perkens Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 witam, mam dziwny problem z mikrofalą, jest ona nówka choć 10 razy użyta przeze mnie :) i jak nastawie timer np. na 2 minuty to mi sie samo wyłączą "bez dzwonka" na kilkadziesiąt sekund przed końcem, ostatniocały czas tak jest? czemu nic sie nie uszkodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A ma pokrętło ? Czy elektroniczny nastaw - bo jak to drugie to nie wiem :D Jesli pokrętło - to po prostu nie zaskakuje - przekręć na co najmniej 5 min i potem redukuj do żądanego czasu - moja tak ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkens Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 pokrętło, jutro przetestuje jak będe zapiekanki robił :D :D dzięki i pozdro LOBO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Jak nowka to chyba jakas gware ma co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 podgrzej herbate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 wsadz jakas czysta plyte cd fajny efekt :> (uprzedzam pytanie mikrofalowki nie wybuchaja! sprawdzilem :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A wsadzaliscie kiedys do mikrofali zapalaną swiece?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Wsadzcie zarowke ;] :lol: Fajny efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 albo surowe jajko albo cokolwiek metalowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visual Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 podkręćcie częstotliwość wysyłania fal, to obiadki w kilka sekund sie podgrzeją (gorsza opcja: spalą :P) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A wsadzaliscie kiedys do mikrofali zapalaną swiece?:> 1615722[/snapback] Słyszałem że się podobno robi pseudo-piorun-kulisty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 No wlasnie ponoć tak, ale nie chce na swojej eksperymentowac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 a wsadzaliście płyte cd? świetny efekt, nic sie z mikrofalą nie dzieje, sprawdzałem na swojej, a płytka fajnie wygląda, ale nie róbcie tego na jakichś grach czy coś, na pustych najlepiej, albo nie potrzebnych ;] widziałem to na pogromcach mitów ;] a właśnie, nigdy nie doprowadzajcie wody do gotowania w mikrofali, bo jeśli wyjmiecie ją i wsadzicie do niej coś, np. łyżke, to woda wybuchnie(!) (dosłownie) i was pochlapie-poparzy :/ teżw pogromcach mitów, co do świeczki, nie próbowałem, ale nie róbcie tego u siebie, osmala całą mikrofale, taki sam efekt można uzyskać z półówki winogrona specyficznie połamaną ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkens Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 hehe z tą płytą zlukam, mój kolega mi mówił że fajna siara jest jak sie włoży dezodorant do mikrofali :-P tylko trzeba ostrożnie otwieraż bo butelka będzie leciała z prędkością dochodzącą do 80 km/h!!!! :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Co do tej wody, to nie tyle wybuchnie, ile odparuje troche (tak z 1/3 szklanki). Wynika to z tego, ze mikrofale podgrzewają wode rownomiernie, ergo bąble normalnie powstające podczas wrzenia nie pojawiają sie. Jest to jednoznaczne z tym, ze woda nie może zacząć wrzeć. W ten sposob woda podgrzewa sie do temperatury powyzej 100 stopni C. Kiedy włozycie cos do takiej wody (polecam sypnac cukrem^^) niszczycie delikatna rownowage pomiedzy cząsteczkami i bąble wrzenia pojawiają sie jednoczesnie w calej objetosci szklanki. Ciekawy efekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A z tą płytą CD co się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 takie iskierki fajne lataja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 heh plyta CD daje fajowy efekt, wlasnie sprawdzone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 W ten sposob woda podgrzewa sie do temperatury powyzej 100 stopni C. 1616446[/snapback] ...to się nazywa przegrzanie cieczy - występuje jeżeli nie ma czegokolwiek burzącego w jakimś miejscu napięcia powierzchniowego - szczególnie widoczne w naczyniach laboratoryjnych - stąd na każdym bhp przed laborkami o tym trąbią - aby zapobiec używa się kawałków potłuczonej porcelany - chociaż niektórzy i tak zapominają i są wtedy fajne efekty -jak komuś na labie "woda wybuchnie" :D Offtoppic - inne fajne efekty, to kolba okrągłodenna z nałożoną chłodnicą zwrotną (długa rura ok pół metra) + reakcja silnie egzotermiczna + laska które zapomniała puścić wodę w chłodnicy... Wynik = piękna żółta plama na suficie, gdy chłodnica zadziałała jak lufa nadając kierunek eksplodującej cieczy... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a folia aluminowa , która gaje takie piiorunki może sfajczyć mikrofale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 raczej nie, chyba ze iskra przezkoczy na jakis metalowy element i dostanie sie do elektroniki ale nie sadze zeby udalo sie zrobic kilku centymetrowy luk elektryczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a folia aluminowa , która gaje takie piiorunki może sfajczyć mikrofale? 1617876[/snapback] Magnetron moze pasc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 łuk elektryczny który powstaje na folii aluminiowej nie da rady nic zniczyć, no chyba że już naprawde chcesz aby padła Ci mikrofalówka poprzez elektryczność to włuż do niej i podłącz tesle ;] ;] ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a folia aluminowa , która gaje takie piiorunki może sfajczyć mikrofale? 1617876[/snapback] jeżeli bedzie sie obracac i dotknie rogiem drzwiczek to zaczną się topić. Sprawdzone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A co do wody jeszcze to teraz już wiem czemu w instrukcji pisze że jak się podgrzewa ciecz żeby włożyć łyżkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A kisiel z mikrofalówki zupełnie inaczej smakuje... Ja raczej nie mogę niczego wsadzać do niej, bo by mnie stara zamordowała - dosłownie :D Ale płytka ładna... w paseczki takie... tylko nie za długo bo się stopi całkiem :) A moje pokrętło też się zużywa, kilka(naście) milimetrów za zerem można dać i dopiero dzwoni 'kurczak' :D Ale moja jest już stara... zajedobrze się trzyma jakby się tak zastanowić... przywieziona z Niemiec już ładnych parę lat temu.. żadnej usterki.. żadnej naprawy... wypas, POLECAM MIKROFALÓWKI :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 płytke jarca sie 3 sek-5sek, a nie 20:/ to ma tylko troche pobłyskać, potem jak sie wyjmuje to widać szlaczki po których szły iskry ;] takie piorunki jakby są ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Którą stroną do góry płytę się daje? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Dla najlepszego efektu oprzyj o szklankę z odrobiną wody tak, żebyć widział całą płytę :) Wtedy później zacznie ale efekt ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 u mnie w mikrofalowce pokretlo tez sie zepsulo :/ Tz. 1 min trwa 10 (taka podzialka jest normalnie po przekroczeniu 10min, a teraz caly czas jest) Da sie to samemu naprawic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...