Jaro830628 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Tak jak w temacie! zapraszam do rozmowy! Słyszałem ze bardzo dobry jest MoreTV ale u mnie sie nie sprawdził! Korzystałem też z PVR-plus ale tez sie nie sprawdził nie mogłem ustawić dźwięku ! AIWA sie sprawdziła ale jak narazie jeszcze jej nie rozgryzłem i raczej nie obsługuje pilota ale przynajmniej działa ! a jakie są dla wasze typy na najlpesze programy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 dscaler kombajn dobra jakość obrazu i dźwięku wspomniany moretv. borgtv i jtv narazie używam tego i i moretv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 MoreTV obsługuje karty na chipsecie conexant do BT878 wiec sie nie sprawdza na nowszysch kartach i nie obsługuje pilota :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M2gik Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ja testowałem na dwoch kartach: jedna z chipsetem philipsa adruga conexata. Testowałem progsy polecane przez producenta - KICHA. DScaler the best -- nawet jak mi wywalało sterowniki to dscaler działał. Ma on bardzo wiele opcji, jedyny minus według mnie to to że nie obsługuje w karcie tv tunera FM. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 czy ktos wie jak w DSCALER zmienic guziki na klawie, bo raczej sie nie da ale moze ja nie wiem ze sie da a ktos wie ze da rady <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandman00 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Pinnacle PCTV, jest ponoc dobry ale u mnie nie dziala pilot, mam karte Winfast 2000XP RM, do karty jest dołaczony PVR- byłby idealny ale niechce nagrywac do formatu DiVix oraz XVid - jakis error wyskakuje. Edytowane 10 Maja 2006 przez sandman00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Niestety u mnie tez nagrywanie Divxa w PVR skonczylo sie porazka - musiaem zrucic do MPG, dopiero zadzialalo. Pisalem do Leadteka, ale odpowiedzi nie dostalem do dzis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 JTV duzo lepszy obraz niz w innych programach, obsluga pilota, nie potrzebuje sterownikow zainstalowanych w systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tech Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 mam karte Winfast 2000XP RM, do karty jest dołaczony PVR- byłby idealny ale niechce nagrywac do formatu DiVix oraz XVid - jakis error wyskakuje. Mi nagrywa z kodekami divx i lameMP3, zainstaluj inny kodek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 moze troszke nie na temat: zgrywanie w czasie rzeczywistym z kodowaniem ( DivX, XviD i inne kodery ) wymaga "zawalistego" kompa -procek ) jade na PVR i nagrywa z koderem Xvid ( ale te ustawienia :( porazka ) dlatego nagrywam bezstratnie i potem - MASTERING I *.avi ( XviD ) _ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czy ktos korzystajacy z kilku programow moglby zrobic pare screenow porownujacych jakosc obrazu? Szczegolnie interesuja mnie karty na Conexancie 878A (patrz podpis), ale moga byc i inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Czy ktos korzystajacy z kilku programow moglby zrobic pare screenow porownujacych jakosc obrazu? Szczegolnie interesuja mnie karty na Conexancie 878A (patrz podpis), ale moga byc i inne. z tego co zauwazylem (mialem kilka kart) to wlasnie na conexantcie byl najgorszy obraz. w zadnym programie nie moge uzyskac czystego obrazu, a najlepszy jest na jtv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) z tego co zauwazylem (mialem kilka kart) to wlasnie na conexantcie byl najgorszy obraz. w zadnym programie nie moge uzyskac czystego obrazu, a najlepszy jest na jtvto nie wina układu, ale tunera układa odpowiada za digitalizacje sygnału analogowego, obsługę szyny PCI jak sygnał analogowy jest słabej jakości, to układ nic nie pomorze a jak jest dobry to układ drastycznie jakości nie pogorszy, co najwyżej nie odwzoruje go wystarczająco wiernie, w postaci cyfrowej a najlepszym programem do oglądania TV jest Borg TV Edytowane 11 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Kilka wychwyconych klatek Tuner Leadtek PVR 2000 ze sprzętowym kodowaniem do mpg2, zwykła antena szerokopasmowa http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2059(TVN).jpg http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2059(TVP3).jpg http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2100(TVP3).jpg http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2101(TVN).jpg http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/Image0511-2102(TVN).jpg Testowałem wiele tunerów ten to majstersztyk. Edytowane 11 Maja 2006 przez marekp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandman00 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Leadtek Winfast 2000XP RM antena naziemna, w dzisiejszysz czasach kazdy tuner ma dobry obraz ale zaklucic go moga szumy z komputera i anteny. PS: Złapałem go na spaniu w pracy ;) Edytowane 11 Maja 2006 przez sandman00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A tu jeszcze krótki klip w jakości DVD, przy zgrywaniu obiążenie procka dochodzi do 8% http://www.aluzyjna.tarchomin.pl/clip1.mpg wielkość około 35MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 moze troszke nie na temat: zgrywanie w czasie rzeczywistym z kodowaniem ( DivX, XviD i inne kodery ) wymaga "zawalistego" kompa -procek ) Tak, bardzo. Wystarczy nieco ponad 1 Ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 sqj, masz poczucie chumoru :P jaki ustawiasz video bitrate? rozdzielczosc? do mpeg 2 - owszem ale DivX - zapomnij chyba ze lubisz mala rozdzielczosc i kiepska jakosc no i jeszcze dzwiek: PCM owszem ale jak dodasz MP3 Layer-3 to zapomnij o procku 1GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 sqj, masz poczucie chumoru :P jaki ustawiasz video bitrate? rozdzielczosc? do mpeg 2 - owszem ale DivX - zapomnij chyba ze lubisz mala rozdzielczosc i kiepska jakosc no i jeszcze dzwiek: PCM owszem ale jak dodasz MP3 Layer-3 to zapomnij o procku 1GHz i tu się z tobą zgodzę, jak miałem athlona 2400xp to przy ustawieniach 640x480 i mp3 ledwie zipał i nieraz co 10 minut potrafił zgubić jedną klatkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Ta, ponad 4 lata mam tuner i tyle samo slysze cały czas ten sam tekst o nagrywaniu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Do tunera cyfrowego polecam PROGDVB. Co do nagrywania na analogowym to jeśli od razu nagrywamy do divx lub mpeg2 to ciężko się obcina co do klatki ( ale wiele zależy od programu bo niektóre nawet sobie radzą ), podwójna kompresja stratna z kolei też powoduje degradacje. Na cyfrowym jest już ten plus że my nie kompresujemy już obrazu u siebie ( dostajemy już skompresowany ) dzięki czemu nie ma strat. Edytowane 12 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandman00 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Czy sa programy do tunera TV z obsuga pilota, ktore by mialy zintegrowany program-odtwarzacz Audio/Video ??? Chodzi mi po glowie zeby wykozystac pilota od tunera Tv do sterowania (np głosśność) programu odtwarzajacego muzyke-filmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Ja używam iuVCR i jestem zadowolony - no może oprócz tego, że pilot niedziała, ale to mi nieprzeszkadza w sumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...