Bosambo Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam. Mój kolega złożył kompa dla brata. Konfig Pamięć twinmos 256mb 400mhz Mobo abita kv8pro 3rd eye Sempron 2500+64b Zasiłka colorsit 350W Karta Radeon Gigabyte 9550 Problem jest taki, że po złożeniu nie wstaje. Pracują wentyle, ale nie idzie dalej , żółta dioda na monitorze itd.Tak samo na codegenie 400W. Zmieniana była pamięć, karta na 440mx,5900ultra i tak samo. Kolega pracuje w sklepie komputerowym , więc na pewno złożył kompa poprawnie. Co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosambo Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Żadnych pomysłów? Problem jest taki trudny, czy taki łatwy? A i płyta jest oczywiście na socket 754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Próbowaliście go uruchomić na pająka ?? zrobiliście clear cmos ?? próbowaliście z porządnym zasilaczem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosambo Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Żeby była jasność ja tego kompa na oczy nie widziałem. Clear bios był robiony, a zasilacze jak wyżej. Co to znaczy na pająka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Bez obudowy. A te zasilacze to ekhm..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Witam. Mój kolega złożył kompa dla brata. Konfig Pamięć twinmos 256mb 400mhz Mobo abita kv8pro 3rd eye Sempron 2500+64b Zasiłka colorsit 350W Karta Radeon Gigabyte 9550 Problem jest taki, że po złożeniu nie wstaje. Pracują wentyle, ale nie idzie dalej , żółta dioda na monitorze itd.Tak samo na codegenie 400W. Zmieniana była pamięć, karta na 440mx,5900ultra i tak samo. Kolega pracuje w sklepie komputerowym , więc na pewno złożył kompa poprawnie. Co może być tego przyczyną? 1615840[/snapback] W takiej sytuacji podstawa to ZEBY WSTALA GRAFIKA - , w ramach serwisowania kompa wyjmujesz wszystko co w nim jest, zostawiasz tylko jedna kosc RAMu, grafike i procka, jak odpali to lecimy dalej , jak nie odpali to bawimy sie w Clear CMOS, wyciaganie ramu i sprawdzenie rekacji biosu na jego brak tak samo z grafika. Pomiar napiec najlepiej miernikiem (3,3/5/12)... P.S. Pogadaj troche z ta MoBo :lol: , tzn wyciagnij grafike i zobacz czy sie odezwie pcspekaer a pozniej wyciagnij ram, powinne byc dwa rozne sygnaly bledow, przy okazji okarze sie czy mobo i cpu wstają :) P.S2. A kolega to sprzedawca czy serwisant :? :? :? :? :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosambo Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Problem rozwiązany! Kolega zamienił Semprona 64 na Athlona 64 i wgrał nowy bios. Teraz pod sempronem 64 śmiga, aż miło. Dzięki za pomoc, na szczęście obyło się bez żmudnego sprawdzania i testowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Żadnych pomysłów? Problem jest taki trudny, czy taki łatwy? A i płyta jest oczywiście na socket 754. 1615911[/snapback] do tego mobo podlacza sie 2 kable zasilajace i jeszcze jest nowy bios. BIOS release 2.3 for KV8 Pro 1. Recalibrate CPU temperature. 2. Add Rev.E6 CPU support. 3. BIOS compiled date: 07/26/2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 z tego co slyszalem, to twinmosy sie gryzą z płytami abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 lol gdzie to slyszales ja mam jak w podpisie i mi sie niec nie gryzie, qzyn ma starego abitka na ddrach 266 twnmosach i nic mu sie nie gryzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...