Joker_king Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Mam pytanie jak dobrze wyciszyć bude zmieniłem wentyl na procka i 2 wiatraki na tył i chodzi jak samolot :mur: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 w budzie łatwiej jest wyciszyć ewentualne drgania (można powiesić elementy takie jak np. dysk) na jakiejś sprężystej konstrukcji. ciężko jest natomiast wyciszyć wiatrak, gdzie głównym źródłem hałasu jest pęd powietrza :(. jeżeli masz jakieś zbędne przeszkody na wylotach, bądź wlotach tych wentyli (np. kratki z małą ilością dziur), to polecam je usunąć. samego szumu powietrza nie wyciszysz niestety bez utraty wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No tak za niską temp się płaci wloty mam takie: http://img373.imageshack.us/my.php?image=dsc002743em.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 to spróbuj może wyciąć te kratki. powietrze będzie miało łatwiejszy przepływ, nie będzie tak szumieć a do tego są szanse na wzrost wydajności ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A nie zakładać niczego na nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Możesz założyć zwykłe druciaki, jeżeli chcesz mieć pewność że nic nie wkręci się w wentylek, albo pozostawić gołą dziurke i uważać żeby nic sie nie dostało w pobliże wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 ja do tego proponuje przestawić wentyle na 7V lub na 5V. Poza tym dysk możesz odkręcić i położyć na gąbce takiej jaka jest w pudle z płytą główną. Dosyć pomaga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ok sprubuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Wiele tematów było o wyciszaniu kompa. Ale widać poprzednicy nie wiedzą o tym to 1 fanbus (wiesz co to :>) potem maty wyciszające dalej porządek w budzie (taśmy kable ładnie poprowadzone), na miejsce wyciętego grilla (kratek można należy wsadzić filtr jakiś np rajstopy aby zbierały kurz), no i np podwieścić dysk na żyłkach gumach jakiś. I możesz zmienić cooler na procu (poszukaj na forum). Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ok na procku wentyl jest cichy i mam go od wczoraj. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalafior wyczesany w kosmos Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 co powiesz na chłodzenie ciekłym azotem - wydajne i fajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 co powiesz na chłodzenie ciekłym azotem - wydajne i fajne 1620457[/snapback] Ta, chłodzenie azotem 24/7, jasne... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 żeby 2 x tego samego nie pisac, link do identycznego tematu....KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 odnosnie mat wytlumiajacych /wygluszajacych z nauki o hałasach i wibracjach: przy perforacji 20% obudowy, izolacyjność akustyczna takiej obudowy wynosi 0, mowiac prosciej jezeli w obudowie mamy wiecej niz 20% dziur to na nic zdadza sie wszelkie maty i gabki bo i tak halas bedzie ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 taki ot w polowie :D po 1 z ciekawosci jaki masz zasilacz?Bo takie "grille" kojarza mi sie z codegenami(ale modecomy chyba tez maja podbny),a jak widze to masc dosc konkretnego konfiga,a co za tym idzie niedlugo moze cie maly lipsztyk spotkac no i 2 (teraz juz w nawiazaniu do tematu) jesli mialem racje co do posiadania faktycznie przez twoja osobe codegena no to mysle,ze wlasnie wnetyl w zasilce to glowny tworca hałasu.Tak sobie jeszcze mysle,ze cooler @ gpu tez moze niezle szumiec wiec moze uzyj Expertoola i poustawiaj sobie wolniejsze obroty,oczywiscie moge sie mylic co do tych wszytskich moich "mądrosci" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) a u mnie w kompie wsystkie wentyle napędzane są czymś takim :) (PSU, HDD, CPU) .. tzn będą.... ale testy dowodzą iż jest praktycznie cisza... :D więcej o tym.. ale nie dużo narazie... na mojej stronce :) (pc-moding/bio-reaktor/FANBUS) Edytowane 1 Września 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...