_maras Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam dziwny problem, dzisiaj rano wlaczam kompa, patrze a obraz zrobil sie taki przesycony czerwienia, widac to zwlaszcza na czarnym tle (np wtedy jak uruchamia sie system) nie da sie tego nijak wyregulowac, z reszta wczesniej nic nie przestawialem tak wiec to chyba nie kwestia regulacji parametrow wyswietlania. Nie jest to tez problem karty graficznej bo podlaczony teraz mam inny monitor i obraz jest normalny. Mial ktos z was taki przypadek? Panel mam na gwarancji wiec go oddam, ale zastanawiam sie czym to jest spowodowane i czy mieliscie podobne sytuacje z LCDkami moze nawet rowniez firmy iiyama :blink:. Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez _maras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ruszałeś kablem od monitora :>? może to on :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 nic nie ruszalem :/ kable poprawialem, sprawdzalem czy jest ok, mimo to problem jest nadal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vulcan Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Cześć Mars, ja też miałem iiyame prolite E-435S i pewnego dzionka też mnie zaskoczyły barwy, o ile dobrze pamiętam też było duzo różu ale wolgóle kolory nie zgadzały się z tym co być powinno i ogólnie była kaszana. Wysłałem na serwis wymienili procesor sterowania obrazem i było ok, przynajmniej pod tym względem. U mnie była jeszcz matryce zrypana dużą ilością bad pikseli więc koniec końców serwis Iiyamy zlecił Komputronikowi ten egzemplarz do wycofania. Sprawdź swoją matrycę pod kątem błędnych sub-pikseli. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 To w takim razie jak napisał przedmówca ;] proc poszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maras Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Wlasnie kurier odebral moj panel, zobaczymy co na to iiyama ;) Vulcan zdolowales mnie troche tym ze wycofac ten model kazali :/ Mi chyba monitora na inny lepszy model juz nie wymienia :P (chociaz by mogli :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...