Roder Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam Jako ze powoli staje się "fanem" desktopów o desingu jak seria Lascala lub obudowy Ahanix - przymiezam sie do wlasnorecznego wykonania czegos podobnego (obudowy ahanix to 1500 zl !!!) Ale gdzie moge kupic arkusz aluminium 5-6 mm tzw. szczotkowanego czyli z mikrowglebieniami jak na psrzecie hi-fi ???? 1. Kupujemy codegena desktop 2. Robimy zajebisty panel (aluminium) 3. Wstawiamy LCD 4x20 na front Moze ktos juz bawil sie w cos podobnego ? Martwie mnei tylko ze taki desktop codegena jest ciut drogi i z tylo ma malo miejsca na jakies wentyle... (Siemens scenic obudowy odpadaja raczej...) Dzieki za ew. pomoc Roder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 na allegro do do 35 zł wyrwiesz fajnego desktopa http://allegro.pl/search.php?string=deskto...=4552&country=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 nie nie nie......... najpierw zobacz co mi sie podoba :) http://www.ahanix.com/ Roder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 1) Ze szczotkowanym to raczej ciężko, ale jak się chce to myślę, że się samemu to jakoś da zrobić... 2) 5-6mm? To ma być front obudowy czy czołgu? Z autopsji zapewniam Cię, że 3mm alu jest absolutnie wystarczające do wykonywania tego typu wynalazków, a brnięcie w grubsze to moim zdaniem tylko zwiększanie własnej katorgi z cięciem, etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Bardzo oryginalne obudowy ;) Można takie cudo zrobić z starego deskopa albo ze starszej obudowy od zmacniacza ;) Robienie jej od zero będzie raczej kosztowne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 5-6 mm daj spore mozliwosc jesli chodzi o montaz niewidocznych srun itp. zaglebionych na 3-4mm we front gruboscia wzoruje sie na orginalnych ahanix'ach - astetyzm tych obudow jest piekny :) no i grube jest piekne - moza wyfrezowac cos itp :) Wogole mozna gdzies kupic aluminium ???? CO za kraj - jeszcze na zadupiu ciezko o laserowe ciecie :P Moze w jakis agencjah reklamowych ? A jest plastik symulający aluminimu szczotkowane ale to juz nie to - ratujcie - mod upadnie zanim powstanie... przeciez nei wyloze 1500 zeta za obudowe :) tymbardziej ze zbieram na Samsunga 173P+ :) Ktoś modował desktopa ? Martwi mnei tylko chłodzenie - ale mozna cos wykombinować (boczny / górny wywiew albo jakis tunel powietrzny..) Roder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ano skoro zapodajesz konkretne uzasadnienie tej grubości i wspominasz też o możliwości frezowania to zwracam honor - śmiało atakuj grubsze. Alu dostaniesz w składach/hurtowniach metali nieżelaznych/kolorowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Martwie mnei tylko ze taki desktop codegena jest ciut drogi i z tylo ma malo miejsca na jakies wentyle... (Siemens scenic obudowy odpadaja raczej...) 1615426[/snapback] mówisz że te obudowy co dałem likna na allegro to jakiesz szity???? przecierz i tak mają posłużyc jako podstawa do zbudowania własnego desktopa. A martwisz sie że codegen zadrogi :lol: :lol: wołał już bym desktopa za 30 zl z allegro i zacząć go przerabiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 brushed alu ciezko bedzie kupic, jesli juz to musialbys sam zrobic przy pomocy papieru sciernego a jak na panel to aluminium 1-2mm powinno w zupelnosci wystarczyc za alu 5mm zaplacilbys calkiem sporo sam roiblem bude z 1mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 mówisz że te obudowy co dałem likna na allegro to jakiesz szity???? przecierz i tak mają posłużyc jako podstawa do zbudowania własnego desktopa. A martwisz sie że codegen zadrogi :lol: :lol: wołał już bym desktopa za 30 zl z allegro i zacząć go przerabiać 1615628[/snapback] kwestia jest taka ze desktopy stare typu siemens scenic so nizsze - codegen jest wyzszy i gore ma czarna/ grafitowa - odpadlo by malowanie .... Ale meiszkam na zadupiu i o skladach itp moge zapomniec - mze gdzie w obrabiaja alu zdalnie po przeslaniu projektu ? to byloby idealne rozwiazanie R. PS. Widzialem z bliska codegena i siemensa... wybor jest powiedzmy świadomy - nie robmy jaj - umiem korzystac z allegro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Może chcesz przejąć?..za śmieszne pieniądze! Razem (acz nie koniecznie) z z tym wszystkim, co widać w niej?Czyli LCD 2x40 z podświetleniem, Wio , Prrr itd. Właśnie kupiłem barebona (chodzonego...ofkoz) AOpena na nForce'a i się minimalizuję :).Sorry za OT. Radziu, wiem ,że się dopierniczysz :lol: .Jakby co, tok. Dżidżi :3389201 Tu masz linkę... ciągnij !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Radziu, wiem ,że się dopierniczysz :lol:nie, czemu. masz dziwny charakter ;] chyba udzielila Ci sie atmosfera tweakowa :? ale nvm, szkoda tylko ze dorwal Cie syndrom Thorna >:] bo myslalem ze bedzie cos ciekawego i chcialem wreszcie zobaczyc Twoj ukonczony projekt. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 ...szkoda tylko ze dorwal Cie syndrom Thorna >:] ...chcialem wreszcie zobaczyc Twoj ukonczony projekt. 1616515[/snapback] Wiesz, takie wycieranie sobie buzi Thornem (do którego nam - moim zdaniem - daleko (chodzi mi raczej o wykonanie...)).Myślę, że to jest tak...Jak się robi projekt, to powinno się go dłubać od razu - bez przerw...Po przerwach, już ma się inną wizję. Coś wydaje się być kiczowate, nie tu...Jak ktoś ma rodzinę ,pracę - cholera, trochę ciężko :wink: . Ja ,podobnie jak i Thorn, sprzedajemy budy przed ich ukończeniem :lol: Cholera, znowu OT! :mur: :lol: Co do projektu, to robię już barebona... ale poczekam -przynajmniej -na resztę materiału (alu,MDF...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 z mojej strony jak najbardziej nie jest to wycieranie buzi Thornem bo darze go ogromnym rispektem za skilla ;] a ze Jonas kiedys wymyslil "syndrom Thorna" to tak juz zostalo ;] po prostu tak sie przyjelo :) moj PureMetal tez dorwal syndrom Thorna bo robie kolejny projekt :> hyhy szczegoly niebawem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Witam Potrzebowałbym dokladnie taka blache aluminiowa jak autor tego topicu. Moze byc gladka nie musi byc szczotkowana ale grubość jakies 4 - 5 mm. Najepiej okolice Wrocka - może ktoś wie gdzie kupić. Pisałem do paru firm typu centrostal ale na razie nic nie opisali. Wiekszośc gdzie widze to cienką blache maja a to w symie to już płyta taka 5 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 5mm to juz nie blacha ;] musisz szukac firmy zajmujacej sie obrotem materialami kolorowymi no i nie podales jakie wymiary ma miec ta plyta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 rozmiar minimalnie 15x25 cm - jakies 10 sztuk tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...