Skocz do zawartości
fushigi87

Temperatury Na Mobilu

Rekomendowane odpowiedzi

mam athlona mobile 2400+ na jadrze barton...aktualnie pracuje na ustawieniach 200x10 i napieciu 1,5v....czy temperatura 41 stopni w idlu to czasem nie za duzo?...mam pentagrama qvc-100 cu+ i dopiero jak go rozpedze do maksimum to jestem w stanie zblizyc sie do 40 stopni :blink: na minimalnych obrotach temp w idlu oscyluje wokol 47 stopni :/

paste mam arctic silver 5 a zarowno procek jak i radiator byl najpierw przecierany denaturatem a dopiero potem zalozylem chlodzenie....

niech mnie ktos madrzejszy oswieci :)

aha zapomnialem odczyt jest z czujnika na plycie a mam plyte abitka nf7...z tego co pamietam ta plytka lubi "troszke" zawyzac...ale zeby az tyle? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używasz shim'a??

Obudowa zamknięta i nie wentylowana - w takim przypadku możliwe że ma troche wysoki tempy, a tak pozatym to 47 to nie jest jakas straszliwie wysoka.

edit.

aha, bo to w idle jest 47... hmmm, a ile jest w stresie??

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten procek wytrzymuje maksmalna temp. o ile wiem 100 stopni(bo to mobile) wiec mysle ze  47stopni to nie jest duzo jak dla niego.

1616592[/snapback]

Ale tylko w teorii tyle wytrzymuje, koło 60 stopni zaczyna miec już jazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie bedzie problemow w stylu roznice wysokosci? gdzies neidawno obilo mi sie o moje oczka ze mobile maja nieco inna wysokosc rdzenia niz inne antki :unsure: ale nie jestem w pelni pewien tego co gadam...a bude mam otwarta jezeli o to chodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załóz cooper shima i pomoze. problem z pentagramem jest taki ze on jest takjkaby przechylony i nie dosciska sie dokładnie. zamontujesz podkładke to od razu pomzoe (wiem bo sam maiełm identyczny porblem :P )

1616610[/snapback]

Albo zdejmij copper shima i sprawdź! :D Kto wie, może być złej grubości jest, tak też się zdarza! :D Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy od rdzenia. barton ma inna wysokosc niz np. t-bred. musisz polookac :D

1616692[/snapback]

I tu się mylisz, zarówno stare spitfire, palomino, thunderbird jak i nowe t-bredy, bartony, applebirdy, thortony mają tą samą wysokość rdzenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno copershimy nie nadaja sie do bartonow wiec cos musi byc w tej wysokosci rdzenia

1617086[/snapback]

Nie, do bartonow nie pasowaly pierwsze shimy thermaltake'a ze wzgledu ze haczyly o rezy na procu. Ja np. uzywam do bartona tego samego shima co uzywalem do durona 850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to athlony mobile są stosowane do laptopów :mellow: , i miałem okazje pracować z takim laptopie 2500 mobile. Po 30 min. pracy był już cały cieply :oops: ale tym sie nieprzejmowałem bo te procesory mogą sie grzać nawet do 120*C (oczywiście tak mi sprzedwaca powiedział :huh: ) wiec bez obaw o swojego mobka nic mu sie niestanie jak podejdzie powyżej 50*C ja mam obecnie semprona 2600+ 1800@2450mhz i osiaga mi temp 59*C w grach

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi