Skocz do zawartości
Jaro830628

Najlepszy Waszym Zdaniem Prog Do Kart Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie! zapraszam do rozmowy!

Słyszałem ze bardzo dobry jest MoreTV ale u mnie sie nie sprawdził! Korzystałem też z PVR-plus ale tez sie nie sprawdził nie mogłem ustawić dźwięku ! AIWA sie sprawdziła ale jak narazie jeszcze jej nie rozgryzłem i raczej nie obsługuje pilota ale przynajmniej działa ! a jakie są dla wasze typy na najlpesze programy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowałem na dwoch kartach: jedna z chipsetem philipsa adruga conexata. Testowałem progsy polecane przez producenta - KICHA. DScaler the best -- nawet jak mi wywalało sterowniki to dscaler działał. Ma on bardzo wiele opcji, jedyny minus według mnie to to że nie obsługuje w karcie tv tunera FM. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość RzeźniQ_dNb

czy ktos wie jak w DSCALER zmienic guziki na klawie, bo raczej sie nie da ale moze ja nie wiem ze sie da a ktos wie ze da rady <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinnacle PCTV, jest ponoc dobry ale u mnie nie dziala pilot, mam karte

Winfast 2000XP RM, do karty jest dołaczony PVR- byłby idealny ale niechce nagrywac do formatu DiVix oraz XVid - jakis error wyskakuje.

Edytowane przez sandman00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam karte

Winfast 2000XP RM, do karty jest dołaczony PVR- byłby idealny ale niechce nagrywac do formatu DiVix oraz XVid - jakis error wyskakuje.

Mi nagrywa z kodekami divx i lameMP3, zainstaluj inny kodek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze troszke nie na temat:

zgrywanie w czasie rzeczywistym z kodowaniem ( DivX, XviD i inne kodery ) wymaga "zawalistego" kompa -procek )

jade na PVR i nagrywa z koderem Xvid ( ale te ustawienia :( porazka )

dlatego nagrywam bezstratnie i potem - MASTERING I *.avi ( XviD ) _

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos korzystajacy z kilku programow moglby zrobic pare screenow porownujacych jakosc obrazu?

Szczegolnie interesuja mnie karty na Conexancie 878A (patrz podpis), ale moga byc i inne.

z tego co zauwazylem (mialem kilka kart) to wlasnie na conexantcie byl najgorszy obraz. w zadnym programie nie moge uzyskac czystego obrazu, a najlepszy jest na jtv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co zauwazylem (mialem kilka kart) to wlasnie na conexantcie byl najgorszy obraz. w zadnym programie nie moge uzyskac czystego obrazu, a najlepszy jest na jtv

to nie wina układu, ale tunera

układa odpowiada za digitalizacje sygnału analogowego, obsługę szyny PCI

jak sygnał analogowy jest słabej jakości, to układ nic nie pomorze a jak jest dobry to układ drastycznie jakości nie pogorszy, co najwyżej nie odwzoruje go wystarczająco wiernie, w postaci cyfrowej

a najlepszym programem do oglądania TV jest Borg TV

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka wychwyconych klatek

Tuner Leadtek PVR 2000 ze sprzętowym kodowaniem do mpg2, zwykła antena szerokopasmowa

http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2059(TVN).jpg

http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2059(TVP3).jpg

http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2100(TVP3).jpg

http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2101(TVN).jpg

http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2102(TVN).jpg

Testowałem wiele tunerów ten to majstersztyk.

Edytowane przez marekp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sqj, masz poczucie chumoru :P

jaki ustawiasz video bitrate? rozdzielczosc?

do mpeg 2 - owszem ale DivX - zapomnij

chyba ze lubisz mala rozdzielczosc i kiepska jakosc

no i jeszcze dzwiek: PCM owszem ale jak dodasz MP3 Layer-3 to zapomnij o procku 1GHz

i tu się z tobą zgodzę, jak miałem athlona 2400xp to przy ustawieniach 640x480 i mp3 ledwie zipał i nieraz co 10 minut potrafił zgubić jedną klatkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tunera cyfrowego polecam PROGDVB. Co do nagrywania na analogowym to jeśli od razu nagrywamy do divx lub mpeg2 to ciężko się obcina co do klatki ( ale wiele zależy od programu bo niektóre nawet sobie radzą ), podwójna kompresja stratna z kolei też powoduje degradacje. Na cyfrowym jest już ten plus że my nie kompresujemy już obrazu u siebie ( dostajemy już skompresowany ) dzięki czemu nie ma strat.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi