qical Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Wlasnie sie natknalem na nowy produkt Thermalright'a. Jak zawsze w przypadku produktow Thermalright jakosc wykonania pierwsza klasa :) Tutaj jest tescik :test. Jest troche lepszy od xp-120 i wyglada na to, ze bedzie pasowal na kazda plyte glowna :) W zasadzie SI-120 to tylko lekko poprawiony xp-120. Osobiscie mialem nadzieje na jakas calkiem nowa konstrukcje ze stajni Thermalright. Ciekaw jestem porownania SI-120 vs Zalman 9500 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepcia Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Nie na wszystkie bo nie pasuje na SocketA :wink: A co porównania z Zalmanem to obstatwiam na Si-120 bo albo ten CNPS9500 ma tylko problemy wieku dziecięcego albo jest nieźle przereklamowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 bo socket A juz nie produkuja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 W tym teście SI-120 jest o jakieś 1-2 stopnie wydajniejszy od XP-120, zarówno przy wentylatorze 5V jak i 12V. Zmniejszyli też masę do 330g (XP-120 - 370g). Zmiany raczej niewielkie. A według testów CNPS9500 jakichś specjalnie rewelacyjnych osiągów nie ma (no i do tego to kawał kloca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 ciekawe jak z ceną będzie, z tego co tam przeczytałem to 59 euro chyba, czyli ~240zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Jest już za 199zł w Cooling.pl. A tu kolejny test. Drobnym problemem mogą być wymiary - Si-120 jest wyższy niż XP-120 (po lewej): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allch Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Tu masz porównanie zalmana z innymi coolerkami. Ja bym proponował Thermaltake Big Thypoon zamiast tego Si-120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 skoro jest wyższy więc nie powinno być problemu z montażem go na DFI LP NF4 z pamięciami w dualu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ale może być problem z montażem w węższych obudowach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Znalazłem taki test: http://www.tweakers4u.de/artikel/thermalri...,696.htm?page=2 Widać, że jest deko lepszy od Big Typhoon i deko gorszy od Ninja. Interesuję się nim z uwagi na potencjalny nawiew na pamięci ram, które u mnie dostają 3,6V i są mocno ciepłe. Dobrze kombinuję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Dziękuję wszystkim za dyskusję. Kupiłem, założyłem, jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...