz PS jak bedziesz kupowal R7000 to tylko w sklepie gdzie bez zbednych ceregieli wymieniaja sprzet jakby nie spelnial oczekiwan :!: Nie zapominaj, że masz AGPx2 więc wydajność spadnie i to znacznie...8O :lol: jezeli roznica w wydajnosci rzedu 2% = znacznie to faktycznie wydajnosc spada :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Witam, mam zamiar kupic karte graficzna, myslalem nad Ati Radeon 9000 pro jednak czytajac posty o tej karcie zaczolem sie zastanawiac czy ona w ogole pojdzie na moim kompie (celeron 433 Mhz :) okolo 400 RAM) zalezy mi glownie na bdb jakosci filmow (dvd,divx) po podlaczeniu do TV ... w gierki nie gram ... Na karte moge przeznaczyc tak okolo 500 zl . Czy w ogole oplaca sie kupowac na taki slaby procek taka karte ? Pozdrawiam i z gory dzienx za odpowiedzi Jakosc filmow w wiekszym zakresie zalezy od procesora niz od grafiki. Moim zdaniem powinienes przede wszystkim kupic inny procesor, min 800mhz. inaczej bedzie ci dzwiek uciekal od obrazu (tak mialem na cel600@675). karte wsadz tania, tyle, zeby dawala w 2d dobra rozdzalke i 32bit kolor. lepiej jakiegos taniego radka, maja podobno lepszy obraz, aler nie jakis wypasiony akcelerator, tylko co znajdziesz najtansze. nie wiem, czy w ogole potrzebujesz 64mb pamieci na karcie. u mojego ojca filmy smigaja na rivie m64. PROCESOR nie karta do filmow! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Nie zapominaj, że masz AGPx2 więc wydajność spadnie i to znacznie... 8O :lol: jezeli roznica w wydajnosci rzedu 2% = znacznie to faktycznie wydajnosc spada :lol: u mnie roznica miedzy agp 2x i 4x wyniosla 70%. dopiero na plycie z agp4x karta ruszyla. wczesniej gf2 chodzil tak jak vanta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mes Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 moja plytka to Biostar M6VBE-A. Co do dzwieku to faktycznie troszke ucieka szczegolnie jest to widoczne gdy nakladam na film angielsko jezyczny polski dubbing dzwiek i obraz nie wspolgraja tak samo sie dzieje gdy przesuwam film dzwiek i obraz zaczynaja wspolgrac dopiero po kilku sekundach. Jednak zalezy to tez od kodeka ktory zostal zastosowany do danego divx`a ... ale oki juz wiem, ze procek powinienem wymienic u mnie max wejdzie 733 MHz (chyba;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 no sorki wszystko zalezy od skonfigurowania windy i divx na mojej starej celinie 400@450 kazdy divx (slownie k a z d y) chodzi bez najmniejszego problemu kumplowi na podkreconym P MMX do 250 chodza prawie plynnie wiec mi nie mowcie ze na sprzecie typu celina 600 obraz z dzwikiem sie rozjezdza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 no sorki wszystko zalezy od skonfigurowania windy i divx na mojej starej celinie 400@450 kazdy divx (slownie k a z d y) chodzi bez najmniejszego problemu kumplowi na podkreconym P MMX do 250 chodza prawie plynnie wiec mi nie mowcie ze na sprzecie typu celina 600 obraz z dzwikiem sie rozjezdza... na plycie SuperGrace AT costam wszystko bylo mozliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...